agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Yumuşak Çekirdekli Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-01-2008, 08:34   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-01-2008
Şehir: HATAY
Mesajlar: 43
Sn Sinaninci1
Bu konuda genel müdürlüğümüze sunduğum raporum var. Ayrıca resimlerde mevcut Fakat işlerimin yoğunluğu nedeniyle şimdilik resimleyemiyorum. Fakat sağlam bir şekilde telden çardak yapılır ve Ağaçlar üç ana kol olacak(kollar arası 120 derece) oluşturarak şekil verilir. Tel çardak üzerinde anadallar tele yatırılır (genç dönem) ve böylece tel üstünde ana dallar tele yatırılmış şekilde oluşturulur. Bu dallardan yan küçük dallar oluşturulur. Sürgünler dik büyüyecektir. Meyveler ise çardaktan aşağı sarkacaktır. (kivi ve üzümde olduğu gibi) Budama zamanı bu sürgünlerin birkısmı tele yatırılarak yan dalcık yapılır ve geri kalan sürgünler kesilir. Tele yatırma işi teknik olduğundan uygulamalı anlatmam gereklidir. Tele yatırılacak sürgün sağlıklı ve ana dalın yanlarından çıkanlar öncelikli olmalıdır. Japonlar meyve seyreklemesi yaparken 1 meyve için 40 yaprak hesaplarlar ve bırakılacak meyve yatay dalın üst kısmından çıkan olmalıdır. Japonlar meyve irileştirmek için meyve sapına özel tüplerdeki çibrelik asit (bitkisel hormon) uygulamaktadır. Son buldukları çeşitler 800 gr-1 kg a ulaşmakta fakat virüs bulaşık olduğu söylendiğinden türkiyeye getirilmesi istenmemelidir. (Niigataohmi)

nkbalki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025