![]() |
Benim bahçemdede var,şekil olarak aynı fakat az kızarıyor.Erken yerseniz burukluğu var,geç yerseniz kepekleşiyor.Sakladığınızdada aynı kepekleşiyor.Zamanına dek getirip bir hafta içinde yerseniz eh..Hasılı pekte öyle matah bir şey değil.Benim hoşuma gitmedi.Önümüzdeki bahar tamamına armut aşılamayı düşünüyorum.
|
ayva çöğürü bodur yapar diye biliyorum.
|
http://hizliresim.com/yVjmR0
http://hizliresim.com/PQGpPQ http://hizliresim.com/XdlykR http://hizliresim.com/znyg46 http://hizliresim.com/gXbnX3 http://hizliresim.com/QQyJvk Şans eseri buldugum bir ağac elma sanip kopardim ama cok eksi cıktı elma desen elma degil ayva desen ayva degil boyle bir meyve gordunuzmu. Bilen var mi bu meyveyi |
Bahçemdeki ayva fidanı ilk meyvelerini verdiğinde şekil ve renginden dolayı hoşuma gitti. Ancak ben böyle kötü bir ayva yemedim. Hem tatsız hem de yemeye kalktığınızda yanınızda bir sürahi suyu da hazır etmelisiniz. O derece yutması zor bir meyve. Hiç kimseye tavsiye etmem.Çapı 10 cm. iken yerden 80 cm yükseklikten kestim. Çıkan sürgünlere de armut aşıladım. Şimdi bahçemin en güzel meyvelerine sahibim.
|
Kepekli elma ayvası
Alıntı:
|
Buda benim bahçemde elma zannettiğim kırmızı ayva ağacım.
5 Eklenti(ler)
elma görünümlü susuz ve tadı biraz acı.
|
kırmızı ayva çeliği mümkünse istiyorum. çetnir ceviz çeliği isteyen varsa göndereyim.Bedava..... gaye tabiata iyilik olsun
|
Bu ayvayı dikenler ve yiyenler genelde olumsuz görüş bildirmiş lakin benim tecrübem farklı biraz. İki sene önce bir komşumuz bahçesinden hasat ettiği bu cins ayvalardan bir torba getirmişti, eşimle ben yemeye doyamadık. Diğer sene fidancısını bulup Niğde'deki bahçemize dikilmek üzere 2 adet fidan da ben aldım. Meyvesinin kendine has bir aroması var. Kesinlikle ayva gibi dayanıklı değil. Raf ömrü çok kısa, lakin pazarlamasını yapmayacağımız için de bunun bir önemi yok. Tadı arap kızı elması ile ayva arasında, iç dokusu golden elma gibi biraz kumlu. Bütün bunlar birleşince ortaya güzel lezzetlet çıkıyor.
Reçelinin ve tatlısının güzel olduğu söyleniyor, denemedim. Bence bahçede olmazsa olmaz bir ağaç |
2 Eklenti(ler)
Kırmızı ayva ağacını bir arkadaşın bahçesine gidince yan taraftaki akrabasının bahçesinde gördüm. Yan tarafa geçip birkaç fotoğraf çektim. Tadı çok iyi değil. Ancak bu kişiye göre değişir. Biz ayva ile kıyaslayınca arada fark çok bariz oluyor. Tam olgunlaştığı zamanı iyi tespit etmek gerekiyor.
Eklenti 714082 Eklenti 714083 |
Merhaba, ben burada yeniyim. Avusturya'dan bir botanikçiyim. Grubunuzu buldum çünkü ayva melezlerine çok ilgi duyuyorum.
Örneğin, Rusya'dan bu elma ve ayva melezini büyütüyorum: Türkiye'de farklı kırmızı ayva türleri (veya elma-ayva melezleri) var mı biliyor musunuz? Tüm fotoğraflarınız aynı klondan mı? Cevaplarınız için teşekkürler! |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025