![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2006
|
Çok Bodur M 8, M 9, M 27 Bodur M 26 Yarı Bodur M 7, MM 106 Kuvvetli M 2, MM 104, MM 111 bu anaçlarların tohumlarından alınan çekirdeklerdenmi çögür üretiliyor. Yani M8 nedir? M8'e aşılı olan herhangi bi elmanın çekirdeklerini alsak yetiştirsek M8 anacı olurmu? |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
|
Alıntı:
M serisi anaçlar Malling Serisi anaçlardır. İngilterede East Malling Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah edilen klon anaçların ilk serisidir. Klon anaçlar bitkinin vegetatif kısımları ile üretilebilen (yani bitkinin yeşil aksamı ya da bir parçası ile üretilen) anaçlardır. Yani bütün bitkiler bir kaynaktan çoğaltıldıkları için hepsi birbirinin aynısıdır. Bu anaçların en önemli özelliklerinden biri kendi dokuları ile çoğaltılabilme kolaylığıdır. Yani M 8 klon anacı tohumları ile değil stoolbed layering denilen çok sayıda klon üretmeye imkan veren özel bir teknikle üretilirler. Sadece bu şekilde değil hehangi bir daldırma tekniği ile de rahatlıkla çoğaltılabilirler. (Nerede olduğunu unuttum fakat forumda bu teknik ile ilgili resimler var). Madem Amasya dasınız, Ziyaret kasabasında bu tekniği kullanarak klon anaç üretenler var. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2007
|
çeşitle anacın bir alakası yoktur.anacın üstündeki meyvenin çekirdeğinden o anaç çıkmaz anaç sadece ancı yatırma yöntemiyle ve doku alma yöntemiyle çoğalır .saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2007
|
Yarı bodur elma fidanlarından kaç yılda verim alınabilir?
Merhabalar; Bahçeme 6 tane yarı bodur elma fidanı diktim.Bunların 2 tanesi golden , 2 tanesi amasya, 2 tanesi de starking.En azından satın aldığım yer bana cinslerini böyle dedi. Yaklaşık dikeli 1 sene kadar oldu. Benim merak ettiğim husus ne kadar zaman sonra bu fidanlardan az da olsa verim alabileceğim ve diktiğim fidanlarda tozlama problemi olup olmayacağı.Ben acemi olarak bahçe işleri ile az çok hoşlandığım için dikmiştim bu fidanları.Bu işlerden çok anlamıyorum aslında. Bu forumdaki tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.İyi günler... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2006
|
mesut bey büyük bi ihtimalle tozlaşma probleminiz olmaz ürün almak için bir sene daha beklemenizi tavsiye ederim |
|
|
|
![]() |
|
|