![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın nnj24 Mine hanım mesajınızı görmemiş **** fark etmemiş olabilir ben ceaplaya bildiğim kadarıyla bir şeyler yazmaya çalışacağım. öncelikle bahçenizdeki elmaların çeşidi bilmemiz gerekirdi ama yarı bodur elma bahçeleri için sıra arası, sıra üzeri mesafeleri aşağıya çıkardım. İkinci olarak, ağaçlarında mutlaka bir şekil budaması yapman gerek ilk mesajlara bir bak istersen. üçüncü olarak, ağaç verimlerine ilişkin olarak 2 resme bir göz at verimler konusunda tatmin edici olacaktır. dördüncü olarak , salma sulama bir çok sebebten pek tavsiye edilmemektedir. imkanınız varsa damlama veya yağmurlama yoksa karık usulünü tavsiye ederdim. Elmalar için soğuğun pek zararı olmaz soğuk sadece erken uynan ağaçlarda erken ilk baharda çiçeklenme döneminde zarar verebilir. Bodur elma tarımının yapılmamsının nedeni henüz insanları bunu bilmeyişleridir. beşinci olarak da, direkleleri sıra üzerlerine dikmelisiniz aksi takdirle iki taraflı yaparsanız bakım besleme ve mücadele işlemleriniz zorlaşacaktır. Aşağıdaki 3. resimdeki ağaç sıralarınızın uzunluğuna göre dikeceğiniz kalın ağaç ona onlar (10X10) veya demir direkler bulmalısınız. Direklarin bir kısmı toprak altına kalacağından boylar buna göre hesaplanmalıdır, ortalama olarak 5-8 ağaca bir direk hesaplarsınız. ağrıca toprak seviyesinden 40-50 cm yükseklikten bir çelik halat veya sağlam tel çekerek ana gövdeyi ağaca zarar vermeyecek büyümeye engel olmayacak bir materyelle bağlıyorsunuz. Bir halatta 1-1,5 metre tükseklikten çekerek tepe kısmınıda buraya bağlıyorsunuz olup bitiyor. Ayrıca bölgenizde dolu riski varsa mutlaka file sistemi kurmanızı öneririm. Kolay gelsin |
|
|
|
|
| Etiketler |
| çiçek, elma, mevsim, sert çekirdekli meyve |
|
|