![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-11-2007
|
yaklaşık 3,5 dekarlık çöğür golden elmalarım var. dedemden bana kaldı 3 senedir bakıyorum ama ağaçlar çok yaşlı.25-30 arasında yaşları var. ben söktürüp yarı bodur düşünüyorum. bu konuda görüş ve fikirlerinize ihtiyacım var. çeşit olarak starking denilen cinsi düşünüyorum ama, red chief felan da var dediler biraz kafam karıştı. en az 1 sene sökümden sonra toprağı dinlendirmem gerektiği söylendi cevaplarınızı bekliyorum.teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Alıntı:
gelendost'un söylediği çeşitler güzel, ama her sıraya birkaç adette golden dik, hem tozlayıcı özelliği var, hemde verim bakımından iyi bir çeşit.(red chif'de satrking'in benzeri fazla bir fark yok) yarı bodur dikme kararın çok doğru, en azından bodur elmadaki kurulum maliyetleri olmaz. kolay gelsin Düzenleyen selim_50 : 17-09-2009 saat 15:40 Neden: ekleme yapıldı |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2008
|
Alıntı:
mm106 bahcemde 2 sıra red chief veya scarlet spur 1 sıra goden rainders yani zaten bahsettiğiniz gibi diktim ayrıca red chief starkinge göre daha fazla renkleniyor ve şekil akımından daha güzel görünüyor |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çiçek, elma, mevsim, sert çekirdekli meyve |
|
|