agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları > Yumuşak Çekirdekli Meyveler
(https)

Beğeni Düzeni57Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-10-2008, 06:01   #1
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2008
Galeri: 58
Çelikle ayva yetiştirebilmek için, hangi ayda ve nasıl bir çelik almalıyım? Bu çeliğe IBA kullanabilir miyim?

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-10-2008, 20:25   #2
Yeni Üye

aybala-06's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2008
Galeri: 1
Merhaba arkadaşlar buda benim bahçede bulunan ayva agaclarım dan bir tanesi

Eklenen Resimler

tener ve herkul beğendi.
aybala-06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2011, 21:20   #3
Ağaç Dostu

Ilgaz Toydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala-06 Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar buda benim bahçede bulunan ayva agaclarım dan bir tanesi
merhabalar ... ayvalarınız çok güzel görünüyor geçekten ne cins acaba ?

Ilgaz Toydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 16:21   #4
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eylems Mesajı Göster
Çelikle ayva yetiştirebilmek için, hangi ayda ve nasıl bir çelik almalıyım? Bu çeliğe IBA kullanabilir miyim?
Dün eniştemin yayladan getirdiği ayva dallarından çelikler hazırladım.
Dip kısmını 45 derece açıyla kesip yüzeyi büyüttüm, ayrıca yine dipten her iki yandan 2 cm kadar kabuğu makasla sıyırdım, IBA, toz hormona batırıp, %50-50 perlit/torf karışımına diktim.
Dallar biraz kalıncaydı, sonuç ne olur bilmiyorum ama 10 tane çelik hazırladım, sonucu size bildiririm buradan.

tener beğendi.
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 19:15   #5
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Alıntı:
Sevgili eylems, ayvaya dikkat et gördüğün ve beğendiğin ayva fidnalrında eğer aşılı değilse kök çevresinde dip sürgünleri patlatır bunlar aynı bitkinin özelliklerini taşıyan köklü parçalardır bunları dikebilirsiniz. Ama eğer aşılı ise o zaman aşı yapmak gerekir o zaman ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.

tener beğendi.
Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2008, 19:29   #6
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sevgili eylems, ayvaya dikkat et gördüğün ve beğendiğin ayva fidnalrında eğer aşılı değilse kök çevresinde dip sürgünleri patlatır bunlar aynı bitkinin özelliklerini taşıyan köklü parçalardır bunları dikebilirsiniz. Ama eğer aşılı ise o zaman aşı yapmak gerekir o zaman ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.
Bilgiler için teşekkür ederim. Sayenizde görsel olarak aşı yapmayı öğrendim. Sıra uygulamada. Öğrenip öğrenemediğim **** beceri düzeyim aşı sonucunda ortaya çıkacak. Yaprak, kalem **** yarma aşı hangisini önerirsiniz. Ayva için başarı şansım hangi aşıda ve hangi ayda yüksek olur?

Sayın MSaygin, çeliklerinizin gelişimini merakla takip edeceğim.

Eski 22-10-2008, 18:41   #7
Ağaç Dostu

Alıntı:
Bilgiler için teşekkür ederim. Sayenizde görsel olarak aşı yapmayı öğrendim. Sıra uygulamada. Öğrenip öğrenemediğim **** beceri düzeyim aşı sonucunda ortaya çıkacak. Yaprak, kalem **** yarma aşı hangisini önerirsiniz. Ayva için başarı şansım hangi aşıda ve hangi ayda yüksek olur?

Sayın MSaygin, çeliklerinizin gelişimini merakla takip edeceğim.

Sevgili eylems, ayvada kalem aşısını mart ayında yapın, göz aşısını ise size haziran ayı içerisinde tavsiye ederim (sizin acemiliğinizi düşünerek sizin için söylüyorum gözlemlemeniz için). Ayrıca ben bir hata yaptım size gönderdiğim 200 gr yerine 100 gr gönderip yerine aşı bıçağı gönderebilirmişim bu sorunuz üzerine aklıma geldi ama bir dahaki sefere artık.

Eski 22-10-2008, 18:54   #8
Ağaç Dostu

eylems's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ Mesajı Göster
Sevgili eylems, ayvada kalem aşısını mart ayında yapın, göz aşısını ise size haziran ayı içerisinde tavsiye ederim (sizin acemiliğinizi düşünerek sizin için söylüyorum gözlemlemeniz için). Ayrıca ben bir hata yaptım size gönderdiğim 200 gr yerine 100 gr gönderip yerine aşı bıçağı gönderebilirmişim bu sorunuz üzerine aklıma geldi ama bir dahaki sefere artık.
Teşekkür ederim hocam. Aşı bıçağı sizinde dediğiniz gibi bir dahaki sefere.

Eski 29-12-2011, 14:40   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-12-2011
Kırmızı ayva

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aybala-06 Mesajı Göster
Merhabalar arkadaşlar buda yine benim bahcede kırmızı bir ayva agacı
Sevgili AYBALA ben Bursada çalışan bir Ziraat Mühendisiyim.Bu ayvayı duymuştum ama ilk kez görüntüsünü sizin sayesinde elde ettim.
Lütfen bana bu ayvadan birkaç kalem gönderirmisiniz.Eğer dilerseniz ben de bunun aşılı fidanını üretir size gönderirim.Tel: 0225-3725629 Tarım İlçe Müdürlüğü

ELAY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2009, 09:42   #10
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 17-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Sn. Yılmaz merhaba, forumda araştırdım ancak cevabını bulamadım. Ayva konusunda tavsiyelerinizi görünce, size sormanın doğru olacağını düşündüm.

Birincisi benim de ayva ağıcımın dibinde bir çok sayıda sürgün oluşuyor. Bu ağacın aşılı olmadığının bir göstergesidir. Ancak bu ağacın meyvesi çok lezzetli.

Diğer sorum ise; Her iki ayva ağcımın meyvelerinde aşırı derecede kurt oluşuyor. (ilaçlama yapmmadım) Bu duruma az sulamanın yol açtığı söyleniyor..

msafak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2009, 21:59   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi msafak Mesajı Göster
...

Birincisi benim de ayva ağıcımın dibinde bir çok sayıda sürgün oluşuyor. Bu ağacın aşılı olmadığının bir göstergesidir. Ancak bu ağacın meyvesi çok lezzetli.

Diğer sorum ise; Her iki ayva ağcımın meyvelerinde aşırı derecede kurt oluşuyor. (ilaçlama yapmmadım) Bu duruma az sulamanın yol açtığı söyleniyor..
Sevgili msafak, mesejınızı geç görüm kusura bakmayın.

Bir çok ayva çeşidinde aşılı olmaya gerek kalmaksızın meyve lezzetlidir ancak seri çoğaltımda illaki dip sürgünü yetmeyecektir, sizin ayvanızda da eğer aşı yeri yoksa dip sürgünleri aynı bitkinin özelliklerini gösterir rahatlıkla çoğaltabilirsiniz.

Dengeli ve organik büyüyen her bitki maalesef lezzetlidir ve o lezzete talip bir çok canlı vardır, ya ilaçla veya yapışkan tuzak gibi eylemlerle kurtlara engel olmaya çalışacaksınız veya kurtlarla meyvelerinizi paylaşmayı öğreneceksiniz.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025