![]() |
Bir sedum türü olduğu kesin. Sedum reflexum ya da sedum acre olabilir.
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
yer örtücü olarak sedum hispanicum kullanıyorum ben. beyaz çiçek açıyor. |
4 Eklenti(ler)
bahçemdeki coşan alyssum...nazar değmesin kaç kış atlattı,birşey olmadı...
|
Sevgili ardabora maşallah diyelim ne kadar güzel görünüyor.
Alisyumların her rengi başka güzel oluyor. |
4 Eklenti(ler)
Halen çiçek açıyorlar. ;)
|
Merhabalar efendim,
Ben alırken, LOBURAİA MARİTİMA/Allyssum/Kuduz otu/Ballıca/Karyağdı adı ile aldım bu çiçeği. Hele yağmurdan sonra, insanı baymayan, bal kokusu, nefis bir şey. Her ev/bahçede olmalı bence. Ama yakın dikilirlerse, sanırım tozlanma ile renkleri, aynı çiçekte karışık oluyor. Teşekkürler Sayın Limon, her zaman ışık olmadasınız bana. Saygılarımla lütfen. |
Alyssum propinquum
1 Eklenti(ler)
Bildiğimiz alyssumlardan farklı bir renk ve dokudaki bu alyssumu yeni aldım. Henüz aldığım haliyle saksısında duruyor, toprağı epey ıslak olduğundan aktarma yapmadım.
Hiç bu tür bir alyssum olduğunu bilmiyordum. Hoşuma gitti ve bahçemdeki çeşitliliğe bir tür daha eklenmiş oldu böylece :) Alyssum propinquum | Granite Gardens Rare Plants genel bilgi için. |
hediye ballıca
2 Eklenti(ler)
Zengerdandan bana hediye gelmişti 20 kadar.Dedim ki bu kadar az tohumu nereye ekeceksem.Yazdıklarınızı okuyunca ooooo ben bunları nerelere dikeceğimi şaşırırım artık.
|
20 günde bu duruma geldiler,ama benim bir kısmı büyüyemeden kurudu,sebebini anlayamadım.
|
hediye ballıca hk
merhaba
Hberbul, bana da geldi aynı hediye, bugün ekmeyi planlıyorum. Geç buldum ama buradan öğrendiklerime göre çok güzel bir çiçekmiş. Sizinkiler için üzüldüm, tamamını ekmiş miydiniz? Bana ne önerirsiniz? |
Alıntı:
Arıcılık ile uğraşanlara tavsiye ve hediye edin. İzmir şartlarında 12 ay çiçek eksik olmadı, kışın güneşli günlerde arıları beslemede kullanılabilir (Arı çeken çiçek imiş). Çok tohum veriyor, diğer saksılara bile sıçrayıp yeşeriyor, bereketli yani. Sağlıkla kalın. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Sarı çiçekli alyssumu sarkıtacak özel bir yer bulamadım bahçede. Uygun bir zamanda özel bir kaya tasarımı veya yatak hazırlayarak bahçeye almak istiyorum. Ama şimdilik bir askılı saksıda sürdürecek yaşamını.
|
Çok güzel görünüyorlar. Ben de ektim, bakalım başarabilecek miyim.
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da tohumdan ektiğim, alyssum 'carpet of snow'. Hala asıl yerine şaşırtma yapmadım ve ektiğim gibi büyüyorlar. Hatta çiçek bile açtı bir tanesi :)
|
1 Eklenti(ler)
Saksıya geçirdiğim 'carpet of snow' hızla gelişiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim alisyumlar.Yaz, kış,kar demeden sürekli açıyorlar.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar tohumdan ektiklerim (beyazlar) büyüdükçe seyrakleştirip saksıya ya da bahçeye taşıyorum.
Eklenti 300006 Pembe ve morları da hazır aldım. Eklenti 300007 Eklenti 300008 |
Geçen yıl fide olarak almıştık saksısına hiç dokunmadık kışı geçirdi ( Ankara kışı malum) ama kalmış tohumlardan kendiliğinden yeşerdi. Şimdi durumu gayet iyi. Merak ettiğim tohumlarını kendim toplama gibi bir çaba içerisine girmeli miyim yoksa seneye de yine kendiliğinden yeşerir mi?
|
Kışı geçirdi derken yanlış anlaşılmasın çiçek olarak değil tohum olarak toprağın içinde:) Saksı da dışarıdaydı hep.
|
1 Eklenti(ler)
Yaz aylarında bahçemde bu kadar güzel açtığını göremediğim Alyssum, şu kış ayında halinden ne kadar da memnun görünüyor değil mi?
Eklenti 372179 |
Sizin orlara bahar gelmiş demek ki :) Çok kıskandım şimdi :) Maşallah
Daha bizim burlara fidesi bile gelmedi .:))) Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bende hediye gelen tohumlarımı geçen hafta ektim. Ertesi gün çıkmaya başladılar. Yalnız yaprak çıkarmayıp, sürekli uzuyorlar. Bu normal bir durum mu yoksa birazını seyteltmem mi gerekiyor?
Eklenti 378131 |
Sn. limon1115,
Tohumdan yetiştirme ile ilgili her türlü bilgi ve detay için lütfen burayı ziyaret ediniz. Çimlenen Alyssum tohumlarınızın ihtiyacı olan ışık, nem, ve bunun gibi benzer her türlü bilgi eminim işinize çok yarayacak ve sağlıklı fideler elde edeceksiniz. |
5 Eklenti(ler)
Eylül ayında bahçeye serptiğim tohumlar fideye dönüşüp yerlerini aldılar :)
Eklenti 378196 İki rengi yanyana ektiğim de ebruli tohumları oluyor. Eklenti 378198 Hafta sonu bahçenin her yerinde ,çimlerin içinde onlarca yeni fide çıktığını gördüm :) |
:eek: Harika olmuş, çok çok güzel.. :)) Özellikle şu uygulamaya bayıldım.. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1-dsc00343.jpg
|
Ben de bekliyorum fidelerin çıkmasını piyasaya, 2 hafta önce uzman peyzajda şaşırtma yapıyorlardı :)
|
ben tohum ektim,geçen hafta çimlendiler ama böyle boyları 2 cm uzun ince cılız gibiler.balkona attım şu ara güneş var diye belki güçlenirler.ne zaman kalıcı yerlerine alsam aceba ? plastik bardağa torfa dikmiştim..inşallah ziyan olmazlar...
|
Ben 2. yapraklarını çıkarttıklarında aldım yerlerine. Bugün çiçeklerini gösterdiler bana :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025