![]() |
1 Eklenti(ler)
Sevgili sdurul dan hediye gelen güzelim nihayet çiçek açtı. Eklenti 633651
İnternetten aldığımla kıyaslayınca öyle sağlıklı ve zarif ki. Çiçek rengi bile bambaşka. İnşallah gelecek yıl diğerleri de bu kadar sağlıklı ve güzel olurlar |
1 Eklenti(ler)
Bir hafta sonra saksıya sapladiklarimi yeniden eklemek istedim çok hafif gelişme var sanki, sonunu sabırsızlıkla bekliyorum.Eklenti 633652
|
Bu dalında köklenmeye başlamış olanın fotoğrafıydı.
|
Merhabalar yine ben :) keserek sapladığım dallar maalesef öldü. Bu deneme de başarısız oldu. Ben de kestiğim dalları olduğu gibi yatırıp kuaförlerin kullandığı ayrık tel tokalarla tüm dal toprağa değecek şekilde sabitledim. Oldukça başarılı oldu. Başarabilirsem fotoğrafı da ekleyeceğim :) ben ihtimalleri deneyerek nelerin olmadığını buldum umarım okuyan acemilerin işine yara
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 638392 mayıs ayından beri yaptığım denemelerin sonu
|
Toplam 11 dalla başlamış olduğum sieboldii maceram toplam 39 filizle devam ediyor :) dün gece üşenmedim hepsini saydım. Bu sayının içinde yeni yavrulamaya başlamış dalım da yok :) Son olarak tecrübelerimin sonucunu kısaca yazayım. Tek tek yaprakla falan uğraşmayın çiçeği geçmiş dalı kesip gövde toprağa değecek şekilde yatırıp sabitleyin arada sulayın 1-2 gün arayla spreyle sulama yapın gerisini o hallediyor. 11 dal bitkim 39 dal oldu gelecek yıl yüzlerce olacaklar belkide
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 640467 toprağa yatırılıp ağzı açık tel tokalarla sabitlediğim dal %90 başarı :D diğer çiçeklerle birlikte saksıyı suladım bunun dışında toprağın üzeri kuru gibi göründükçe spreyle nemlendirdim, biraz da solucan gübresi serptim yavruları gördükten sonra. Bir ay kadar sürdü yavruların görünmesi
|
Çok uzun yıllar önce baktığım bir bitkiydi, çok da severdim.. Unutmuşum tamamen, burada görünce hatırladım... Eldeki bitkileri iyice bir toparlayınca edinilmesi gereken bitkilerim listesine girdi... ;)
|
2 Eklenti(ler)
|
Bu bitkinin bir Türkçe adı var mı?
|
Selam arkadaşlar bu çiçeği nereden temin edebilirim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025