![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2007
|
Mesembryanthemum(buz çiçeği)
bana buz çiçeği hakkınd ayardım edebilirmisiniz bu konuyla ilgili yardıma ihtiyacım var slayt sunumu yapıcam bulduğum bilgiler sadece bunlar daha başka ne yapabilirim Bitkiler Alemi (Plantea) Alt Alem Trachebionta Üst Şube Spermatophyta Şube Magnoliophyta Sınıf Mognaliopsida Alt sınıf Caryophyllidae Takım Caryophyllales Familya Aizoaceae Botanik Adı Mesembryanthemum crystallinum Synonim Adı Türkçe Adı Buz Çiçeği Toprak örtücü olarak kullanılabilen bol çiçekli,etli yapıya sahip bitkilerdir. Yapraklar etli dikenli görünümde,ince yapılı yeşil renklidir.Etli yaprakları üzerlerinde buz kırıntıları varmış gibi parlar. Çiçekleri beyaz renklidir.Haziran-Ekim arasında çiçeklenirler Tohumları Mart ayında sıcak bir yerde çimlendirilir. Fideler Mayıs’ta bahçeye dikilir. Bol ışıkta çiçek verimi artar.Çiçekleri gölgede açamaz. Toprağı kumlu yerlerde yetişir. Çelik ve ayırma ile üretilirler. bunun dışında fotoğraflar buldum bundan sonra yapabileceğim neler olabilir Düzenleyen crazzy_17 : 04-04-2008 saat 20:43 Neden: konudaki eksiklik |
![]() |
![]() ![]() |
|
|