![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2010
|
bu bonsainin cinsi ne?
resim 004.jpg merhabalar ; resimdeki bonsai koçtaştan almıştım cinsi hakkında yardımınızı rica ediyorum,1-2 günlük minik beyaz çiçekler açıyordu.daldırma yöntemiyle toprağı ıslanana kadar suda bekletiyordum fakat daha sonra toprağı pamuklandı ve kötü bir görüntüsü vardı,toprağını karıştırıp pamukları kaybettim.şimdi ise yaprakları resimde de görüldüğü gibi ciddi bir şekilde dökülmeye başladı.artık çiçekte vermiyor.saksısına hafifçe bir dokunmayla bile yaprakları dökülüyor.acaba hatayı nerde yapıyor olabilirim.yanlış sulama olabilir mi ![]() saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Türü carmona microcarpa Fukien Tee BU tür suyu çok sever lakin bu ısının ideal olduğu zamalardır. Şu anda gelişimi yavaşlamış durmda ışık isteği fazladır. Havalar ısı olarak gece 10 derecenin altında ise ev içinde gündüz ise ısı 15 dereceye kadar güneşli ve aydınlık ise dışarıda durabilir. Orantılı hava akımını yani havadar mekanları sever. Yaprakları ıslatmayın. Sulamasını konturolu yapın ağırı sulayarak toprağını Çamursu yapmayın.Toprak kurumaya yakın iken sulayın. Bir diğer yöntem şu anda bulunduğu saksıdan çıkarın. Daha büüyk ve daha geniş bir saksıya alın. NOt: kökleri asla dışarı çıkmasın bu taşıma işlemi sırasında. Forumda yer alan toprak karışımı knsuna bakınız. Toprağı bu şekilde hazırlayın **** satın alınız. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2010
|
Kaç gündür hakkında bilgiler arıyordum, cevabınız için çok teşekkür ederim beni çok aydınlattınız.şimdi bonsaime iyi bir bakım için neler yapmam gerektiğine dair sayenizde bilgi sahibi oldum. saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
http://img109.imageshack.us/i/20101223175557.jpg/ Lütfen yardımcı olur musunuz ulmus parvifolia diye düşünüyorum ama çokta emin değilim . Teşekkürler . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bonsai |
|
|