![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2007
|
Bütün şartlar normal giderse üçüncü yıl meyvelerininzden tadabilirsiniz. Bende bu yıl 6 dekar granny symith çeşidi elma diktim ve diktiğim fidanların bir kısmı iki yıllık. Bu fidanlarımdan önümüzdeki yıl ürün bekliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-01-2007
|
Alıntı:
Granny Smith cinsi elma fidesi nereden bulabilirim? Ya da siz nereden buldunuz. Granny Smith cinsi yetiştirme ticari anlamda karlı bir işe benziyor, zira yaz kış fiyatı 6 ytl. Sanırım Türkiyede satılan tüm Granny Smith türleri Güney Amerika'dan ithal ediliyor. Yerli Granny Smith'e ben rastlamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne kadar fidana ihtiyacınız var. Sezonda fidanın fiyatı 5-6 YTL den satılıyor tabi sertifikalı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
|
[quote=a h m e t t o g a y;132475]Selamlar, Granny Smith cinsi elma fidesi nereden bulabilirim? quote] Fide kelimesi sebze ve otsu bitkiler için kullanılır. Kültür çeşitleri ile aşılanmış meyve ağaçcıkları fidan olarak adlandırılırlar. -Türkiye'de de Granny Smith elmaları üretiliyor ama bunlar kış döneminde iç piyasada satılıyor. -Yaz döneminde manavlarda gördüğünüz yeşil elmalar Güney Amerika (Bizde yaz iken onlarda kış dönemidir) ülkelerinden gelir. O dönemde biz de depodan çıkmış elma bulabilirsiniz ve kalitesi de büyük ölçüde azalmış olur. Ama oradan gelen elmalar henüz yeni hasat edilmişlerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|