![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2014
|
Alıntı:
Belki kaolin ve delfinden direk fitotoksite olmayabilir ancak o an kullanılan su daki değişimler veya ilaçların kullanma şekli, miyadı veya bozulmuş olması veya dolaylı yoldan hava koşullarının da etkisiyle sebep olabilir. Sizin de bu bağlamda kesin hükümle fitotoksite değildir demeniz benimde kendi tecrübemle karaleke değildir dememle aynı şey aslında. Belki daha çok numuneyi daha yakından görebilsek ve önceki bilinmeyen koşullar hakkında bilgi sahibi olsak ortak ve daha doğru bir hükme varabiliriz. Sizi takip ediyorum ve çalışmalarınızı takdir ediyorum hatta çokça da faydalanıyorum. Bir hastalık **** zararlı ile mücadelede gözlem ve teşhis takdir edersiniz ki en önemli konudur. Nitekim yine bir ay önce bahçeme gelen tecrübeli yetiştirici bir abim sıcaktan boyun bükmüş sürgünleri görünce bahçen komple ateş yanıklığı olmuş hemen ilaçla demesi de buna acı bir örnektir. Karaleke, ateş yanıklığı ve psilla bahçemde en korktuğum ve sürekli takip edip önlemini elimden geldiğince almaya çalıştığım hastalık ve zararlılardır. Bu zamana kadar birazda şansımın yaver gitmesiyle şimdilik sorun yaşamıyorum. Bu bağlamda size de karaleke ile olan mücadelenizde başarılar dilerim... |
|
|
|
|
![]() |
|
|