agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni1194Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2008, 14:44   #571
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 19-02-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TeKiN80 Mesajı Göster
sayın mesut5
yardımcı olurum neden olmasın ben memnun kaldığım için herkese öneririm öneriyorumda.Bizim buralarda zeytin var ama bakım yok.yani tarlaya bi uygulama yaptığınız zaman zaten sizin zeytininiz kendini gösteriyor.Ben demiyorum zeytinlerim böyle **** şöyle gelip bakıyolar üreticiler tarlaya zeytinler dinç verimli kuruma yok adamlar benle irtibata geçiyor.sayın mesut5 o dediğim ilaçları alıp uygularsanız sizde sonuçtan umarım ben gibi memnun kalırsınız , ağaçlarımın fotoğrafları mevcut isteyen arkadaşlara yollayabilirim
benim zeytinlerim bu yıl 3.yaşında vede 2. yaşında olan var.sulama konusunda tereddütlerim var.şu an tarlalarda ekinler biçildiğinden bize kanaldan su bile vermiyolar.şu an osmaniyede düz arazideki zeytinler susamışmıdır.ayrıca kullandığınız
ilaçların ismini ve firmasını yazsanız memnun oluruz.sizinle hemşeriyiz.sizde osmaniyedesiniz. zeytinleriniz düz arazidemi sulanabiliyormu yani?yoksa meyilli arazi çakıllı toprak mı? birde şu an düz arazideki zeytinleri sulamak gerekir mi?havuz yaparken nelere dikkat edecez. zeytinin su isteğini nasıl anlıyorsunuz? zeytin suyu sevmez diyolar bu sulamayın demek mi?sulamadan olurmu? bana ters geliyor?havuzyapma ve sulama yöntemi hakkında cevabınızı bekliyorum. kolay gelsin.

zeytunsever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 15:47   #572
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ZEYTUNSEVER Mesajı Göster
benim zeytinlerim bu yıl 3.yaşında vede 2. yaşında olan var.sulama konusunda tereddütlerim var.şu an tarlalarda ekinler biçildiğinden bize kanaldan su bile vermiyolar.şu an osmaniyede düz arazideki zeytinler susamışmıdır.ayrıca kullandığınız
ilaçların ismini ve firmasını yazsanız memnun oluruz.sizinle hemşeriyiz.sizde osmaniyedesiniz. zeytinleriniz düz arazidemi sulanabiliyormu yani?yoksa meyilli arazi çakıllı toprak mı? birde şu an düz arazideki zeytinleri sulamak gerekir mi?havuz yaparken nelere dikkat edecez. zeytinin su isteğini nasıl anlıyorsunuz? zeytin suyu sevmez diyolar bu sulamayın demek mi?sulamadan olurmu? bana ters geliyor?havuzyapma ve sulama yöntemi hakkında cevabınızı bekliyorum. kolay gelsin.

zeytin su ister her bitki gibi oda sonuçta canlı, su istemez die eskilerden beri diretilsede şimdiki üreticiler sulanması gerektiğini biliyorlar.biz zeytinlere 5 6 yaşlarında havuz yaptırıyorduk ama daha sonra ihtiyaç duymadık çünkü çukurova üniversitesinden getirdiğimiz seytin profosörü bunun zeytindeki kılcal damarlara zarar verdiğini söyledi.o yuzden biz epeydir yaptırmıyoruz sadece işçi tutup diplerinde olan otu havanın sıcak oldu zamanlarda orakla biçtirip atıyoruz.biz zeytinleri suluyoruz imkanımız olduğu kadarı ile imkanımız kadarı ile derken suyun ulaşmasının zor olacağı yerler var meyilli olan onları sulamak zor oluyor.Ama yinde onların içinde bile susayan olursa vermeye özen gösteriyoruz.

son olarak bişey daha paylaşmak istiyorum zeytine senede sadece bir defa su verme imkanı bulunan üreticilerimiz bu suyu zeytin çekirdeğinin sertleşmeye başladığı dönemde vermelerini tavsiye ederim.bunu da yine zeytin konusunda bilgisi olan bi ziraatçi arkadaş söylemişti.

Zeyno waffle beğendi.
TeKiN80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 14:22   #573
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 26-04-2008
Sevgili Tekin80 yaz uygulamasınada aynı ilaçlarımı kullanacaksınız,mesela şu an ağaçta bulunan meyvelerin gelişimi,hastalanmaması ve kurtlanmaması iin ne kullanıyorsunuz...?

mesut5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 15:06   #574
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesut5 Mesajı Göster
Sevgili Tekin80 yaz uygulamasınada aynı ilaçlarımı kullanacaksınız,mesela şu an ağaçta bulunan meyvelerin gelişimi,hastalanmaması ve kurtlanmaması iin ne kullanıyorsunuz...?
sayın mesut5 yaz uygulamasında aynı ilaçları kullanmayacağım ilaçlarım her uygulamada değişik olanlar var 1 2 tanesi aynı kalıyor.Biz şuan 6. günümüzdeyiz ilaçlamada 6 gündür zeytinleri ilaçlıyoruz şuan kullandığımız ilaçlar supracide EC40, essential plus, nutri-K, phorus bunlar.Ama ilaç tahmin ettiğimden fazla gittiği için elimde supracide EC40 kalmadı ancak haftaya gelir küçük ağaçlara desis kullanıcam onun yerine iyi günler..

Eski 19-06-2008, 17:06   #575
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Tekin 80 kullandığımız ilaçlar, gübreler aynı ve markaları değişik. potas, humik asit, deniz yosunu ve magnezyum bu ilaçları uyguladığımda zeytin yağ oranı yükseltiyor.

Özcan2007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2008, 18:24   #576
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Özcan2007 Mesajı Göster
Tekin 80 kullandığımız ilaçlar, gübreler aynı ve markaları değişik. potas, humik asit, deniz yosunu ve magnezyum bu ilaçları uyguladığımda zeytin yağ oranı yükseltiyor.
olabilir zaten genelde zeytinin ihtiyaç duyduğu maddeler bellidir ve ilaçlar ona göre üretilir, burda önemli olan içerlerindeki oranlarıdır ve çözünürlüğüdür örnek çinko azot gibi.ilaçlarıma güveniyorum marka değişik bu türden ilaçlar çoktur önemli olan seçimi iyi yapmaktır.mesela daha ucuz ilaçlarda mevcuttur ama insan sağlığına zararlıdır.mühim olan zararı olmayan birnevi organik olan ilaçları kullanmaktır.örnek özcan2007 arkadaşımın dediği gibi deniz yosunu içeren ilaç.bu ilacın zararı sizce olabilir mi deniz yosunu içeriyor büyük bölümü.Ama birde kimyasak madde içeren böcek ilaçlamada kullanılan zehir vardır bu kanserojen madde içerir ve kullanımı sakıncalıdır.
Benim düşüncem şudur arkadaşlar, bir işi yapıorsan hep kendini düşünmeyeceksin demek istedim kar elde etmek için ucuz olanlara yönelmek belkide sizi zengin edebilir ama nereye kadar bir isim bi marka asla olamassınız.Ama kar marjını düşürüp kaliteli ürünler üretmek hem size hemde topluma kazandıracaktır.iyi günler...

Eski 19-06-2008, 22:18   #577
Ağaç Dostu

Tekin80 zeytin için özel üretilmiş yaprak gübresi denemeni tafsiye ederim.
http://www.drt.com.tr/blog/2007/05/z...brelemesi.html

Zeyno waffle beğendi.
Eski 20-06-2008, 11:26   #578
Ağaç Dostu

''Suyun pH’ının yüksek olması gübre tanklarındaki tuzların da çökelmesine neden olur ve en önemlisi tarım ilaçlarının çoğunun etkililiğini düşürür. Başta insektisitler ve özellikle organik fosforlu ve karbamatlı olanlar yüksek pH’lı su ile karıştırıldığında kimyasal reaksiyona (hidroliz) girerek hızla parçalanırlar ve etkililiklerini kaybederler'' Sayın Tekin80 ilaçlama suyuna ben ph düşürücü olarak 1 ton suya 1 litre sirke veya 1 ton suya 400 gr fosforik asit kullanıyorum.

Zeyno waffle beğendi.
Eski 20-06-2008, 13:28   #579
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Tekin80 zeytin için özel üretilmiş yaprak gübresi denemeni tafsiye ederim.
http://www.drt.com.tr/blog/2007/05/z...brelemesi.html
teşekkür ederim özcan2007.yaprak gübresi kullanıyorum ama yinde bi bilgi sahibi olmak için baktım güzel.zeytinler artık kendini göstermeye başladılar ağaçlarda bu sene bir afet olmassa tutum güzel gözüküyor.Sizin o kesimleri bilmiyorum nasıl ama bu yıl ülke genelinin iyi olduğu söyleniyor.ilaçlama 2 güne kadar biter ardından 5 10 gün bekleyip suya geçmeyi planlıyoruz.aslında ağaçlara şimdiden su vermek istemiyorum bu yıl hava güzel geçti sayılır yağmurlar iyi yağdı mayıs ayında.birde son olarak zeytinler geçen yılki kurak havaya alıştıklarından bu yılda hava serin gittiği için hala bi değişiklik göstermedi umarım böyle devam eder.

Eski 20-06-2008, 19:27   #580
Ağaçsever

Bizde zeytinlerin durumu bu yıl fazla iyi değil Tekin80 ve Özcan2007.Yağış fazla olduğu için ağaçlar sürgün yaptılar,burada buna ak sürgün deniliyor,sürgün olayı oluncada meyve olayı az oluyor.Bu nedenle ben elimde olan ağaçlardan en iyi verii almak istiyorum,konu hakkındada fazla bilgim yok.Mesala yağ oranını arttırmak için ne kullanmalıyım,başında bulunan meyvelrin kurtlanıp düşmemesi için ne kullanmalıyım,meyvenin gelişmesi için ne kullanmalıyım bilmiyorum bu konuda tek tek yardımcı olursanız sevinirim.Bizim buralar şu an çok sıcak derece 40 ın üzerinde,bunun için ben bir defa suladım..!

Eski 20-06-2008, 19:41   #581
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Bizde zeytinlerin durumu bu yıl fazla iyi değil Tekin80 ve Özcan2007.Yağış fazla olduğu için ağaçlar sürgün yaptılar,burada buna ak sürgün deniliyor,sürgün olayı oluncada meyve olayı az oluyor.Bu nedenle ben elimde olan ağaçlardan en iyi verii almak istiyorum,konu hakkındada fazla bilgim yok.Mesala yağ oranını arttırmak için ne kullanmalıyım,başında bulunan meyvelrin kurtlanıp düşmemesi için ne kullanmalıyım,meyvenin gelişmesi için ne kullanmalıyım bilmiyorum bu konuda tek tek yardımcı olursanız sevinirim.Bizim buralar şu an çok sıcak derece 40 ın üzerinde,bunun için ben bir defa suladım..!
sayın mesut5 zeytinden iyi verim almak elbette üreticinin elinde.tabi bir doğal afet olmassa(dolu,sıcak) gibi ...Ağaçlarınızın durumunu tam olarak bilmek imkansız genel olarak sorduğunuz için size dediğim ilaçlamayı tavsiye ederim.Ama derseniz bazı eksiklikler var mesela dalları sarı kara koşnil gibi zararlılar var ozaman ilaçlama sistemi değişir.Zeytin sulama imkanınız varsa muhakkak su verin suya ihtiyacı olduğu sürece ****** çok suda zararlıdır herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi.kimi üreticeler deselerde sulamanın faydasız olduğnu siz aldırış etmeyin her canlı suya ihtiyac duyar.zeytinyağına gelince mesela bir üreticimiz şöyle der ben 3 kiloda bir kilo yağ aldım olabilir doğaldır.siz götürüsünüz sizde 5 kiloda bir kilo alırsınız misal.moralinizi bozmayın bunun nedeni onun yaptığı bakımdan çok zeytininin kuru olması.Siz bi yıl boyunca suladınız meyveleri süper o hiç sulamadı meyveleri ufak ve etsiz şimdi o kazandımı bence hayır o hem ağacı strese soktu hemde sizle aynı eşdeğer ornda yağ aldı buna çevremizde çok sız rastladığımdan anlattım.umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.iyi günler..

Eski 21-06-2008, 09:14   #582
Ağaç Dostu

Tekin80 bu sene benim zeytinlerdede güzel mahsül var. Dediğin gibi bakımlı yer ile bakımsız yer gözle ayırt edile biliyor. Sulamadan sonra yaprak gübresi uygulamayı düşünüyormusun ve birde eylül ayında uyguladığın zaman yağ kalitesini arttırıyormuş. Son olarakta sulama ile tabandan gübre uyguluyormusun. Zeytin yağlarınızın asiti biraz yüksek geliyordur edremit körfezine bakarak.

Eski 21-06-2008, 11:35   #583
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Tekin80 bu sene benim zeytinlerdede güzel mahsül var. Dediğin gibi bakımlı yer ile bakımsız yer gözle ayırt edile biliyor. Sulamadan sonra yaprak gübresi uygulamayı düşünüyormusun ve birde eylül ayında uyguladığın zaman yağ kalitesini arttırıyormuş. Son olarakta sulama ile tabandan gübre uyguluyormusun. Zeytin yağlarınızın asiti biraz yüksek geliyordur edremit körfezine bakarak.

Evet yaprak gübresi uyguluyorum ama sulamadan sonra değil ayrı olarak.eylülde uygularsan yağ kalitesini arttırıyormuş ben ilk defa duydum desem acaba yadırgarmısınız bilmem ama ilk oldu duyum olarak.sulama ile tabandan gübre senede bir sefer uyguluyordum ufak ağaçlara.Ama kestim ben artık yeni bir ilaçlama metodu uyguluyorum 3 yıldır mümküm olan herşeyi yapraktan vermeyi amaçlıyorum yapabildiklerimin sonucundan memnunum.asit işine gelince asit neden yükselir birinci soru bu olmalı bizim yörenin aslında asit değerinin düşük olması lazım ama ****** balıkesir edremit gibi bizim burda zeytin işi ile uğraşan yok denecek kadar az.zeytin var bakım yok.üreticiler ilaçlama yapmıyor kurtlanma oluyor iyi yağını emiliyor ve toplnırken işçi getirmiyorlar kendiler topluyor.onada haftada 2 gün topluyor 5 gün bekliyor öbür hafta bitior sizce asit yükselmez mi.Ben diyorum keşke herkes zeytinin emeğini anlasa zeytin fidesini dikince olmadığını bakım istediğini anlasa ama bizim yörede bu olmayacak asla nadir bi kaç üretici dışında.Ben yağım konusunda iddalıyım gelecek yıl ülkeler arası yarışmaya katılmayı planlıyorum kısmet olurda ayarlayabilirsem.Osmaniye de yağ denilince akla biz geliriz işte ben bundan gurur duyuyorum emeğimin karşılığını böylelikle almış oluyorum.iyi günler ...

Zeyno waffle beğendi.
Eski 21-06-2008, 15:15   #584
Ağaçsever

Sevgili Tekin 80 ben sorularımın cevabını alamadım yine sizlerden,**** ben anlaşılamadım galiba.Şu an zeytinlerimde herhangi bir hastalık v.s sorun yok sadece dediğiniz gibi kurtlanmayı önlemek ve üzerinde bulunan meyveleri geliştirmektir derdim.Mesala siz kurtlanma için ne kullanıyorsunuz..?Yaprak gübresi ile hangi ilaçları karıştırıyorsunuz acaba.?

Eski 21-06-2008, 20:46   #585
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Alıntı:
Sevgili Tekin 80 ben sorularımın cevabını alamadım yine sizlerden,**** ben anlaşılamadım galiba.Şu an zeytinlerimde herhangi bir hastalık v.s sorun yok sadece dediğiniz gibi kurtlanmayı önlemek ve üzerinde bulunan meyveleri geliştirmektir derdim.Mesala siz kurtlanma için ne kullanıyorsunuz..?Yaprak gübresi ile hangi ilaçları karıştırıyorsunuz acaba.?
Sn.mesut5.
Kurtlanma zeytin meyvesinin gelişimi ile ilgili bir olay, halen başlamadı. hangi İlçede olduğunuzu bilseydim size bazı öneriler getirirdim. Ancak nerde olduğunuzu bilmiyorum.
Yaprak gübrelemesine gelince, bitkilerin beslenmelerinde eğer bir sorun var ise yaprak gübrelemesine öyle başvurulur. Mutlak gerekli bir uygulama değildir.
Buı yıl bitiminde Ocak ayından önce elinizde olacak şekilde toprak analizi yaptırın. Bu analize göre uygulamalarınızı yapınız. Bunun başka bir yolu yoktur.
Kolay gelsin.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 21:31   #586
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Zeytinliğimi satmayı düşünüyorum.

Merhaba,

Balıkesir, Edremit, Altınoluk'ta bulunan Zeytinliğimi satmayı düşünüyorum. Muhtar tapulu, Tapuda 7.000 m2 yazmasına rağmen fiili hali 12 dönüm kadar

Toplam 500 Ağaç 250 si yaklaşık 20 yaşında. Var yılında Kıl ve büyük çuval olmak şartıyla yaklaşık 65 çuval ürün alınabiliyor.
yani 65 çuval x 80 kg = 5.200 kg ürün veriyor.

Yeni ağaç dikilebilecek bol alan var. Şahindresi mevkiinde. Avcılar köyünden araba ile 1 km yakınına kadar yaklaşılıyor. Traktör ile 90 m yakınına kadar gelinebiliyor. 1.800 m uzağında su kaynağı var. Denizden yüksekliği yaklaşık 412 m. Edremit Körfezine ve Ayvalık, Midilli manzarasına hakim bir konumda

Saygılar

Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-06-2008, 23:17   #587
Ağaçsever

Sayıın İzzeterisen bey,aynı bölgede bulunuyoruz.Milasın köyünde mukimim.Toprak analizine gelince,sizde bilirsiniz buralarda oldukça zor.Numuneyi alacaksın İlçe Tarıma götüreceksin.oradanda Muğlaya v.s.Ama bana kurtlanma ile ilgili bilgi ve öneride bulunursanız sevinirim saygılarımla..!

Eski 22-06-2008, 08:55   #588
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
mesut5 arkadaşım aslında ben sorularınızın cevabını yanıtladım ama galiba tam anlamadınız olsun.Ben tekrar kullandığım ilaçları söyliyeyim size.Ben osmaniye de ürün yetiştiriyorum bizim burda ağaçlarda meyve haziranda daha doğrusu haziran 12 15 gibi artık kurt vurması dediğimiz kıvama geliyor.Oyüzden ben ilk yaz ilaçlamasına haziran 10 da başlarım 10 gün sürer dengelenir.ilk uygulamamda kullandığım ilaçların adını söylüyorum size kasteddiğiniz galiba bu olsa gerek:supracide EC40,phorus,nutri-K(azot),essential plus(deniz yosunu içeriği) burada asıl kurtlanma önleyici supracide EC40 diğerleri geliştirici supracide EC40 bulamassan desis die bi ilaç daha var çok kuvvetli bi ilaç ağaçlarınız ufaksa suya katarken oranlamasını iyi yapın.umarım yardımcı oldum mesut5 iyi günler...

Eski 22-06-2008, 10:08   #589
Ağaçsever

Teşekkür ederim Tekin 80,Osmaniyeye de benden selam,neresinde oturuyorsunuz bilmiyorum ama,nede olsa ilk görev yerim.özlemedik desek yalan olur,şalgamından tutunda kebabına kadar.

Eski 22-06-2008, 11:16   #590
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuz Karsan Mesajı Göster
Merhaba,

Balıkesir, Edremit, Altınoluk'ta bulunan Zeytinliğimi satmayı düşünüyorum. Muhtar tapulu, Tapuda 7.000 m2 yazmasına rağmen fiili hali 12 dönüm kadar

Toplam 500 Ağaç 250 si yaklaşık 20 yaşında. Var yılında Kıl ve büyük çuval olmak şartıyla yaklaşık 65 çuval ürün alınabiliyor.
yani 65 çuval x 80 kg = 5.200 kg ürün veriyor.

Yeni ağaç dikilebilecek bol alan var. Şahindresi mevkiinde. Avcılar köyünden araba ile 1 km yakınına kadar yaklaşılıyor. Traktör ile 90 m yakınına kadar gelinebiliyor. 1.800 m uzağında su kaynağı var. Denizden yüksekliği yaklaşık 412 m. Edremit Körfezine ve Ayvalık, Midilli manzarasına hakim bir konumda

Saygılar
Size ulaşa bileceğimiz telefon varsa yazarmısınız. Ben sizin zeytinliğinizi biliyorum galiba, Bende balıkesir avcılarlıyım sonuçta. Zeytinliğinize bende talibim.

Eski 23-06-2008, 09:30   #591
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Teşekkür ederim Tekin 80,Osmaniyeye de benden selam,neresinde oturuyorsunuz bilmiyorum ama,nede olsa ilk görev yerim.özlemedik desek yalan olur,şalgamından tutunda kebabına kadar.
rica ederim mesut5 ayrıca aleyküm selam ben osmaniye fakıuşağı köyünde ikamet ediyorum.Daha ayrıntılı olursa korkut ata üniversitesi bitişiği ve üst tarafı diyebiliriz.iyi günler..

Eski 02-07-2008, 12:16   #592
Yeni Üye

ozcan.yilmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-06-2008
Sevgili zeytin severler,

Bu foruma bulduguma o kadar çok mutluyum ki...
Ben bir Zeytinci adayiyim. Yani bir zeytinlik almadan önce, olmasi gerektigi gibi, bu konya dair derin bir ön arastirma içindeyim. VE sizler sayesinde bu konuya dair ÇOK sey okuyorum.
Bu baglamda ilk sorumu sizlere sormak istedim:
Zeytinlik fiyatlari bölgelerine, yüzölçümlerine göre inceliyorum. Böylelikle Manisa'da 30.000m²'lik bir zeytinlikde 700 Trilye'den yillik 3,5 ton yag elde edildigini okudum. Bu konudaki cahilligi bagislayin; bu verim bana (çok) az geldi. Yoksa benim beklentim mi çok büyük.(?)

Saygilar,

Özcan

NOT: Tavsiye edebilceginiz zeytinlikler oldugunda iletirseniz memnun olurum.

Düzenleyen ozcan.yilmaz : 02-07-2008 saat 12:18 Neden: sonradan hatirlama ilave
ozcan.yilmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 17:43   #593
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
Sayın ozcan.yılmaz; her ağaçtan 25 kg zeytin alınıyor ,5kg zeytinden 1 kg yağ alınıyor gibi bir hesap çıkıyor ki ortalama olarak doğrudur.Trilye zeytini 3-5kg arasında 1 kg yağ verir.Benim edremit zeytinlerim bu sene 7,5 kg da 1kg yağ verdi.Geçen sene bir bahçemin zeytininden 12kg da 1 kg yağ almıştım.Hoşçakalın

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2008, 20:06   #594
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melih Bakırlıoğlu Mesajı Göster
Sayın ozcan.yılmaz; her ağaçtan 25 kg zeytin alınıyor ,5kg zeytinden 1 kg yağ alınıyor gibi bir hesap çıkıyor ki oğrrtalama olarak doğrudur.Trilye zeytini 3-5kg arasında 1 kg yağ verir.Benim edremit zeytinlerim bu sene 7,5 kg da 1kg yağ verdi.Geçen sene bir bahçemin zeytininden 12kg da 1 kg yağ almıştım.Hoşçakalın
Sayın melih bey domat zeytini yağ oranı kaçta bir veriyor. ve duyduğuma göre edremit tipi yağdan domat zeytini yağı daha kaliteli ve asit oranı düşükmüş. Ben en düşük 0.3 dizem buldum. dizem asiten daha düşüktür.
http://www.cnnturk.com/VIDEO/index.asp?vid=1702

Eski 03-07-2008, 13:00   #595
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-03-2007
Sayın Özcan2007;5kg da 1kg yağ verirve bunun aşağıya düştüğü pek görülmez.Domat zeytininin yemeklik olarak piyasası yüksek olduğundan ve her dönem suyu alıp irileşmeye devam ettiğinden yağlık olarak kimse ticari anlamda sıktırmaz.Yağ kalitesi cok iyidir.Dizem(0,1-0,9),asitlilik(1 ve üstü) başka birşeydir.Zeytinin toplama zamanından,yağ cıkarma zamanına kadar buna o senenin hava koşullarıda dahil bir çok şey etkiler.Ben kendime çok az sıktırıyorum.Satın almak için istense 20.-ytl den aşağıya veremem.Özel talep olur ise daha fazla sıktırıyorum.Edremit yağının 5 ltlik tenekesini:35YTLye,18 ltlik tenekesini:125 YTLye satıyorum. Tabiiki yağlarım naturel sızma olup kum ve kağıt filitreden geçirilip sonra ambalajlanıyorlar.Hoşçakalın

Melih Bakırlıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2008, 22:11   #596
Ağaç Dostu

hatipali74's Avatar

Giriş Tarihi: 30-09-2007
Arkadaşlar;
Tüplü olarak elimde olan , bu sene dikemediğim aşılı kalamata fidanımın aşı yerinin üstünden kabuğu kurumaya başlamış.Bende başka bir çakal zeytine yaz aşısı yapmayı düşünüyorum.Zeytinde yaz aşısı hangi ayda yapılır? Sadece göz aşısı mı yapılır? Kalem aşısı olmaz mı? Ayın aydınlık veya karanlık olması, sabah veya akşam vakitleri ; hangi zamanı tercih etmeliyim? Saygılarımla..

hatipali74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2008, 13:00   #597
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tekin80 Mesajı Göster
zeytin su ister her bitki gibi oda sonuçta canlı, su istemez die eskilerden beri diretilsede şimdiki üreticiler sulanması gerektiğini biliyorlar.biz zeytinlere 5 6 yaşlarında havuz yaptırıyorduk ama daha sonra ihtiyaç duymadık çünkü çukurova üniversitesinden getirdiğimiz seytin profosörü bunun zeytindeki kılcal damarlara zarar verdiğini söyledi.o yuzden biz epeydir yaptırmıyoruz sadece işçi tutup diplerinde olan otu havanın sıcak oldu zamanlarda orakla biçtirip atıyoruz.biz zeytinleri suluyoruz imkanımız olduğu kadarı ile imkanımız kadarı ile derken suyun ulaşmasının zor olacağı yerler var meyilli olan onları sulamak zor oluyor.ama yinde onların içinde bile susayan olursa vermeye özen gösteriyoruz.

Son olarak bişey daha paylaşmak istiyorum zeytine senede sadece bir defa su verme imkanı bulunan üreticilerimiz bu suyu zeytin çekirdeğinin sertleşmeye başladığı dönemde vermelerini tavsiye ederim.bunu da yine zeytin konusunda bilgisi olan bi ziraatçi arkadaş söylemişti.
senede 1 defa su verme imkanı olan zeytin çekirdeğinin sertleşmeye başladığı dönemden kastınız bizim osmaniye için hangi aylardır acaba?temmuzmu? Ağustosmu?

Eski 21-07-2008, 13:23   #598
Ağaçsever

TeKiN80's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ZEYTUNSEVER Mesajı Göster
senede 1 defa su verme imkanı olan zeytin çekirdeğinin sertleşmeye başladığı dönemden kastınız bizim osmaniye için hangi aylardır acaba?temmuzmu? Ağustosmu?
Ben yılda 3 su veriyorum sulama imkanım var bazı yerleri ama bahçeme bakmaya gelen bi zirratçi arkadaş imkanın olmazda bi su vermeye vaktin kalırsa zeytin çekirdeğinin sertleşmeye başladığı dönem ver dedi
ağustos başları olabilir ağustos osmaniyede uygundur bana göre .iyi günler.

Eski 21-07-2008, 16:41   #599
Ağaçsever

teşekkürler tekin 80

Eski 28-07-2008, 23:17   #600
Ağaç Dostu

velveteen's Avatar

Giriş Tarihi: 06-04-2006
Merhaba,

Forumun çoğunu okudum, tamamını aradım ama ihtiyacım olan başlangıç düzeye bilgiye ulaşamadım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bir arkadaşım bana Gemlik den hediye bir zeytin fidanı getirdi. 1 metre 20 cm civarlarında toplam boyu, 2 adet 70-80 cm uzunluğunda 4-5 adet 10-20 cm uzunluğunda dallara sahip. 15 cm çapında 20 cm yüksekliğinde bir poşet içinde şu an, yaklaşık 4 litre toprağa sahip. Bakımı için yardıma ihtiyacım var.

- Güneş gören, dış mekan bir yerdemi bakmalıyım, akşamüstü güneşi alan cam önü ev içinde bir köşede olurmu?
- Ne tür toprak kullanmalıyım? Torf uygun mudur?
- Başlangıç saksım ne büyüklükte olmalı?
- Bahçecilikde önerildiği gibi çok az mı sulamalıyım?

Balkonda veya iç mekanda zeytin yetiştirmeye çalışan herkesin yardımcı olacak önerilerine sevinirim.

Teşekkürler.

velveteen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025