![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
İlk bonsai adayım,dün bir fidanlıktan aldım, Satan arkadaş kamsis mi camsis mi birşey dedi.Fakat Yüce GOOGLE a sordum bilemedi.Bu türü bilen varsa.Bonsai için ilk başlayana iyi bir aday mı? bonsai2.jpg bonsai.jpg Düzenleyen zevren07 : 11-05-2012 saat 20:35 Neden: fotoğraf yükleme |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn zevren07, Ağacınız Acem Borusu (Campsis radicans). Tekin beyin bonsai çalışmaları başlığında bir örneği var, oraya bakabilirsiniz. NOT: Ağaç değil, aslen bir sarılıcı türüdür. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim.Bonsai için iyi bir başlangıç adayı mı? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Resmi kaldırmamış olsaydınız herkes size bir fikir verirdi ancak resmini kaldırmışsınız! |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Fotoğraflar yüklediğim siteden kaldırılmıştı.Sonra direk forumdan yükledim.Bakabilirsiniz.ilginize şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir günde iki tür birden sormak ayıp olur mu acaba? İlk adaylarım olduğu için malum heyecan İlk dayanıklı çalı modunda formatları seçmeye çalıştım.bonsai_3.jpg |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bir günde istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Yeterki cevap verebilecek arkadaşlar olsun. ![]() Bodur acem borusu güzel. Bir süre boyunca bakımıyla ilgilenin yeni ortamına alışınca budamalar yaparsınız. Diğeri şimşir. Direk güneş ve sıcaklardan etkilenebilir. Yarı gölge bir ortama almakta fayda var. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Eyvallah Memet bey ilgi ve bilginize çok teşekkür ederim. Peki şimşir için bir şey daha sorsam.Netten okuduğum kadar geçirgen ve havadar bir toprak tavsiye edilmiş.Fakat benim aldığım saksı çok ağır yani toprağı baya sıkı ve milli.Acaba saksı değişikliği yapıp %20 perlit içeren bir saksıya mı aktarsam. Düzenleyen zevren07 : 11-05-2012 saat 22:06 Neden: soru |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn zevren07. Şu an saksı değişimi veya köklerine müdahale etmeniz riskli. Hele de Antalya'ya sıcaklar çökmüş durumdayken ve söz konusu şimşirse. Sonbahara bırakın bence. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Şu an gayet sağlıklı bu yazı da uygun bakımla sorunsuz geçirir. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Duygular ve heyecan insana yanlışlar yaptırabiliyor.Tavsiyenize uyacağım ve sonbaharı bekleyecem.Teşekkürler..![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu başlık altında bir kaç şeyi daha paylaşmak isterim.Ben 3-4 sene sonrası için tohumdan fidan yetiştiriyorum.Çok özel türleri yetiştirmeye çalışıyorum veya öyle olduğunu düşünüyorum.Japon katsura,Kunzea,v.s. Sormak istediğim şu ki Kunzea görsellerinde fırça çalısına benziyor.Acaba aynı tür mü? yoksa çiçek benzerliği mi var.? kunzea tohumları çok kılcal,fırça çalısı nohut kadar. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Kunzea ve sise fircasi agaci(calisi) ayni cesit agaclar olmasa da ikisi de ayni ailedendirler(Myrtaceae) Tohumdan yetistireceginiz icin uzun bir zamani goze almalisiniz. Belkide bonsai saksisina gecirebileceginiz bir bonsaiyi 10-15 yil icerisinde elde edebilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Ali Bey, ama bu zamanı göze almadan da bu türleri bulmak zor.Onlar büyüye dursun ben de kendimi elde ettiğim fidanlarla geliştireyim.Onlar büyüyünce bir ustalık dönemi eseri olacaklar inşallah.Saygılar. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhabalar. Bu bonsai'yi eşim almış yapı marketten. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1337457169 Türünün ne olduğunu biliyor musunuz, nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok memnun olurum, teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Tekrar merhaba. Konuya kimse yanıt vermemiş, fikri olan yok mudur? Kendim bulmaya çalıştım fakat muvaffak olamadım, lütfen yardımcı olun. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Bonsaimin türünü bilmiyorum :/
2012-11-30 18.13.03.jpg bu tür hakkında bilgisi olan bir arkadaş bana yardımcı olabilirse çok memnun olurum. Türünün ne olduğunu ve özelliklerini bilmiyorum. //Burda yeniyim// |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Merhaba Arkadaşım Elinizdeki Bonsai bir Fukien Tea (Carmona microphylla)dir.Hassas bir türdür.Kışın 12-24 derece arası rahat eder.Su ihtiyacına dikkat edilmesi gerekir.Toprak hafif kuruyunca sulanması gerekir.En iyisi küçük bir kap alıp içine su doldurun ve Ağacı kapın içine oturtun.Yaklaşık 10 dakika sonra çıkarıp yerine koyunuz.İyi bakıldığı zaman küçük beyaz çiçekler açar.Nisan ayından Eylül ayına kadar Ağacın gelişme döneminde her 2 haftada bir gübre verilmesi gerekir.Sonbahar ve Kış aylarında ise ayda bir defa gübre vermek yeterlidir. Daha fazla bilgi için memnuniyetle yardımcı olabirim. Saygılarımla..... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Merhaba Sudenurnur Aramıza Hoşgeldiniz. Ağacınızın türü Ficus Ginseng'tir, iç mekan ağacı olarak sık kullanılan bir türdür. toprağı kurumaya yakın sulamanızda fayda var, ışık gören ancak direk güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza ederseniz daha sağlıklı olur. Sormak istediğiniz farklı konular var ise, bir çok arkadaşımız mutlaka yardımcı olacaktır. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Ferit bey, ne cins olduğunu öğrendim ya araştırır uygularım artık, çok çok teşekkür ediyorum, saygılar. ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2012
|
Selam Arkadaslar, herkese hayirli aksamlar, Bir süredir bu forumu inceliyorum sizlerin sayesinde cok bilgi edindim, emege gecen herkese bu yoldan tesekkür etmek isterim. Esim bu Larix agacini almis yalniz üzerinde ne tür oldugu yazmiyor, ben japon türü Larix kaempferi diye düsnüyorum yoksa avrupa türü Larix decidua yoksa hic birimi . Birde merak ettigim bu Larix türlerinin gercekten kis günlerinde eksi -20 dereceye kadar karsi korunmadan dayanikli olduklarinin bilmek isterim.Simdikten ilgilenecek arkadaslara cok tesekkür ederim. Düzenleyen incii : 26-05-2012 saat 22:42 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Merhaba arkadaşlar ağacımı doğum günümde hediye aldım türünü öğrenebilir miyim ? Şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
Alıntı:
lütfen yardım bu minik ağacın türü nedir ne yer ne içer?![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2011
|
Rica ederim Sudenur Hanım, Saygılar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Uyariniz icin tesekkür ederim, resimleri bu kez siteye ekledim, Saygilar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn incii Sizinki deciuda değil, sanırım "Larix Laricina". |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Ilginize tesekkür ederim Sakaki, laricina ola bilecegini hic düsünmemistim, netde laricina hakkinda biraz arastiriyim, Saygilar. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu.
|
Pseudo(yalancı) Larix olduğunu tahmin ediyorum,ticari amaçla bonsai üretimi en kolay tür olduğu için marketlerde genelde bu satılıyor, ayrıca sürgün uçlarının çıkışı da bu türün özelliğine benziyor. Yaprak döken ibreli ağaçlar sınıfından hem ilginç hem keyif veren bir tür. Bu zamanlarda yapacağınız uç alımı ve sonbahar sonu gibi yapacağınız dal çatallandırma budamalarından sonra çok güzel bir ağacınız olabilir. Başarılar. http://www.agaclar.net/forum/bonsai-...eri/8738-2.htm bu da benim budamadan sonraki pseudo larix im. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bonsai |
|
|