![]() |
bonsai icin uygun secim olabilir mi ?
3 Eklenti(ler)
merhaba ;
Bonsai icin uygun bir secim olabilirmi yardımlarınızı bekliyorum fotograflarını yukledigim bitki acem borusu sanırım yardımlarınızı bekliyorum simdiden tesekkürler.....;) Eklenti 72613 Eklenti 72614 Eklenti 72615 |
Campsis radicans
Denemeden bilemezsiniz sayın dreampurple .
Ben de düşünüyorum . İlginç ayni günde düşünmüşüz;) |
2 Eklenti(ler)
dreampurple, bonsai için seçeceğiniz fidanın bonsaiye uygunlu düşündüğünüz tarza bağlı.
Acemiyken yapılan genel hata (bizim de yaptığımız), bir fidanın hangi tarza uygun olduğuna bakmadan almak oluyor. Aslında yapılması gereken; fidanı seçmeden önce tarzları ve bonsai kurallarını öğrenmek. Tarzları ve kuralları öğrendiğiniz zaman seçeceğiniz fidanda, gövdenin ve dalların çıkış yerlerine göre hangi tarza uygun olduğu ve bu tarzı isteyip istemediğinize karar vererek fidanı seçme şansınız oluyor. Süpürge tarzını bir inceleyin. Üst kısımlarda ayrıntılı görüntü alınamıyor ancak bana en uygun gelen tarz bu. Üst dallarda kırmızı çizgilerle belirttiğim yerlerde sürgünlerin üzerindeki dalları ve gödeden çıkan dalları dibinden budarsanız süpürge tarzında bir çalışmaya uygun hale gelir. Kolay gelsin. Eklenti 72649 Eklenti 72650 |
begonvil bonsai denemesi
4 Eklenti(ler)
ilginiz ve yardımlarınız icin tesekkurler :) begonvil bonsai denemem icin yorumlarınızı bekliyorum acem borusu ile ilgili hala düsünmekteyim. önce begonvilden baslayayım dedim umarım basarılı olmustur olmasa bile daha sonra da denemeye devam:D
ilk hali :p Eklenti 72865 :p Eklenti 72866 sonrası Eklenti 72867 Eklenti 72868 |
bir baska begonvil denemesi
3 Eklenti(ler)
|
Tarzı konusunda bir karar vermişmiydiniz acaba , ben acemi olduğum için pek çözemedim ?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025