![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
http://img109.imageshack.us/i/20101223175557.jpg/ Lütfen yardımcı olur musunuz ulmus parvifolia diye düşünüyorum ama çokta emin değilim . Teşekkürler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2010
|
Bonsai türünü öğrenmek istiyorum
arkadaşlar hediye olarak gelen yeni bonsaimin cinsini öğrenmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.Forumda dolaştım ve benzer bonsailer gördüm sanırım.diğer sitelerden de baktım ficus natasha veya ilex crenata olabilirmi?Bu arada bonsaimin yaprakları çok kuru bunun için ne yapmak gerekir.Forumda bazı yorumlarda toprak kontrolü ve değişimi bazı yorumlarda da gübreleme ile ilgili bilgiler var ve kafam karıştı ![]() Düzenleyen kobayashi : 06-12-2010 saat 14:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
teşekkür ederim üstad.sulama bölümünü okudum gerekli önemi göstereceğim.bunun haricinde kök kontrolüde yapmam uygun olurmu veya kök güçlendirici gibi dopingler kullanmam ne derece etkli olur hayatta tutmam için.ayrıca oda sıcaklığındamı tutmam lazım aydınlık biryerde duruyor ancak kalorifer sıcaklığında zarar görürmü şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-12-2010
|
Selam arkadaşlar.. epeydir almak istiyordum bonsai ve bugun hediye olarak geldi. ikeadan alımış. Türü nedir acaba bu ağacın. özellikleri nedir. yardımınız için şimdiden çok teşekkürler. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
selam peterpunk sizin bonsai de benimkinden.ilex crenata ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
Ben yeni başladım türünü öğrenmek istiyorum nasıl bakıldığı hakkında bilgi verirseniz sevinirim birde yaprak dökmesi normalmidir bu mevsimde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Fotoraf net değil büyük ihtimal Ulmus çinkaraağcı. Bu mevsimde yaprak dökmesi normal. Beslenme konusuna gelince. siyahlar beyazlar tüm insanların besin ihtiyacı aynıdır. Sadece beslenme alışkanlıkları farklıdır. Bonsai de genel bakımları okuyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
Ev içerisinde beslemek için uygunmudur ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Bu sanata yeni başlamak isteyenlerden biriyim... Fakat ev için ideal bir cins hangisidir bilemiyorum... Avatarım'da görünen cins ev için ideal'midir ve adı nedir acaba... Teşekkür Ederim.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2010
|
![]() arkadaşlar bu bonsai bana bugün hediye geldi "bonsai ginseng" miş buna nasıl bakılır, ağaç türü nedir, napılır, ne edilir, budanacak mı, sulama şekli nasıldır?? bir bilen cevaplarsa sevinirimm ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Agaciniz bir incir cinsidir(Ficus ratusa, Ficus microcarpa) Ginseng ise bir sifali bitkidir.(http://tr.wikipedia.org/wiki/Ginseng) bu bitkinin koklerinden esinlenerek bu incir cinsine de Ficus Ginseng deniyor. Agaciniz bir Ginseng bonsai degil bir incir bonsaidir.(Ficus Ginseng) Forumda incir basliklari altinda aradiginiz bircok bilgiye ulasabilirsiniz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2010
|
teşekkrüler araştırıcam inciri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2011
|
teşekkürler fakat google da arattığımda karşıma chinensis olarak değilde ulmus parvifolia olarak çıkıyor bu ikisi aynı ağaçmıdır acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
biraz daha açıklayıcı bilgi verirmisiniz bu işlem ne için yapılmalı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Hazır bonsailerde genellikle görünümünün daha iyi olması için yosun kullanılıyor. Fotoğrafta yeşil olarak görünen tabaka. Bu yosunları topraktan alın. Özellikle kış mevsiminde toprağın kurumasını yavaşlatacağı için kök çürümesine neden olabilir, hızlandırabilir. Sonra toprak kurumaya başlayana kadar su vermeyin. Bekleyin toprakta kurumayı takip edin. Daha sonra azar azar su verin. Bu mevsim için yarım su bardağı kadar su yeterli gelecektir. Toprağın kuruma durumuna bakarak ne kadar su vereceğinizi ayarlayın, azaltın ya da çoğaltın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Daldırmayla sulama yapılabilir. Ama kış mevsiminde çok tavsiye etmem.Toprağın kuruması yavaş olacağı için sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu kadar sık su püskürtmenin kış döneminde çok yararı olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
Tekrar merhaba, ben 1 ay kadar önce bonsaimin türünü öğrenmek için fotoğrafını eklemiştim ama hiç yanıt alamadım. Acaba bilen var mıdır? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2011
|
![]() arkadaşlar bonsainin bir hafta önce ki hali şimdi yaprakların yarısı yok türünü bilmiyorum bakımını bilmiyorum onu kaybetmek istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2011
|
Merhabalar bonzailere uzun zamandır ilgim var bende yapabilirmiyim acaba derken aracımla bir seyehat esnasında bir mola verdim. Yol kenarında maki oldugunu düşündüğüm ama adını bilmediğim bonzai olabilecek bir bitkiyi kolayca yerinden söktüm çok bilgim olmadan biraz budadım ve saksıya ektim. Şimdi siteye üye olunca okudum da öğrenmem gereken çok sey varmış ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Muhtemelen bir suç işlediniz. Ülkemizde yol kenarlarından ağaç sökmek yasak. Fidanınız pek canlı görünmüyor. Bilinçsiz sökülen bitkilerin büyük kısmı gibi sizinki de kurumaya başlamış olabilir. Dış mekan bitkileri içeride bakıldıklarında sağlıklarını yitiriyor. Bitkinizi yaşatmak istiyorsanız şansınızı dışarıya koyarak denemenizi tavsiye ederim. Fidanınız bonsaiye uygun bir fidan gibi görünmüyor. En azından bonsaiye başlamak için iyi bir aday değil. Forumda ilgili başlıkları okuduktan sonra bonsaiye uygun fidan almak için fidanlıkları gezmeniz en uygunu olacaktır. Aramıza hoşgeldiniz Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|