![]() |
Orman bonsaisi yapacaktım ya!... Hani elimdeki dişbudaklarla... Saydım 9 adetmiş bir torbaya 3 kişi sıkışıvermişler. :) Bu durumda teksayı olması bakımından orman için hepsini kullanabilirim diye düşünürkeeeeeeen :) Bonsaiseverin çalışmasını gördüm ve hayran oldum. Ne kadar güzel bir çalışma.. Belki aynısı olmayacak ama yaklaşabilsem bile bana yetecek güzellikte... Darısı başıma... Uyuyamam bu gece ben... Yarın olsada çalışsam biraz... Saksı alsam önce...
|
Bana sorarsan orman yap onlarla. Senin ağaçların bonsaiseverinkinden farklı. Aynı ahengi yakalayamayacaksın. Ormanda çok güzel olur. Hani şu ortasından yol geçen **** su akan ormanlar varya onlardan yap.
|
Su efektini nasıl yapacağım? Yol yapsam daha kolay ama dere görünümü netten araştırdım harika görünüyor:)
|
Şu an resimlerim yok. Olsa orada bir resim var hep hayran olmuşumdur. Dere yatağına etrafında kayalar, neyse görmeden anlatmanın anlamı yok.
Yol yap oda harika oluyor. Çakıllı bir yol. Bir tarfında 5 ağaç diğer tarafında 4 ağaç.Tam ormanda bir yol havası olur. (Yıllarca uğraş binlerce resim biriktir tam işe yarayacaklar yanıda değiller. Ne diyeyim şimdi ben.) |
Orman tarzı için fikirler
Eklenti 5308
Eklenti 5309 Eklenti 5310 Bunlara ne dersin:) Özellikle 3. resim Acer palmatum orman tarzı. Dere de var.:D |
Hala forumda olanlara güzel bir gece diliyorum.
Bu gün fidanlığa gidip bir kaç fidan aldım. İçimden bir ses yanlış fidanlar aldığımı söylüyor olsa da hala ümidim ve heyecanım doruklarda. Fidanlar hakkında isimleri de dahil şuan çok bir fikrim yok. Gece gece çektiğim fotoğrafları upload edeceğim. Eğer ümit varsa ayrı ayrı detay fotoğraflarını da alacağım. |
Hayırlı olsun hasancihad. Resimlerini yüklersen belki sana fikirlerimizi belirtebiliriz. Heyecanlandım şimdi:) Ne güzel yeni fidanların oldu. Çok yaşa da bonsailerinin 50 yıl sonraki hallerini gör emi:))
|
Orman tarzındaki ilk iki resimdeki ağaçlar ne acaba?
|
Turunc tam aradığım resimleri eklemişsin. Harikasın :)
Hasancihad kendine başlık aç ve oraya fotoğraflarını eklede görelim bakalım neler almışsın. Biçim verme tekniklerinde üyelerin bonsai çalışmaları başlığı var oraya Hasancihad başlığına eklersen iyi olur. |
Alıntı:
|
http://www.psba.us/pic/zhao/zhao1.html
Bu linki inceleyin. Turunc senin verdiğin fotoğraflardaki bonsaileri yapan adam zhao. İşte benim linkte onun çalışmaları var. |
http://www.venuscomm.com/Penjingchoi...plephotos.html
İşte tam burdan aldım. Resim edinmeyide siz öğrettiniz. Şimdi hasancihad a tavsiyem bol bol resim biriktirmesidir:) |
|
Harika :p
|
Allah Allah. Ne güzel ya ne bereketli bir hafta sonu olmuş burda. Ne yazıkki cumartesi - pazar internete giremiyorum. Hasancihad ve turunc'a çalışmalarında başarılar dileyelim. En kısa zamanda bekleriz bitmiş resimleri.
|
Günaydın murare;
İyi dileklerin için teşekkürler. Seni görmek güzel. Sende çalışmalarının resmini yüklesen de bizde öğrensek hani:)) |
Neme lazım diyor o şimdi, hadi esinlenirsek dimi ya. :rolleyes:
Nereye kadar saklayacaksın murare eninden sonunda göreceğim onları.:cool: |
Valla oynamıyorum ben!.. Bişiler saklıyor, üstelikte çaktırmıyor murare... Eninde sonunda sergiye gelecek o çalışmaların. Hani paylaşarak büyüyecektik? Hani birbirimize çalışmalarımızı gösterip yeni başlayanlara örnek olacaktık? Alemsin murare:))
|
Şu fotograf makinam bir gelsin burayı resme boğmayan murarenin budama makası kırılsın. :D Güzel şeyler paylaşacağız inşallah arkadaşlar bekleyin.
|
Ben gidip en ucuzundan bir dijital fotomakinesi aldım. İşimi görüyor. Gerçi resim kalitesi dünyanın en berbat görüntüsünü veriyor. Kıvırmıyorsun umarım:))
İleri gidiyorum gibime geliyor. Alınmıyorsun dimi murare. Samimiyetine sığınarak hani..:P |
Merak etme turunc makinam olduğunda göndereceğim. Makinam var ama bir yolculuğa çıktı o yüzden makina almayı düşünmüyorum :D Zaten çekip gönderdiğimde göreceksiniz ki öyle aman aman çalışmalarım yok zannettiğiniz gibi; Bir iki telleme, bir kaç budama, bir kaya üstü, bir penjing diğer ağaçlarım duruyor öyle, dallanmalarını bekliyorum. Bu hafta sonu bir çalışma yapacağımdan bahsetmiştim ama yapamadım. Dal monte edeceğim ağacı çıkardığımda yeterli kökü olmadığına kanaat getirdim. Ekleyeceğim bir kaç dalı besleyemez korkusuyla yapmadım. Yani hala fotograflama şansım var. Ama şu kadarını söyleyeyim gerçekten çok güzel ağaçlarımda var hiç bir şey yapmama gerek yok bir kaç dalını kes ve saksıya koy hepsi bu, gösterdiğimde bana hak vereceksiniz.
Kırılmak mı? Oda ne? Benim bildiğim tek kırılmak ağaç dalının kırılması onada hiç gelemem işte :mad: Onu kırmada ne kırarsan kır :D |
Arkadaşlar ben dahil olmak üzere aramızda bir çok yeni arkadaş var. 2-12 yıllık kişilerin çok önemli bir konuda yardımına ihtiyacımız var.(en azından benim) Kış bakımı. Bu benim bonsai ve adaylarımla geçireceğim ilk kışım ve bazı şeyler çok canımı sıkıyor. Örneğin ağaçlarım uyudumu uyumadımı bunu nasıl anlayacağım. Normal şartlarda kasımda ağaç sökülür denildiği halde Ankara'da hava 10-15 derece olabiliyor bu günlerde. Bu durumda ağaçlarımın bir şeye ihtiyacı varmı bilemiyorum.
Sulama; 1 aydır ağaçlarıma su veremiyorum(söğütler hariç) Ne zaman diplerine baksam ıslaklar, köküne kadar eşeliyorum ama toprak sürekli ıslak. Gübre; Uykuda değillerse ağaçlarıma besin vereyim mi? Saksı değişimi; En azından yeni aldığım fidanlarda köklerde problem varmı diye saksı değişimi yapmak istiyorum ama bu durumda yine problem uyuyormu - uyumuyormu. Ve ne kadar bir sıcaklık lazımki kökler donmasın. **** bir ağaç için bu donma ne kadar bir sıcaklıktadır. Biliyorum bu konu çevrilecek metinler arasında var ama çok geç olmasından korkuyorum. Ayrı bir başlık açacaktım ama çeviri gelsin onun hakkında detaylı konuşuruz. |
Kazayla kırılabilir ama bilerek asla:) Senin bir işler karıştırdığını biliyordum.
"Bir iki telleme, bir kaç budama, bir kaya üstü, bir penjing diğer ağaçlarım duruyor öyle, dallanmalarını bekliyorum" Nitekim yukarıda itiraf etmiş bulundun:) ehehe.. |
Resim yüklersen söyleyen birileri çıkar diyorum ben..:) Benimse bilgim yok maalesef.
|
Murare toprak ıslaksa kesinlikle su verme. Unutma; ağaç istedikçe su verilir. Sulama için ritm tutturmamalısınız.
Sıcaklık sıfırın altına düşmediği sürece korkma, bırak dışarıda kalsınlar. Gübreleme yapmana gerek yok artık. Saksı değişimi için şubat sonunu bekle. |
farklı bir bakış açısı
Acer sevenler ne der acaba:D
Eklenti 5433 |
Nasıl baktığınıza bağlı, doğal değil sonuçta ama değişik bir şey buda.
|
O zaman daha doğal birşey
|
Bunda birşey yok bence. Normal ağaç değilmi?
|
tepedeki kuru daldaki kurukafayı göremedinmi? Bence çok sanatsal ve sıradışı...
Hem sen benim bonsai çalışmama neden bir yorum getirmiyorsun bakayım:mad: :D Hem çalışmalarını göstermiyorsun hem de yorum yapmıyorsun. Ben de orda kendi kendime debelenip duruyorum.:o Bir yorum bir yardım ne olur..:( |
Hani ya kuru kafa. Biraz dikkatli bakınca koyun kafasına benzeyen birşey var ama dal gibi algılamıştım sadece biraz daha parlak. Ama eğer o bir kuru kafaysa çok kötü. Hiç sevmedim.Gel biz onu yine kuru dal gibi görelim. :D
|
Aslında kuru kafa değilde bir ejdere benziyor daha çok.
İlginç gelen bir bonsai çalışması daha; Eklenti 5437 |
Kusura bakma turunc ilginç olduğu doğru ama bence itici birşey bu. Ağaca kafamı koymuş o. Sanatçısı aynımı bunların ve kimmiş, onuda öğrenmek isterim.
|
Bunlar beni aşar. Aşma konusu yapamayacağımdan değil yapmayacağımdan. :)
|
1 Eklenti(ler)
Nette dolaşırken rastladığım bir bonsai.
Ağacın yaşı 500'ün üzerinde. 1998 yılında Colorado'da doğadan alınmış. Böyle bir çalışmayı ancak doğadan mı bulabiliriz. Bizim ardıçların böyle olması için cidden 500 yıla mı ihtiyaçları var? :( |
Çok güzelmiş gerçekten.. Bence 500 yıl beklemek çok uzun olur. Bonsainin bir özelliği de ağacı olduğundan daha yaşlı gösterme sanatı olmasıdır. Böyle bir çalışmayı uygun ağaçlarla yapabiliriz. Ama çoook deneyim, sabır, ilgi ve bilgi gerekiyor. 500 yıl değilde 15-20 yılda mükemmle görünümü olan böyle bir ağacın olabilir diye düşünüyorum. Aslında diliyorum:))
|
Bu ağaçların yaşını nasıl biliyorlar arkadaşlar.
|
Kumpasla ölçüyorlar... Hehehheh:))
|
Hıııı bende ağaca termometre saplamayı düşünüyordum.
|
Galerideki bu ağaç kendi kendini bonsai yapıyor :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025