![]() |
|
|
|||||||
12Beğeniler
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dichondra- Kundura Çimi- Fare Kulağı
Bazı kaynaklarda Dichondra micrantha olarak tanımlanır. Sarmaşıkgiller (Convolvulaceae) familyasına bağlı, sürünücü yapıda otsu ve çok yıllık bir bitkidir. 5-10 cm kadar boylanan bitki sülükleri ile oldukça hızlı yayılır. Güneşli veya gölge şartlarda gelişebilir. Toprak seçiciliği yoktur. Ancak toprağın düzenli nemli olması gerekir. Soğuğa dayanımı zayıftır. 0C ' nin altındaki sıcaklıklardan çok zarar görür. Basılmaya ve çiğnemeye dayanımı da çok zayıftır. Ancak biçim istememesi, düzenli sulanan ve gübrelenen alanlarda çok iyi bir çim örtüsü oluşturması en önemli avantajlarıdır. Genellikle fazla biçim yapılmayan gölge ve yarı gölge alanlarda yetiştirilmesi önerilir. Dichondra tohumla veya çelikle üretilebilir. Tohumlarının 1000 tane ağırlığı 0,5 g kadardır. Ekimde 1 m² alana 5 g tohum yeterlidir. Kısa sürede çim tesisi kurmak için iyi gelişmiş bitki örtüsünden alınan köklü bitkiler dikilebilir. Sık dikilen yerlerde dicondra hızla yayılır. Dikimden sonra 4-5 g/m² N gübrelemesi bitkilerin yayılmasına yardım eder. Kaynak Fotograflar |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-04-2014
|
fare kulağı çimlenmesi
Merhabalar. Bende bahçeme fare kulağı tohumu ektim. Çimlenmesi uzun süren yaklaşık 1 ay kadar bir bitki. Nisan ayını başında ekimi yaptım ve her gün suladım. Ben Aydın dayım oldukça güneşli ve sıcak olduğu için bu şekilde davrandım. Şunu söylemeliyim benim bahçemde oldukça fazla yabancı ot vardı. En fazla da dalgan yahut diğer adıyla ısırgan otu. Çimlenen alanda bakalım ne kadar yabancı otları bastıracak göreceğiz. Şunu sormak isterim gelişimini hızlandırmak için kullanabileceğimiz bir gübre var mıdır? Yer örtücüler başlığındaki mesajımda çimlenme dönemindeki fotoğrafını yüklemiştim linki buraya bırakıyorum. http://www.agaclar.net/forum/1589477-post59.htm |
|
|
|
![]() |
|
|