agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Yerörtücü ve Yayılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/)
-   -   yazkarı, farekulağı (cerastium tomentosum) (https://www.agaclar.net/forum/yerortucu-ve-yayilicilar/16357.htm)

gilan 07-05-2012 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alanur (Mesaj 921610)
Anladığım kadarıyla baharda açan bir çiçek.
Yaz boyu çiçeksiz mi?

Mayıs boyunca çiçekli. Yaz boyunca gri-yeşil yapraklı.

limon_sever 10-05-2012 11:06

2 Eklenti(ler)
Sevgili gilan,

Geçen sene hediye ettiğiniz fare kulağı

Eklenti 293433

bu sene bu hale geldi :)

Eklenti 293434

Sevgi Durul 10-05-2012 11:38

1 Eklenti(ler)
İki yıl önce, komşumun verdiği bir tutam yaz karının bu günü.:)

Sol yanında biberiye var, oradan kaldırmalı mıyım?

Eklenti 293435

hberbul 10-05-2012 11:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 963247)
İki yıl önce, komşumun verdiği bir tutam yaz karının bu günü.:)

Sol yanında biberiye var, oradan kaldırmalı mıyım?

Eklenti 293435

Sevgili Sdurul bu bitki o kadar hızlı dağılıyor ki sağını solunu boşaltın derim.Yazık olmasın biberiyelere;)

gilan 10-05-2012 20:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 963223)
Sevgili gilan,

Geçen sene hediye ettiğiniz fare kulağı

bu sene bu hale geldi :)

Çokj sevindim sevgili limon_sever. :)
Hem serpilmiş hem de çiçeklenmiş, ne güzel. ;)

Kiraz 11-05-2012 09:47

Bahçemde ufak bir yerde var, bu günlerde kar gibi bembeyaz ve kendini iyice göstermek için kabarmış da kabarmış. Her sene bu zamanlarda, her yere bunlardan ekeyim diyorum ama çiçekleri geçince fikrimden vazgeçiyorum. Hele yaprakları iyice yere yatıp cansızlaşınca, acımadan fazlasını kesiyorum (en kötü zamanı hangi mevsimdi hatırlamıyorum -kış olmalı-). Bakalım bu sene ne yapacağım.

limon_sever 23-10-2012 12:33

2 Eklenti(ler)
Fare kulağı inanılmaz güzel bir bitki ve de hızlı yayılıyor.

Eklenti 340962

Eklenti 340963

Sevgi 18-12-2012 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1036765)
Fare kulağı inanılmaz güzel bir bitki ve de hızlı yayılıyor.

Eklenti 340962

Eklenti 340963

Sayın limon_sever ; fare kulakları ne kadar boylanıyor? Saksıya diksem yetişir mi?

Şimdiden teşekkürler.

Sevgi Durul 18-12-2012 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi (Mesaj 1070474)
Sayın limon_sever ; fare kulakları ne kadar boylanıyor? Saksıya diksem yetişir mi?

Şimdiden teşekkürler.

limon_sever buralarda yok galiba, ben cevap vereyim.

Fazla boylanmıyorlar, uzayan dalları yere yatıyor zaten. Soğuğa dayanıklı, saksıdan ziyade bahçede daha iyi olur.:)

Sevgi 18-12-2012 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1070527)

Fazla boylanmıyorlar, uzayan dalları yere yatıyor zaten. Soğuğa dayanıklı, saksıdan ziyade bahçede daha iyi olur.:)

Teşekkür ederim.

dünyam1 18-12-2012 20:07

Bu bitkiden edinmeliyim:D çok güzel ..

YeniGine 18-12-2012 23:58

Soğuğa dayanıklı ise şimdiden tohumunu atsak fideler donmadan bahara çıkabilirler mi?

sabah 19-12-2012 08:22

Tohumlar şubattan ağustosa kadar ekilebilirmiş.

limon_sever 26-01-2013 11:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 1070527)

Askerdeyim. Çok yakında geliyorum. Şafak:110 :)

Emine Akman 02-06-2013 22:39

1 Eklenti(ler)
Normalde görsem pek ilgimi çekmeyecek olan bu bitkiye aşık ettiniz beni....Sırf bu bitkiden alabilmek için Yalova'ya gittim ve 2 kasa aldım, çimin önüne set olsun ağaç altlarına da yabancı otları da sokmaz dedim, nerdeee, pek misafirperver çıktılar, hani aleopatik etkiniz sizin :mad:

Eklenti 413181

Mahallenin delisi oldum bu ot yolma işi yüzünden ama baş edebilene aşk olsun.

Eser İlhan 02-06-2013 23:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emineakman79 (Mesaj 1164742)
...............Sırf bu bitkiden alabilmek için Yalova'ya gittim ve 2 kasa aldım, çimin önüne set olsun ağaç altlarına da yabancı otları da sokmaz dedim, nerdeee, pek misafirperver çıktılar, hani aleopatik etkiniz sizin :mad:

Biraz sabredin, azıcık yer etsinler kendilerine... Ama bu sefer de yabani ot yerine onları temizlemek zorunda kalacaksınız, benden söylemesi ;) Çimin önüne set olmak yerine çiminizi yemesin de :))))

Emine Akman 03-06-2013 12:25

3 Eklenti(ler)
Ah Eser Hanım, beni bu bitkiye aşık eden göürntülerden biri de sizin bahçenizde gördüklerimdi...Göz zevkimi okşayan bu yaramazlar gönlüm de de sağlam bir yer etti, şimdi de bir an önce büyüsünler diye her gün teftişe çıkıyorum :p

Japonca'da "wabi" diye bir kelime var sıradan,mütevazi bir görüntünün arkasına saklanan muhteşemlik, güzellik vs. anlamında. Bu bitkide de biraz wabi'lik var.Ben bile "ben bile lafını boşuna demedim,ağaçlar net site üyelerindeki o tutku, benim de gözümü kör etmiştir:)" bu bitkiyi sizler tanıştırmadan önce, kendi bahçemdeki halleri ile görsem yabani ot zanneder, adam yerine koymazdım, nitekim, mahallenin delisini! bahçede yine! bir şey ekerken görenler, dudak büküp bu da nesi dediler. Ah ablaları, abileri benim gördüğklerimi görseniz hiç burun kıvırıp, dudak bükebilirmiydiniz;)

Bir kaç tane de nette bulup bilgisayarıma kaydetmiştim, paylaşmak isterim
Eklenti 413340
Eklenti 413339
Eklenti 413341

limon_sever 04-11-2013 18:27

2 Eklenti(ler)
Fare kulağının gelişimi devam ediyor. Bu sene 2 tane köklendirme çalışması yapıp farklı yerlere diktim. Umarım onlarda böyle boş toprağı örterler.

Eklenti 451987

Eklenti 454188

limon_sever 06-12-2013 12:21

1 Eklenti(ler)
Yazkarı, kış karının altından merhaba diyor ;)

Eklenti 458983

Emine Akman 11-03-2014 17:40

fare kulağı

3 Eklenti(ler)
Foruma yüklediğimiz resimler bazen bizim için bile şaşırtıcı oluyor. Yeni bir ileti görünce konuya bakayım dedim o ara da benim miniklerin 1-2 aylık hallerini görünce ben bile şaşırdım. Bari 1 yıl sonraki hallerini de ekleyeyim de, benim gibi bu bitkiyi almayı isteyip de gelişim hızlarını merak edenlere fikir olsun istedim.

Emine Akman 11-03-2014 17:47

Bu güzelleri ilk aldığımda annem, dudak bükmüştü, şimdiyse keşke çim olmasaydı da hep bunlar olaydı diyor, (gerçi basılmaya gelmiyorlar ) Nette çiçekli hallerini gösteren resimler bulup gösterdiğimde de ben bunları sulamaz mıyım diyip duruyor. Bu arada bu bitki için kuraklığa dayanıklı, susuzluğa gelir diye okumuştum ama kendi tecrübelerime dayanarak SUYA bayıldığını, suyu gördükçe coştuğunu söyleyebilirim.

Şu an ağaçların altında çimin önünde köpürmüş gibi duran fare kulaklarını geçen yıl mayıs başında aldığımda 25 cm. arayla birer fide olarak ekmiştim......Keşke hayatta herşey böyle 1 verince coşarak,katlanarak artsa:)

limon_sever 24-03-2014 17:45

2 Eklenti(ler)
Geçen sene köklendirip diktiğim iki tane fare kulağı güzel gelişiyor.

Eklenti 478195

Eklenti 478196

şubat 30-03-2014 12:06

Karanfile benziyor değil mi?
az önce komşudan aldım,
karanfil dedi, beyaz açıyor dedi,
ama yaprakları gri gibi ve yayılmış hep bahçeye
komşum yanılıyor olabilir mi acaba ?
yanılmış olmasını umut ediyorum :)))
Resmini en kısa zamanda burada göstereceğim....

ysmsr 13-12-2015 12:04

Merhaba annemin mezarlığı için bu bitkiden ariyorum. İstanbuldaki fidanlıkları aradım ama ellerinde yokmuş. Bu bitkiyi hangi donemde nerede bulabilirim acaba?

Güler 13-12-2015 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ysmsr (Mesaj 1426143)
Merhaba annemin mezarlığı için bu bitkiden ariyorum. İstanbuldaki fidanlıkları aradım ama ellerinde yokmuş. Bu bitkiyi hangi donemde nerede bulabilirim acaba?

agaclar.net'e hoş geldiniz sayın ysmsr.
Forumumuza yeni üye olan arkadaşlarımız önce burada kendilerini kısaca tanıtırlar. Sanırım Forum Kullanma Kılavuzunu okumaya henüz fırsat bulamadınız.

Talep edeceğiniz bitkiler için de Arıyorum diye bir başlığımız var, eğer talebinizi orada yaparsanız, elinde olan arkadaşlarımız size yardımcı olmaya gayret ederler.

Örneğin bu fare kulaklarından benim Manyas'daki bahçemde bulunmaktadır. Mezarlıklar için de güzel bir seçim, ben de anne ve babamın mezarına bu bitkiden ektim, yaz - kış görüntüsü de güzel ayrıca bakımı da çok kolay, sadece suluyorsunuz.

İlgili başlıkta talepte bulunursanız ve çok da acele etmezseniz ben size gönderebilirim. ;)

Arıyorum - agaclar.net

ysmsr 13-12-2015 19:52

Çok teşekkür ederim :) evet okumaya fırsat bulamadım.Bitkiyi seralarda bulamayınca bilgi almak için hızla foruma kaydoldum. Tekrar teşekkür ederim.

hodrimeydan89 20-06-2017 23:52

Merhabalar;

Bu bitkiye nasıl sahip olabilirim.Tohum mu yoksa çelik alarak mı yetiştirilmeli hangi ayda bu işlemler yapılırsa uygun olur.Bu konu hakkında yardımcı olacak kişilere şimdiden teşekkürler..

feyzalp 17-07-2020 10:46

Farekulağı fideleri

1 Eklenti(ler)
Ben de burada bir acemiliğimi paylaşmak istiyorum.
Güler Hanım farekulağı gönderebileceğini söylemişti. ben de talep etmiştim. Fakat zihnimde sanki tohum gelecek ve ben tohum ekeceğim diye düşünüyorum.
Nihayet Güler hanım beni telefonla arayıp kargo ile göndereceğini haber verdi. ben de memnuniyetle diyerek teşekkür ettim ve kargo ile bana gönderdi. Bu sırada 15 günlük görevde idim. Salgın döneminde kesintisiz 24 saat çalışarak ve bize ayrılan yerlerde yatarak 14 gün boyunca kesintisiz mesai yapıyoruz.
Kargoyu bir arkadaşımız teslim almış, "dursun gelince açarım" dedim ve beklettim. Yaklaşık 10 gün sonra ancak pakete ulaşıp açtım ki ne göreyim.
Bana gelen bitki (fide) kökleri topraklı... Oldukça çok sararmış ama kökleri hala ıslak.
Panikledim, üzüldüm... Güler Hanım sağolsun bir iki gün leğende suda bekletmemi ve kökler biraz kendine gelince öylece toprağa dikmemi salık verdi.
Dediği gibi yaptım. Yaklaşık 10 gündür her gün sabah akşam suluyorum. Yapraklar tamamen kurudu tabii. Ama bakalım yeşerirse buradan zevkle paylaşacağım.

Eklenti 711514

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025