![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2010
|
sizce cevize veya diğer meyvelere göre daha karlı değil mi ? neden bu şekilde dünüyorsunuz. ben öğretmenim bunu bir ek gelir olarak yapmayı düşünüyorum. 5 dekarlık bir arazide soğuk havada tutarak yılda 10-15 bin tl gibi bir destek sağlayabilir diye düşünüyorum. Aslında ahududu ve ceviz de düşünmüştüm ama elma daha verimli geldi bana. tabi ki bu bahsettiklerimizin hepsi ilgi duymadan omaz, o konuda haklısınız. . . |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-07-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
bayındırmevki----- kardeş yağmurdan sonra ilaçlama gerektirir demişsin nedir o bende bu sene 500 tane tam bodur breaburn , scarlet ve mondıal gala ektim bu iş le ilgili çok fazlada bilgim yok yeni yeni bişeyler öğreniyoruz bilgi verirsen sevinirim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Gereken sürede, gereken ilacı yaptıktan sonra ilaç ömrü devam ederken yağmur yağar ise ilacın etkisi zayıflayabilir veya tümü ile yıkanıp akabilir. Bu durum da yeniden ilaçlama yapmak gerekir. Elmaçılıkta ilaçlama programı çok yoğundur yağmur pek tercih edilmez. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2010
|
Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Belki ceviz olabilir. ceviz daha az emek istiyor bu anlattıklarınıza göre ! Yoksa yine mi yanılıyorum ? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaç olsun, sebze olsun tüm bitkiler çocuk gibidir ilgi gerektirir bunu bilin. Elma zordur, İlgilenmeyecekseniz ceviz dikin. Ama ceviz için 5 dönüm yer az. Yanılmıyorsam bulunduğunuz yer yağışlı ve nemli. Çalımsı meyvelere yönelin. Böğürtlen, ahududu, yaban mersini, Güvey feneri gibi. Ve dikkat, ne dikerseniz dikin alıçısını da önceden bir araştırın. |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çalı formundaki bitkileri tavsiye etme sebebiniz nedir, ceviz neme karşı çok mu hassas ? Alaranın tavsiye ettiği diğer ürün de kiraz yetiştiriciliğiydi. Kiraz da elma gibi hassas bir ürün mü acaba. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Konu elmanın dışına çıktığı için kısa keseceğim. Elma zordur. Gelendost arkadaş da benden sonra yazmış yazılacağı. 20 dönüm yeriniz var ise ceviz dikin. Ceviz dikeçeğim derseniz ceviz başlığında devam ederiz. 5 dönüm yer ceviz için küçük. Kiraz dikin. Bakımı elmaya göre kolaydır. Kiraz derseniz kiraz başlığında devam ederiz. Çalımsı meyveleri de göz ardı etmeyin. Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı: