agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Zeytin
(https)

Beğeni Düzeni36Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2017, 21:32   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-11-2016
Merhaba,

uzun zamandır foruma gelemedim. Malüm iş güç -çoluk çocuk Çok fazla uğur böceği var bahçede . bu da bani çok fazla bit mi var diye düşündürüyor. Bir ara vardı Sabunlusu sarımsamsak ekstresiyle ilaçladım sonra gözlemledim yoktu. Bu sene bahçe beni çok yordu aslında . kanyaş ve topalaktan kurtulmanın yolu yok mu acaba ? kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum ama sürme ,biçme, çapalama nafile yani . Her şeye rağmen fidanların çogunun boyu 60 cm i geçti. Bir deliceye aşı fidanım kurudu nedenini bilmiyorum.bazıları da çok cılız. Geçtiğimiz hafta sonu kontrole gittiğimde o da nee bazı fidanların sürgünleri yenmiş 3-4 ağaçta var. yine 3-4 ağaçta da yaprakların şekli ve rengi bozuk bir de yapraklarda kabartılar vardı. Hemen örnekler alıp ilçe tarım md. ne götürdüm yaprakları yenmişe zeytin fidan tırtılı dedi reçete yazdı Surrender 5 SG. Şekli ve rengi bozuk olana akar dedi. Ama onaylanmış ilaç bulamadı. Tabi ki hemen Ağaçlar nete attım kapağı. Bu zamanda ilaçlama yapmam doğru olur mu? Daha doğrusu verim alır mıyım ? Yararı zararı nedir? İlaçların etken maddelerini bilmiyorum Surrender 5 SG yararlı böceklere ve toprağa zarar verir mi ? Akar için ne yapacağım ?

fusunmns Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
zeytin, zeytin ağacı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025