![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Evin bahçesindeki elmalardan görüntüler. Starking yumuşak,dişsiz ağızlara göre.Golden altın sarısı,olgunlaşması sığırcık kuşlarının talan dönemine denk geliyor.Ve Amasya.Sulu,sert,aromalı.Ama bir sene var bir sene yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Tarla cephesinde durum pek iyi değil.Baharda epey çiçek vardı.Bakla zınnıydı, dondu derken çok azı meyveye dönüştü.Ama karalekeye karşı başarılı oldum.Ağaçlar bu sene rahat nefes alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Sezon içinde ağaçlara yaptığım uygulamalarla ilgili defter tutuyorum. Defteri;gübreleme,sulama,ilaçlama,toprak işleme,budama,hasat ve gözlem diye bölümlere ayırdım.Hangi tarihte neyi yapmışım,açıp bakıyorum. Granny smith(yeşil elma) daha sert ama goldenler yavaş yavaş yeme olgunluğuna geliyor.Birinci fotoğraftaki elmanın cinsini bilmiyorum,yarı bodur amasya diye almıştım ama emin değilim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2007
Şehir: kastamonu
Mesajlar: 166
|
Dökülen elmaları değerlendirmek dert.Yesen kaç tanesini yiyeceksin,yakınlarda meyve suyu fabrikası falan da yok.Biz de pekmez yapalım dedik. Dedik ama bizim pekmez bildiğiniz taş.Ateşin üzerinde çok bekletmiş,kıvamını kaçırmışız.Sıcağı sıcağına kavanozlara koyarken iyiydi.Şimdi çıkarırken kaşığı eğiyor,o derece yani. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|