agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yumuşak Çekirdekli Meyveler (https://www.agaclar.net/forum/yumusak-cekirdekli-meyveler/)
-   -   Elma (Malus) (https://www.agaclar.net/forum/yumusak-cekirdekli-meyveler/1548.htm)

athena -asena 10-05-2015 20:00

Bende tozlaşma yapması için yanına ak mehmet elması aşılamıştım oda çiçek açmıştı onu koydum inşallah meyve alırız.

athena -asena 19-05-2015 22:52

1 Eklenti(ler)
Içi de dışı da kırmızı elmanın son hali

athena -asena 03-06-2015 22:53

2 Eklenti(ler)
İçi de dışı da kırmızı elma da 3 adet meyve tutumu oldu İnşallah onların da başına bir şey gelmez.

aydemiraydın 13-06-2015 12:26

elmada tozlaşma sorununa karşı kokteyl fidan dikebilirsiniz. Aynı ağaçtan 2 farklı Elma çeşidiyle hem tozlaşma sorunu aşılır hemde farklı tadların keyfi çıkarılır.

princess242 27-06-2015 17:21

Ben çekirdekten Starking elma çimlendirdim, geçen Şubat- Mart ayıydı yanlış hatırlamıyorsam, kısa sürede bu fotoğraftaki boya geldiler, ama mesele şu ki bu boyda kaldılar, iki aydır filan hep bu boydalar. (Saksının uzunluğu 10-15 cm filan) Büyümeleri için ne yapayım? Kaldılar öyle.
http://oi62.tinypic.com/mvn3no.jpg

kırkdilim 02-07-2015 15:59

5 Eklenti(ler)
Evin bahçesindeki elmalardan görüntüler.
Starking yumuşak,dişsiz ağızlara göre.Golden altın sarısı,olgunlaşması sığırcık kuşlarının talan dönemine denk geliyor.Ve Amasya.Sulu,sert,aromalı.Ama bir sene var bir sene yok.

kırkdilim 06-07-2015 10:46

4 Eklenti(ler)
Tarla cephesinde durum pek iyi değil.Baharda epey çiçek vardı.Bakla zınnıydı, dondu derken çok azı meyveye dönüştü.Ama karalekeye karşı başarılı oldum.Ağaçlar bu sene rahat nefes alıyor.

kırkdilim 06-08-2015 17:36

3 Eklenti(ler)
Sezon içinde ağaçlara yaptığım uygulamalarla ilgili defter tutuyorum. Defteri;gübreleme,sulama,ilaçlama,toprak işleme,budama,hasat ve gözlem diye bölümlere ayırdım.Hangi tarihte neyi yapmışım,açıp bakıyorum.

Granny smith(yeşil elma) daha sert ama goldenler yavaş yavaş yeme olgunluğuna geliyor.Birinci fotoğraftaki elmanın cinsini bilmiyorum,yarı bodur amasya diye almıştım ama emin değilim.

kırkdilim 15-09-2015 10:58

1 Eklenti(ler)
Dökülen elmaları değerlendirmek dert.Yesen kaç tanesini yiyeceksin,yakınlarda meyve suyu fabrikası falan da yok.Biz de pekmez yapalım dedik.

Dedik ama bizim pekmez bildiğiniz taş.Ateşin üzerinde çok bekletmiş,kıvamını kaçırmışız.Sıcağı sıcağına kavanozlara koyarken iyiydi.Şimdi çıkarırken kaşığı eğiyor,o derece yani.

Lazuti 02-03-2016 21:39

Selamlar.İçi-dışı kırmızı elma fidanını İstanbul'da nerde bulabilirim?

myhun 21-03-2016 22:25

Yeni katıldım ilk mesajım, ağaçları eskisinden daha çok sevmeye başladım. Ve siteye üye oldum ^^

myhun 21-03-2016 22:30

Flood olacak fakat sorunumu yazmak istiyorum.
Babannemin yıllar önce ektiği elma ağaçlarından birisi dalını taşıyamayıp kırılmış. Babannem de vefat ettiği için ilgilenilmiyor. 1 sene kırık durdu zavallı ağaç. Kırık olduğu halde kırılmış kısımlardan yaprak yeşeriyor hala. Gövdeden çatallanmaya başladığı kısımlarda çatlamalar mevcut. Kırık olan kısmı dayanamadım kestim. Kestiğim kısımın en iç yıllık halkalarında çürümeler mevcut. Bu işlerden hiç anlamam tabir edemiyorum sanki ufalanmış küflenmiş gibi. Kameram yanımda olmadığı için fotoğraflayamadım. Sizce ağacın durumu çok mu kötü?

tarku 22-03-2016 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi myhun (Mesaj 1448679)
Flood olacak fakat sorunumu yazmak istiyorum.
Babannemin yıllar önce ektiği elma ağaçlarından birisi dalını taşıyamayıp kırılmış. Babannem de vefat ettiği için ilgilenilmiyor. 1 sene kırık durdu zavallı ağaç. Kırık olduğu halde kırılmış kısımlardan yaprak yeşeriyor hala. Gövdeden çatallanmaya başladığı kısımlarda çatlamalar mevcut. Kırık olan kısmı dayanamadım kestim. Kestiğim kısımın en iç yıllık halkalarında çürümeler mevcut. Bu işlerden hiç anlamam tabir edemiyorum sanki ufalanmış küflenmiş gibi. Kameram yanımda olmadığı için fotoğraflayamadım. Sizce ağacın durumu çok mu kötü?

Kestiğiniz yeri aşı macunuyla hava almayacak şekilde kapatın. Ağaçlar uyanmak üzere, ağaç uyandığında, kestiğiniz bölgenin ölü olduğunu anlarsanız, canlı bölgeden biraz içeriden kuruyan bölgeyi kesip tekrar macunlayın. Ağacın o bölgesinde kuruma varsa, içeri doğru kuruma ilerler. Küf dediğiniz şey, ağaç kurduda olabilir, mantari bir hastalıkta, naçizane benim önerim bu.

myhun 22-03-2016 15:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1448726)
Kestiğiniz yeri aşı macunuyla hava almayacak şekilde kapatın. Ağaçlar uyanmak üzere, ağaç uyandığında, kestiğiniz bölgenin ölü olduğunu anlarsanız, canlı bölgeden biraz içeriden kuruyan bölgeyi kesip tekrar macunlayın. Ağacın o bölgesinde kuruma varsa, içeri doğru kuruma ilerler. Küf dediğiniz şey, ağaç kurduda olabilir, mantari bir hastalıkta, naçizane benim önerim bu.

Bugün fotoğraf çekip atayım. Kurumasının nedenini tam olarak bilmiyorum. Ama şöyle birşey var ağacın dikili olduğu bölgenin dibi hep kayalık. Yani 1 - 1,5 metreden sonra kaya var. Bir alakası olabilir mi bilmiyorum.

tarku 22-03-2016 18:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi myhun (Mesaj 1448838)
Bugün fotoğraf çekip atayım. Kurumasının nedenini tam olarak bilmiyorum. Ama şöyle birşey var ağacın dikili olduğu bölgenin dibi hep kayalık. Yani 1 - 1,5 metreden sonra kaya var. Bir alakası olabilir mi bilmiyorum.

1-1.5 metre bir şey mi? Ben yeni fidan diktim, 50 cm den sonra kirş çıktı hilti ile zor deldik. Bu Bahçe'deki elmalar çok iyi meyve verdiğine göre, sizin ağacınızın sorunu kök ile alakalı değildir. Tabi uzman değilim, sadece gözlemlerim.

myhun 22-03-2016 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tarku (Mesaj 1448864)
1-1.5 metre bir şey mi? Ben yeni fidan diktim, 50 cm den sonra kirş çıktı hilti ile zor deldik. Bu Bahçe'deki elmalar çok iyi meyve verdiğine göre, sizin ağacınızın sorunu kök ile alakalı değildir. Tabi uzman değilim, sadece gözlemlerim.

Bahçenin derinliğini tahminen söylemiştim. Bugün babama sordum. Yarım metreden biraz fazladır anca o kadar dedi.

herkul 23-03-2016 15:07

Sn. kırkdilim . ağaçların dibindeki sulama boruları dikkatimi çekti . umarım tek değildir. saçak köklü meyvelerin çift taraflı sulanması gerekli

remus2 24-07-2016 19:48

Dün yeni fidan alıp diktim fakat bugün yaprakları içe doğru kıvrıldı. Normal mi acaba yoksa yerini mi beğenmedi resimleri link olarak ekliyorum

http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1469382284

Birde cinsi nedir bu elmanın.
En uygun yer burası diye düşündüğüm için bura yazdım mesajı umarım öyledir. =)

tarku 24-07-2016 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi remus2 (Mesaj 1473843)
Dün yeni fidan alıp diktim fakat bugün yaprakları içe doğru kıvrıldı. Normal mi acaba yoksa yerini mi beğenmedi resimleri link olarak ekliyorum

Birde cinsi nedir bu elmanın.
En uygun yer burası diye düşündüğüm için bura yazdım mesajı umarım öyledir. =)

Dün diktiğinize göre tüplü fidandı. 1 günde yaprakların kıvrılması yerini beğenmemeyle alakalı olamaz. Daha diktiğiniz toprağa kök ulaşmadı ki, yerini beğenmemiş olsun.
Ayrıca resimler açılmıyor.

remus2 26-07-2016 16:30

2 Eklenti(ler)
önceki mesajımdaki resimler >> mesaj

remus2 31-07-2016 12:48

2 Eklenti(ler)
hızla kurumaya başladı önerisi olan?

remus2 13-10-2016 19:19

3 Eklenti(ler)
üstteki elmada son durum

aslama1994 18-11-2016 20:42

jerseymac , red star(williams pride) ,braeburn ,arap kizi , red gala ,galofor fuji 8,pink lady,scarlet spur, jona gold , golden delicious bu elma cinsleri hakkında bilgisi olan var mı?

kırkdilim 15-04-2017 15:36

4 Eklenti(ler)
Tarladaki elmalarda bu bahar çiçek yok.Oysa bu günlerde benim ağaçtan ağaca koşup bakla zınnı toplamam gerekirdi!

Neyse ki evin bahçesinde var.Amasya tam çiçekte,golden henüz açmadı.Her şey yolunda giderse iki ağacın meyvesi bize yeter.

Sagun 17-04-2017 17:53

tarladakilerde çiçek olmaması normal mi?,

estikey 17-04-2017 21:41

Önceki yıl çok verdiyse bu yıl dormansiye girmiş olabilir ama yine bu kadar olmaması lazım. Yanlış budamanın veya beslemenin sonucu da olabilir. **** ağır hastalık veya zararlı vs.. gibi birçok nedeni olabilir.
Bu yıl için özellikle yapraktan iyi bir mikro element beslemesi beraberinde topraktan beslemeye ağırlık verilirse seneye iyi göz oluşturur.

kırkdilim 18-04-2017 19:31

Geçen yıl pek ilgilenemedim.Kara lekeye yakalandılar.Üzerlerindeki hastalıklı yaprakları döktükten sonra ilginç bir şey oldu,kışa yakın o yılki sürgünler yapraklandı ve az da olsa çiçek açtı.Ağaçların dengesi bozuldu diye düşünüyorum.

Sulamayı 5 m yüksekteki 1,5 tonluk depodan kendi basıncıyla tek hat üzerinden yapıyorum.Su yeterli gelmemiş olabilir. (Bu yıl 3 tonluk bir depo daha aldım.Çift hat yapabilirim.)Zaten etraftaki köylüler neden salma sulama yapmıyorsun da böyle damlamayla falan uğraşıyorsun diye bana kızıyorlar!

Muda 09-06-2017 21:27

içi ve dışı kırmızı elma

1 Eklenti(ler)
İçi de dışı da kırmızı elmayı en sonunda Fikret abinin bahçesinde buldum. Ağaç gayet sağlıklı. Üzerinde elmaları da var. En kısa zamanda daha yakın fotoğraflarını çekeceğim. Gelişim aşamalarını da birlikte görebileceğiz.

Eklenti 651063

TURAN666 12-06-2017 15:16

yararlı bilgiler için herkese teşekkürler

Muda 13-12-2017 22:42

1 Eklenti(ler)
İçi dışı kırmızı elmanın olgunlaştığı zaman gidemeyince merakımızı giderememiştik. Bugün Fikret abinin yerine gidince sordum. Geç kaldığımı söyledi. Elmanın yaprakları bile dökülmüş. Orada düşenlerden iki tanesini en azından fikir vermesi için bağ makası ile kesip fotoğrafını çektik. Her tarafı kırmızı değil ancak görüntü güzel. Belki tam iyi durumda olanları daha iyi olabilir. Fikret abi Posof elması diyor.

Eklenti 662607

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025