![]() |
bu da çok örnek olan güzel bir site
|
Alıntı:
Teşekkürler memet |
Siteler için sağol memet enteresan uygulamalar var.
|
Alıntı:
|
Herkese iyi gunler,aramizdaki 9 saatlik zaman farkindan dolayi, her seyi en son ben ogreniyorum. Turunc gecmis olsun.
|
Saolun Ali hocam. Siz de hoşgeldiniz.
|
Doktorun yokluğunda pek gelen giden olmuyor buralara. Şu hale bak turuncun olayıda olmasa in cin top oynuyor gibi. Ne yapsak, bir organizasyonmu yapsak, bir yarışmamı yapsak bilemedim bir türlü. Turunc nerdesin bir akıl ver bana.
|
fırtınanın ardından sessizlik, düzeliriz zamanla...
|
Umarım öyledir memet
Hafta sonları ben olmuyorum biliyorsunuz, hadi buralar size emanet. Pazartesi yeni çalışmalarınızı bekliyorum. |
ilerdeki siteden ağaçlaşmış bir çalı söktüler.tam bakamadım ateş dikeni olabilir birazdan gidip alacağım.. Gövdesi oldukça gelişmiş.. Bakalım bonsaiye uyaca kmı
|
Bonsai ile ilgili yazıları okuyordum çok bilgisizim küçük saksılarda bu bitkileri beslemenin odukça zor olduğunu düşünüyorum bu kumsu toprak karısımını belli zamanlarda değiştiriyormusunuz.Yoksa sadece ek besinlerle dışardanmı destekliyorsunuz kolay gelsin
|
Hasan Lalezar hoşgeldiniz!
Ağaçları küçük saksılarda beslemek zor ve yoğun ilgi gerektiriyor. Ama bu işi seviyorsanız, o kadar da zor gelmiyor. Bu işe yeni başlayanlar için biz, öncelikle derin saksılarda fidan yetiştirmekle işe başlamalarını öneriyoruz. Zaten her yönüyle bonsai özelliği kazanmamış bir ağaç, bonsai saksısına konulmuyor. |
2 Eklenti(ler)
Herkeze selamlar,
Benim merakim asil kaktusler ama bonsailere hayranligim oldukca fazla. Belki bu yuzdendir bircok kaktusumu bonsai seklinde yetistiriyorum. Elimde suan Crassula lar var bonsai icin hazirliyorum govdeleri oldukca gelisti. Asagidaki fotolar gecen sene cekildi. Bu turun bonsaisi hakkinda fikirleri olanlar paylasirlarsa sevinirim Saygilarimla, uyar11 Eklenti 5799 Eklenti 5800 |
Uyar11, merhaba aramiza hos geldin. Bonsaiye ilgin var ya, sen artik hep buralardasin, Yurt disinda yasaman,Turkiyedeki bonsai yapan arkadaslar icin bulunmaz bir firsat. Buradan istedigin bilgileri, bonsaiye baslamak icin bulabilirsin. Daha sonralari kaldigin bolgedeki bir bonsai kulubune katilirsan oradan bansai hakkinda cok guzel seyler ogrenebilirsin ve bu ogrendiklerini de Turkiyedeki arkadaslarinla paylasirsan, Turkiyedeki arkadaslarin bonsai ogrenmesine katkida bulunur ve onlarinda bonsai ogrenmesini hizlandirirsin diye dusunuyorum.
Yesim[crassula] agaclarin cok guzel simdiden bonsai gibi duruyorlar, onlar hakkinda neler ogrenmek istiyorsun? sen sorularini sor, mutlaka cevaplarini alacaksin. Tekrar bonsai dunyasina hos geldin, ve yapacagin butun bonsailerin gonlundekiler gibi olsun. |
Hasan Lalezar, Hos geldin, bonsai bir sevda isidir, sevdalanmissan artik buralardan uzaklasamazsin. Sen once icine sindire, sindire bonsai icin yazilanlari bir oku o yazilanlarda kafandaki bircok soruya cevap bulacaksin sonra is bir fidan alip denemeye gelince, bizler hep yanindayiz fidanini en guzel bir bicimde bonsai yapmana hepimiz yardimci olacagiz.
Her sey diledigin gibi olsun. |
Iyi gunler , Memet ne oldu o sokulen caliya bakabildinmi? mutlaka bonsai olur hic kacirma, onu bonsaiye sen uyduracaksin. Kolay gelsin.
|
Sevgili Ali merhaba,
Suan burada Amsterdam da oylen vakti. soguk ve yagmurlu bir pazar gunu. Sanirim siz gunu bitirmek uzeresiniz. Yasadigin yerde yani Melbourn da cok sevdigim bir cocukluk arkadasim da yasiyor. Onunla ayni zamanlarda (1988) yurt disina ciktik, o Australya ya ben Hollanda ya. Ben hersene ulkeme giderken o malesef bes senede bir gelebiliyor bu yuzden de gorusemiyoruz artik ama bu yaz ayni zamanlarda Turkiye de oldugumuzdan gorusebildik. Ismi Rauf Husmek Neyse yazdiklarimin konuyla alakasi yok ama Melbourne gorunce o arkadasim aklima geldi saygilar, uyar11. |
Uyar11 hoşgeldiniz :)
Burası Bonsai gölgesinde sohbet bölümümüz ve tanışıp, yazışalım diye açıldı ;) |
Ali abi balıkta ağ çeksem bu kadar yorulurdum. taşırken..
ateş dikeni değil .. bir mazı.. iki metre boy var... bir dikeyim kendine gelsin ne olacağını söyler belki o zaman..ya da ben söylemesini umuyorum.. |
Hafta sonu yeni arkadaşlar gelmiş. Hoş geldiniz. Mehmet bulduğun ağacın resimlerini bekliyoruz. Uyar11 yeşimlerin çok güzel.
|
Iyi gunler, Uyar11 ne kadar sanslisiniz ki Avrupada yasiyorsunuz. Her yil Turkiyede tatil yapma imkaniniz var. Bizler ise dunyanin oteki ucundayiz 5 yilda bir bile oralara gelip guzel bir tatil gecirebilenler sanslidir. 3-5 yilda bir tatil, herkesin dusundugu ve cagumuzun yapamadigi birsey. Australia'dan Turkiyeye bir tatil hem yolun uzakligi[20 saatlik bir ucak yolculugu]hemde yuklu bir masraf oldugundan 5-10 yilda bir ancak oluyor.
Turkiyeye yakin olmanin kiymetini biliniz, arkadasinizin Turkiyeye geldigi zamana denk getirip sizde gidin ve mutlaka gorusun. Sevgi ile kaliniz. |
iyi gunler Memet, mutlaka, baliktaki ag cekme kadar yorulmussundur, yalniz bu iki yorgunluk arasinda fark vardir, son yorgunlugun olume terk edilmis bir canliyi yasatmak icindi. Umarim ki agacin yasaycak ve sana iyi bir arkadas olacaktir, kurtardigin agaca ve sana bol sanslar dilerim.
Arkadaslar bonsai bir sevgi isidir, memet bonsai ile ilgilenmese o agac olmustu. |
Murare iyi gunler, senin agaclarinin resimlerinide bekliyoruz:)
Saglicakla kal. |
Selamlar herkese;
Aybalanın çalışmasını gördüm. Çok güzel olmuş:) Bense hala orman yapacağım. Başımdaki onca işi bir savayım da ormanımı yapayım. Kendimden utanıyorum. 1 aydır hala yapacağım. Geç olsun güç olmasın diyorum bari:)) |
Turunc biraz daha ertele istersen
Soğuk havaları atlatıp Şubat sonu Mart başı gibi toprak değişimi, kök ve dal budamasını yaparak formunu oluştursan, ağaçların için daha iyi ve sağlıklı olur :) |
Ben niye yaptım peki :(
burada kendi aranızda yazışıp bana söylemiyorsunuz anladım :) |
Sen yapmış bulundun da ondan Aybala...
|
Dayanıklı türlerde sorun çıkaracağını düşünmüyorum root over rock tarzı için saksısını değiştirdiğim ulmus yeni filizler vermeye başladı
Ağaçların uykuya girdiği dönemde aralık mart arası yaptığım değişimlerde bu zamana kadar hiç sıkıntı yaşamadım. |
İşte bu beklediğim cesaret verme mesajıydı:))
Deneyimli olmanın faydalarını biz acemiler kullanıyoruz... |
Bir haftadır buralardan uzaktaydım, artık döndüm.
Öncelikle Turunç (hatırlatmak gibi olacak ama) hırsızlık için büyük geçmiş olsun diyorum. Hasan Lalezar ve uyar11 selamlar, forumun sizin gibi arkadaşlarla zenginleşmesi beni çok sevindirdi. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Kışın bahçeye, balkona ve terasa çıkıp ilgilenmek güçleşiyor. Bakımını daha iyi yaparsınız, gözünüz daima üzerinde olur. Ayrıca kökler sığ bir saksıya ekilmiş olduğundan toprağın daha çabuk donması köklerin de donmasına ve çürümesine neden oluyor. |
Hasancihad hoşgeldin..
Yamadori maceranın diğer resimlerini de görmek isteriz. Söktüğün ağacı ne yaptın saksıya mı aldın? Nasıl yaptığını anlatan resimler nerde:) Ayrıca o ağacın yerine yenilerini ekmelislin en kısa zamanda:) Hayırlı olsun yeni ağacın... |
tebrikler Hasancihad
Evlenmişsin:D
Öncelikle seni ve eşini tebrik ederim. İnşallah mutluluğunuz dillere destan olur;) İki gönül, yeni bir hayat tarzı,yeni ev, yeni eşyalar, gençlik, sağlık, mutluluk, toplumda edinilen yeni roller...;) Ne güzel dimi evlilik... Darısı Bonsaireef' in ve diğer bekar arkadaşlarımızın başına... Şimdi gelelim işin komik yanına; Sen şimdi evlendin, balayına gittin, orda ormanda gezintiye diye kandırdın kızcağızı ve elinde aletlerle yamadori mi yaptın?..:D :D :D İşte bu yılın konusu.. Bonsai aşkına bak bee.. Seni artık kimse kurtaramaz hasancihad, artık bonsai senin ruhunu ele geçirmiş. Ne mutlu ki eşine, bonsaiye sevdalı bir kocası var. Bonsainin insanı sakinleştiren, sabrı öğreten, yaşamı sevdiren özelliklerini hepimiz biliyoruz... Bunu sende artarak devam etmesini dilerim. İnşallah bonsai ile uğraşacağım diye eşini ilgisiz bırakmazsın. Kızarız bak sonra:mad: ;) Sen en iyisi ona da bonsai aşkını aşıla. Böylece ortak yanlarınız artar, hem de beraber daha eğlenceli ve güzel vakit geçirirsiniz.:cool: Tekrar tebrik eder mutluluğunuzun artarak devamını dilerim... Çok mutlu oldum evlenmene... Saygılar gönülden... |
Hırsızlık olayını atlattık artık çok şükür. Saolasın hasancihad. Sigortalı olduğumuz için kendimi paralamadım fazla:)) Yeni evlendiğin için sana da tavsiyem sigorta yaptırmandır. Bu konuda yardımcı da olurum. Biliyorsunuz ki ben bir sigorta acentesiyim:) (reklam oldu galiba pardon)
|
Hayırlı olsun diyelim Allah mesud etsin
|
Hasancihat, esine ve sana mutluluklar dilerim, hani eskilerin bir lafi vardir,
"BIR YASTIKTA KOCAYIN" |
Hasancihat bende kutluyorum Allah mesut etsin :)
|
Tüm dostlara güzel dilekleri ve kutlamaları için teşekkür ediyorum.
|
Hasancihat Mesut olun :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:28. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025