![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2011
|
merhabalar ... ayvalarınız çok güzel görünüyor geçekten ne cins acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Dip kısmını 45 derece açıyla kesip yüzeyi büyüttüm, ayrıca yine dipten her iki yandan 2 cm kadar kabuğu makasla sıyırdım, IBA, toz hormona batırıp, %50-50 perlit/torf karışımına diktim. Dallar biraz kalıncaydı, sonuç ne olur bilmiyorum ama 10 tane çelik hazırladım, sonucu size bildiririm buradan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın MSaygin, çeliklerinizin gelişimini merakla takip edeceğim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili eylems, ayvada kalem aşısını mart ayında yapın, göz aşısını ise size haziran ayı içerisinde tavsiye ederim (sizin acemiliğinizi düşünerek sizin için söylüyorum gözlemlemeniz için). Ayrıca ben bir hata yaptım size gönderdiğim 200 gr yerine 100 gr gönderip yerine aşı bıçağı gönderebilirmişim bu sorunuz üzerine aklıma geldi ama bir dahaki sefere artık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
Kırmızı ayva
Alıntı:
Lütfen bana bu ayvadan birkaç kalem gönderirmisiniz.Eğer dilerseniz ben de bunun aşılı fidanını üretir size gönderirim.Tel: 0225-3725629 Tarım İlçe Müdürlüğü |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Alıntı:
Birincisi benim de ayva ağıcımın dibinde bir çok sayıda sürgün oluşuyor. Bu ağacın aşılı olmadığının bir göstergesidir. Ancak bu ağacın meyvesi çok lezzetli. Diğer sorum ise; Her iki ayva ağcımın meyvelerinde aşırı derecede kurt oluşuyor. (ilaçlama yapmmadım) Bu duruma az sulamanın yol açtığı söyleniyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir çok ayva çeşidinde aşılı olmaya gerek kalmaksızın meyve lezzetlidir ancak seri çoğaltımda illaki dip sürgünü yetmeyecektir, sizin ayvanızda da eğer aşı yeri yoksa dip sürgünleri aynı bitkinin özelliklerini gösterir rahatlıkla çoğaltabilirsiniz. Dengeli ve organik büyüyen her bitki maalesef lezzetlidir ve o lezzete talip bir çok canlı vardır, ya ilaçla veya yapışkan tuzak gibi eylemlerle kurtlara engel olmaya çalışacaksınız veya kurtlarla meyvelerinizi paylaşmayı öğreneceksiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|