![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
ümit garibanın ekmeği misali, umarım diriltirim hocam, ama dediğinizi tüm kuru dalları toparlayacağım, köklerde hala biraz can var gibiydi ıslaklıkları devam etmekte o yüzden direkt toparlayıp saksıya aldım. Ama dediğinizi ihmal etmeyeceğim ve sadece gövdeyi bırakacağım toparlanması için saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
/
Giriş Tarihi: 18-11-2009
|
Bonsai türü nedir?
Arkadaslar ekte resimi bulunan bonsai ağacımın türünü öğrenmek istiyorum bilen var mı? Tesekkürler Olcay |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2007
|
merhabalar, en acemi bonsai seven olarak pazar günü koçtaş'tan almış olduğum bonsai ile aranıza katıldım. Çiçek ikinci günün sonunda yaprakları söndü sanki can vermiş gibi saldı kendini ne olduğunu anlamadım. bu akşam internetten araştırım bilgi edinecektim nasıl bakılır diye o benden önce davranıp kendini koy verdi. Sizden bu ağacımın cinsini ve hastalığının ne olduğunu öğrenebilmiyim? Oda sıcaklığı ne olacak,güneş mi sever çok soru sordum ama yardıma ihiyacım var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2007
|
Merhaba, cinsi konusunda bilgisi olan varmı ? direkt güneşe koymayacağım değil mi perde arkası olacak şekilde güneşte bırakacağım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavsiyem ilk iş olarak ağacın formunu bariz olarak bozan uzun dalları kesip kısaltmanız. Ardından yaprak yükünü azaltmak için en büyük yapraklardan bir kısmını kesmek faydalı olabilir. Yaprağı koparırken, yaprak sapının az bir kısmı dal üzerinde kalsın. Ağacınızı öncelikle rahatlatın sonra cinsini ve bakımı konusunda araştırma yapmaya devam dersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2009
|
Bonsaimin türünü öğrenebilir miyim? Ayrıca içmekan bitkisimi dış mekan bitkisimi belirtirseniz çok sevinirim. Ayrıca ilgilenenlere söyleyeyim, bonsaiyi 17 milyona (**** 27 emin değilim) kozyatağı bauhausdan aldım... teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2009
|
Teşekkürler, peki yapraklarının dökülmesi normal birşey mi? eve aldığımdan beri yaprak dökmeye başladı, odamda tutuyorum şu anda inciri dışarı almama gerek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu.
|
Stres yapmıştır, zamanla yerine alışır ve yeni yapraklar çıkarır ,, aşırı sulamamaya çalışın bir de.. Ben 10 günde bir sulama yapıyorum, oda sıcaklığı 17-18 derece. Daha doğrusu toprak kurudukça sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Ağacınıza B1 vitamini takviyesinde bulunursanız, ve eğer problem yer değişikliği sebebi ile stress ise, kendisini daha kolay toparlayacağını düşünüyorum. Eczaneden alacağınız ampül B vitaminini 0.02% lik konsantrasyonu geçmeyecek şekilde su ile karıştırıp sulama yapabilirsiniz. Kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
Merhaba, yeni bir bonsai edindim...Çocukluğumdan beri merakımdı, biraz körlemede olsa girdikten sonra araştırmaya başladım.Ağaç türünün Fukien Tea / Carmona Microphylla olduğunu düşünüyorum, acaba doğru mu düşünüyorum ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2010
|
"belkitiğin zigibdir." derken sanırım düşündüğünüz gibi demek istediz, değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-07-2009
|
merhabalar
Merhabalar sevgili bonsai severler. ben de uzun zamandır bir bonsaim olsun istiyordum ve artık aranızdayım. açıksa hem seviniyorum hem de okudukça endişeleniyorum. bu işe yeni başlayan amatörler çok yüksek ihtimalle ağaçlarının ölümüne sebep olurlar gibi yazılar haliyle beni de endişelendiriyor. Bu paylaşım ortamında bana da yardımcı olursanız sevinirim. fotoğrafları ekledim. türüyle ilgili biraz araştırma yaptım fakat emin olmak istedim. sulama, budama, nereye koymam gerekiyor, v.s. gibi konularla ilgili biraz bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Yeni Üye
|
Tekrar merhaba bonsaimin türüyle ilgili biraz araştırma yaptım "Ulmus Parvifolia" ya da "Zelkova Serrata" olabileceğini düşünüyorum. acaba yanlış mı düşünüyorum. değerli görüşlerinizi bekliyorum. saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
Iki tur de birbirlerine benziyor. Asagidaki linkte bilgiler var agacinizin Cin ya da Japon karaagaci oldugunu ogrenebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=116 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Yeni Üye
|
sağolun ali hocam. ağacım sanırım çin karaağacı. henüz iki gündür bende soğuk oda da pencere önünde tutuyorum. doğru mu yapıyorum? sulama, gübrelemeyi ne kadar aralıklarla yapmalıyım? bir de dalları çok karışık. budamak istiyorum ama çekiniyorum. sanırım bu tarihte budama yapmamalıyım değil mi. ilginize teşekkürler. saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2008
|
Acaba ne?
arkadaşlar merhaba,bu merak bendede gitgide artıyor,merakımdan dolayı arkadaşım bunu bana hediye almış ama ne cins olduğunu bulamadım.sizlerden öğrenmek istediğim cinsi ne? ve buna bir uygulama yapmam gerekirmi öğrenmek istiyorum.ilginiz için şimdiden teşekkür ederim Düzenleyen albatros77 : 17-02-2010 saat 18:22 Neden: cevap bulamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2009
|
İlk Bonsai Ağacım
Arkadaşlar merhaba. Ben genelde salon ve balkon bahçeciliği ile naçizane amatörce uğraşan bir doğa severim. Dün, bir alış veriş merkezindeki bonsai dikkatimi çekti. İlk bonsai ağacımı böylelikle almış oldum. etiketinde ficus bonsai yazıyor.Forumda bonsai resimlerine bakarak hangi tür olduğuna karar vermeye çalıştım. Ficus retusa ya benzettim. Emin olmak için fotoğraflarını yolluyorum. Emin olduktan sonra da siz değerli üstadlardan bu kıymetli ufaklığı nasıl rahat ettiririm, onun yardımını bekliyorum..Teşekkürler. Düzenleyen malina : 21-03-2010 saat 10:44 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-01-2009
|
Öğrendiğim kadarıyla ficus retusa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-03-2010
|
Ben de ağacımın türünü merak ediyorum. Bu başlık altında daha önce yazılanları okuduğum kadarıyla carmona veya serissa'ya benzettim ancak emin değilim. Olabildiğinde net görüntülemeye çalıştım, umarım bir sonuca ulaşırız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2009
|
Ağacınızı daha çok bir ligustrum cinsine benzettim. Belki bir ficus türü de olabilir ( koparacağınız bir yaprağın yerinden süt akıyorsa ficustur) ama carmona veya serissa olmadığını düşünüyorum. Belki diğer arkadaşlar tam olarak türünü söyleyebilir. Saygılarla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
yardım eder misiniz?
resimdeki ağacımın ismini inanın çok araştırdım. geriye dönük bütün resimlere baktım; ama ismini bulamadım. sizden ricam ismini söyleyebilir misiniz. teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
|
Evet goruntu kuru bir agaci cagristiriyor. Saksisindan cikarip koklerini kontrol et. Yukardan da budayip canli kalmis dal varmi diye bak. Canli birsey gorebiliyorsan bonsai saksisina degil de daha genis bir saksiya yeni bir toprak karisimi kullanip dikebilirsin canli kalan kisimlari varsa, yasamak icin direnecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2008
|
Ali H.Ali yardımlarınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |