agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Yumuşak Çekirdekli Meyveler
(https)




Beğeni Düzeni26Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-01-2023, 00:01   #1
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,028
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi Mesajı Göster
4 sene bahçemde hosui ve kosui denedim. Hemen izlenimlerimi anlatayım.
Kosui ilk senedinde resmen yanık gibi kapkara oldu (ateş yanığı), kurudu gitti. Hosui ise her sene aynı hastalıktan muzdarip bir türlü büyüyemedi, biraz büyüyor sonra dallar geriye doğru yanıyodu. Sanırım bu hastalığa çok yatkın, ve ne denediysem kurtaramadığım için geçen ay kökletip etruşka diktim.
Diğer olumsuz yanı ise (benim için) dalları lastik gibi sürekli desteğe ihtiyacı var. Tek dalda 3 armut tutsa o dal yerlere iniyor, ki tahmin edemeyedeğiniz kadar meyve tutuyor. Tozlayıcısı olmadığı halde 2 dalda 30 tane belki daha fazla armut tutmuştur. (abartmıyorum). Meyvesi çok lezzetli ve gevrek.
Sonuç olarak eğer hastalıktan başını kaldırabilseydi mutlaka bahçemde kalmaya devam ederdi.
İlginç bir durum olmuş. Bizde 70 kadar kaışık hosui ve kosui var. Bunların yanında da deveci, santa maria ve akça armut da var. Nashi'ler dışında kalanlar ateş yanıklığı ve kara lekeden etkilenirlerken nashi'ler hiç etkilenmiyor. Hatta, memeli pas da nashi çeşitlerinde görülmüyor. Hastalık etmeninin bulunduğu bir yerde bu hastalıkların nashilerde görülmemeleri sebebiyle dirençli olduklarını düşünüyorum.

obabilgesi ve Muda beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2023, 08:55   #2
Ağaç Dostu
 
obabilgesi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-10-2011
Şehir: İstanbul/Balıkesir
Mesajlar: 428
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
İlginç bir durum olmuş. Bizde 70 kadar kaışık hosui ve kosui var. Bunların yanında da deveci, santa maria ve akça armut da var. Nashi'ler dışında kalanlar ateş yanıklığı ve kara lekeden etkilenirlerken nashi'ler hiç etkilenmiyor. Hatta, memeli pas da nashi çeşitlerinde görülmüyor. Hastalık etmeninin bulunduğu bir yerde bu hastalıkların nashilerde görülmemeleri sebebiyle dirençli olduklarını düşünüyorum.
İnanın bilmiyorum, dediğim gibi 4 senede hiçbir gelişim gösteremedi. Daha doğrusu gösterse bile bu illetten dolayı dalları kesmek zorunda kaldım. Şuan akça, williams ve Ankara var çok memnunum. 4 senedir hiçbir hastalık görmedim. Hosui yerine erkenci bir tür olsun diye de, etruşka diktim.
Belki ileride birdaha nashi denerim, verim ve lezzeti buna değer...

yavuz10 beğendi.
obabilgesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025