![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2007
|
Sn. Memet Yamadori hakkında sitemizden yeterli bilgiye ulaştığımı sanıyorum.Yamadori olacak ağacı önceden seçmek ve izlemek amacındayım.Uygunsa şubatta sökmeyi planlıyorum.Amacım, bu ağacın bonsaiye ne kadar uygun olduğunu öğrenmek.Saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
benim ki de buna benziyor ama nedir bilmiyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2007
|
4 adet yeni bonsai
Herkese merhaba, bonsaiye cok yabancı deilim ama geçen sene iki ficus agacımın ölümünden sonra elim pek gitmiyordu siteyede ağaçlarada.. ama bi ay içinde 4 adet ağaca sahip oldum bir anda ve tekrar ısınıyorum, okuyorum araştırıyorum, ağaçlarımın fotograflarını koyuyorum, yeşil yapraklılar süpermarket, kırmızı meyveliler ise özel geldi,, cins olarak ne olduklarını tam bilmiyorum, hepsi iç mekan bitkisi diye verildi bana, ama emin olamıyorum, Kış geliyor, Gaziantepte kaloriferli bi dairede bu bitkileri nasıl yaşatırım bilemiyorum, ölen diğer iki agacım icin bi cok yöntem denedim ama yaşatamadım, bunlarında aynı akıbete uğramasından korkuyorum Herkese mutlu sağlıklı günler diliyorum |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-10-2009
|
değerli arkadaşlarımdan yardım talebim var
sevgili bonsai sever arkadaşlar geçenlerdede yazmıştım ama sanırım fotoğraflar iyi değildi tekrar daha yakın fotğraf çektim bu bitkinin cinsini bonsai olup olamayacağını ve ne zaman neler yapmam gerektiği konularımda yardımlarınızı bekliyorum sevgi ve saygılarımla alibaysal Düzenleyen alibaysal : 31-10-2009 saat 16:45 Neden: resimler gözükmedi |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-03-2013
|
Alıntı:
![]() Bonsai'm Doğal.jpg Bonsai'm.jpg |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Yaprakları bu şekilde damarlımı? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yapraklarının net olduğu bir fotoğrafını çektim hemen.. Yaprak.jpg |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Sağlıklı bir çin karaağacınız var.Umarım sn Sakaki'nin temennilerine vesile olur. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Sayın Sakaki ve Sayın Manifesto ; İlginiz, fikriniz ve temennileriniz için ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.. Çok yeni bir Bonsai sahibi olarak sizleri sık sık rahatsız edeceğim bilginiz olsun ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Aramıza ve bonsaiye hoş geldin sevgili hemşerim. Forumda Adanalı da çok Adanalı bonsaici de, bu konuda tam yerine geldin diyebilirim ![]() Ama senden öncelikle bir ricam olacak; fotoğraflarınızı forum üzerinden yüklemeniz gerekiyor. Bununla ilgili olarak aşağıdaki başlık size yardımcı olacaktır: Foruma fotoğraf nasıl yüklenir? Fotoğrafları önce forum üzerinden yükleyin, sonra devam edelim bonsai sohbetimize ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tekrar merhaba sn awarsky, Evet, bitkiniz bir ardıç (juniperus procumbens). Elbette bundan değişik ve güzel küçük bonsai yapmanız mümkün. Forumumuzda aynı türden bitkisi olan bazı arkadaşlarımız da var, onların çalışmasına da bir göz atın dilerseniz. Madem Adana'da yaşıyorsunuz o halde mutlaka bir tane de zeytin adayınız olmalı! ![]() Başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Değerli arkadaşlar, Almış olduğumun bitkinin cinsini paylaşmanız mümkün olursa çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkinizin türü Podocarpus yani Taş Porsuğu. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Teşekkür ederim Sakaki. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2013
|
merhabalar; bonsaimin türünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?yavaş yavaş kurumaya başladı türünü bilmediğim içinde pek faydası olmuyor yaptığım sulamanın ve diğer uygulamaların. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2013
|
Funkien Tea sanırım bonsainizin türü. Sulamasına dikkat ediniz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-11-2012
|
Bonsaimin türü ?
Arkadaşlar bu çamın türü nedir ? Bir marketten aldım fakat türü konusunda pek bilgi sahibi olmadığım için yanlış birşey yapmak istemiyorum.Şimdiden herkese teşekkür ederim.İyi akşamlar |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Pulsu ardıca (Juniperus squamata) benzettim! |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Forum kurallarımız gereği fotoğrafı foğrudan foruma yüklemeniz gerekli. Aşağıdaki başlık size yardımcı olacaktır: http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2014
|
Merhabalar ; Forum sitenizden bihaberdim bunca zamandır bonsai meraklısıydım ancak hiç araştırma yapmamıştım ta ki arkadaşım bana hediye edene kadar. Sanırsam bir çiçekçiden almış kendisi ve hangi tür ağaç olduğunu bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bir de bu ağaç türünde çelikleme çoğaltma çalışmaları yapabilir miyim ? Kendime özgü bir şekil vermek ve bonsai sanatına adım atmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. fotograf 2.jpg fotograf 5.jpg fotograf 4.jpg |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2014
|
Yardım edecek kimse yok mu? |
|