![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
Bazı yerlerde Kıbrıs Akasyası diye bilinen bazı yerlere yalancı mimoza diye bilinen ağaç. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Bu bitkinin ismini bilen varmı?
http://www.agaclar.net/forum/attachm...5&d=1204818394 Arkadaşlar hepinizi selamlarım. Bu bitkiyi bir arkadaşımdan çok severek aldım ne adını biliyorum. Nede nasıl köklendirebileceğimi. Bilenler varsa bilgi verebilirse çok sevinirim. Bir aydır suyun içinde ama hala bi köklenme yapamadım acaba direk toprağa mı koymalıydım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2008
|
Bu Bonsainin cinsini söyleyebilirmisiniz?
Arkadaşlar Resmin ismi Juniperus chinensis ama bizim ülkede nasıl bulurum **** başka bir ismi varmıdır? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
Selamlar, Foruma yeni üye oldum, geçen hafta koçtaş tan eşime hediye aldığım bonsai nin türünü merak ediyorum. Biran önce öğrenip bakımını ona göre yapmak istiyorum, çok hassas olduklarını bildiğim için de yanlış birşek yapmaktan korkuyorum. İnternette bir süredir araştırmaktayım ancak bir kaç türe benzetsemde tam emin olamadım. Yardımı dokunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2008
|
Ertug merhaba, Öncelikle ağacın çok güzel ama biraz forma sokulmaya ihtiyacı var ağacın Çin karaağacı(ulmus parafoliya)bu ağaç iç mekan bitkisi değildir.Mutlak surtete kışı yaşaması gerekiyor.Ama satılırken hep iç mekan ağacı diye satışıyor.Dikkat! *Aydınlık mekanları seviyor ( alaca güneş direk olmayan) *Nemi çok seviyor *Toprağının aradabir kuruması hoşuna gidiyor.(herz zaman değil) *Yılın her mevsimi budama yapılabiliyor. *Kışı yaşayınca bahar döneminde daha güçlü yapraklarla sürgünler veriyor. Diğer arkadaşlar da mutlak yorumlarını yazacaklardır.Kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Türünü öğrenmek istiyorum
Arkadaşlar koçtaş tan bi bonsai aldım ama türünü bilmiyorum lütfen bana yardımcı olun . Şimdiden Teşşekkürler..... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Amor35 iyi gunler aramiza hos geldiniz. Agaciniz yaban elmasina(Grab apple) benziyor. Fotograflari yenimi cektiniz? Bu mevsim yapraklarini dokup uykuya cekilme donemi olmaliydi. Oysa agac ic mekanda oldugu icin uzerinde cicek tomurcuklari gorunuyor. Yani zamansiz bir gelisme. Tropik ve yari tropik bitkiler disindaki bitkiler dis mekanda olmali. Elma da bir dis mekan bitkisi oldugundan disarda (en azindan balkonda) olmali. Baharda agacinizi disari alip, ozellikle de sonbaharda yapraklarini dokup dinlenmeye cekilmesini saglayiniz. Kolay gelsin bol sanslar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Amor ***, Umarım sayın hocam Ali bey kızamaz ( zaten tüm bilgileri bu sitede kendilerinden öğrendim )ağacınız FUKIENTİA cinsi tamamen tropikal bir bitkidir.(İÇ MEKAN ) Ağacınız ço güzel çiçekler açar *Genellikle aydınlık mekanları sever *Direk güneş ışığından pek hoşlanmaz *Tabağında su birikmesini sevmez *Kış döneminde vitamin verilmemlidir *Akşam batan güneş ışığı ço hoşuna gider *Ph derecesi düşük sulardan hoşlanır *(-) olmayan hava soğukluğunda ağacınız kısa süreli olarak Kışı yaşamalıdır tahmini 30 gün kadar Ayrıca sizde internetten FUKİENTİA cinsini araştırabilirsiniz. Kolay gelsin Bonsai sevginiz hiç sönmesin Burhan GÖNDER |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-11-2008
|
Dün hediye olarak bir bonzai aldım ama ne ismini ne de çeşidini bulamadım.Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.not fotoğrafta aşkım da çıkmış ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
bonzai turlerı hakkında
ıkı bonzai hedıye geldı ama turlerı hakkında bılglm yok yardım edersenız sevınırım |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Bu bonsaiyi bir arkadaşımın bürosunda atıl olarak buldum... Cinsi hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2009
|
Yardım!...
3 haftadır aldım.. Cam kenarında sürekli güneş gören yerde bakıyorum.. Üç günde bir su veriyorum ilkine göre yaprakları büyüdü.. Cinsi tam olarak nedir bilmiyorum ancak yaprakları yukarıdakilere benziyor.. Bilgisi olan var mı ve tam olarak nasıl şekil gider? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2009
|
Bonsaimin türünü öğrenebilir miyim? Ayrıca içmekan bitkisimi dış mekan bitkisimi belirtirseniz çok sevinirim. Ayrıca ilgilenenlere söyleyeyim, bonsaiyi 17 milyona (**** 27 emin değilim) kozyatağı bauhausdan aldım... teşekkürler |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
Merhabalar, Resimdeki bonsaimin türünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim, Dt. Gökhan KIRANARTLIOĞLU |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-02-2007
|
Çok teşekkür ederim, sağolun. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Ağacım kurudu fakat ümitliyim hala 1 tane yaprağı var ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın huyhu ***, Ağacınız Ulmus parafolia ( çin karaağacı)Gördüğüm kadarısı ile aşırı sulama sonucu bu hale gelmiş öncelikle elinizdeki ağaç dış mekan bonsaisi kış uykusuna ihiyacı olan bir ağaç tprağı kurumadan su vermeyiniz altlığını kaldırarak toparağını değiştiriniz ve hava sürkilasyonu olmayan aydınlık ama direk güneş görmeyen bir noktaya almanızı tavsiye ederim. Ayrıca ağıcın bedeninde küçük bir çakı ile kabuğu kaldırdığınızda yeşil veya açık yeşil ise hala can var demektir.Ayrıca sayın ALi hocamızın ve sayın bonsaisan'ın yazdığı önceki makaleleri okumanızı tavsye ederim. Saygılarımla Umarım ağacınız yaşar Dünyada hiçbir ağaç ölmesin.... ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2014
|
merhaba bu bonsai ler hediye geldi ne ağacı olduklarını ve ne yapacağımı bilmiyorum
forumdan pek anlamiyorum fotograflari yukleyemedim upload ettim ama buraya atamadim forum linki suymus ama nasil aticam bilemedim OsEJq-20140704_130859.jpg Düzenleyen evrim.g : 10-07-2014 saat 16:37 Neden: Fotoğraf eklendi |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2015
|
Bonsaimi yeni aldım ama türünü bilmiyorum bilen var mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Bitkinizin türü "Taş porsuğu". |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2016
|
Bonsai Hakkında
İyi forumlar herkese; Aşağıda fotoğraf linkini paylaşacağım(resim boyutu yüksek olduğundan buraya yükleyemedim) ağaç ne ağacı bilen biri yardımcı olabilir mi? Çelikle bonsai yapılabilir mi bu ağaç? Link; 20160428 194342 - Hızlı Resim |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Sayın Murat29, Çınar ağacı. Çelikle yetiştirilebilir ama yaprağı çok küçülmüyor o nedenle nadiren bonsaisi yapılıyor. Kolay gelsin.... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2016
|