agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni4Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-07-2007, 13:55   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
http://www.aocdekor.com/seramik_saksi_2.html#04

Bu saksılar, neden bonsai saksısı olmasın?
Hepinize selamlar, Denizakvaryumu, verdigin linkteki saksilar bonsai saksisi deyildir. Ama icerisine bonsai dilkilemez mi? derseniz pek tabi ki dikilir, bonsai her saksiya dikilebilir de agac, bonsai saksisi ile butunlesdigi, bonsai saksisi ile estetik guzelligi tamamladigi gibi olmuyor.

Bir ornekle anlatmaya calisayim, takim elbise giymis, her seyi, gomlegi kiravati
takim elbise ile uyumlu ama kalkmis ayagina lastik ayakkabi giymis biri o lastik ayakkabilar birden o guzel sihiri bozuyor. Iste bonsai saksisindan baska saksiya dikilen agaclar ayni durumda oluyor.

Bonsai saksisi bonsaide cok onemlidir. En az agac kadar. Saksi ve agac uyum icerisinde olmali ve biribirlerini tamamlamalidirlar. Saksi rengi, saksi sekli, saksi buyuklugu. Bonsaiyi tamamlayan unsurlardir.

Sizleri cok iyi anliyorum. Bonsai saksisi yerine sig normal saksilar, guvec tabaklari, salata tabaklari, saksi olabilecegine inandiginiz her seyi usanmadan deniyorsunuz. Saksi yerine su an baska bir secenek olan duz tasi da kullanabilirsiniz. Agaclariniz guvec tabagi icerisindeki durusundan, cok daha dogal ve guzel tas uzerinde durecaktir.

Ekledigim resimde deyisik boy ve sekillerdeki bonsai saksilarini gorebilirsiniz.

Bonsai saksilari 013.jpg
Bonsai saksilari

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2007, 14:10   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Gecen gun ruzgarli bir gunde dusup, saksisi kirilan bir disbudagimin saksisisni bu gun deyistirdim. Disbudagin eski saksisi icime sinmemeisti. Saksinin kirilmasi da bahane oldu ve disbudak yeni saksisi ile daha uyumlu oldugunu dusunuyorum.

Bir onceki mesajda bonsai saksilari icin yazdiklarimdan agacla saksinin uyumunu bu disbudagin eski ve yeni saksisinda gorebilirsiniz.

Bonsai saksilari 001.jpg
Disbudak kirilan eski saksisinda.

Bonsai saksilari 005.jpg
Kirik saksi ve disbudagin dikilecegi yeni saksi.

Bonsai saksilari 006.jpg
Disbudak yeni saksisinda.

Bonsai saksilari 007.jpg
Yakindan gorunusu.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2007, 14:56   #3
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Bonsai saksisi bonsaide cok onemlidir. En az agac kadar. Saksi ve agac uyum icerisinde olmali ve biribirlerini tamamlamalidirlar. Saksi rengi, saksi sekli, saksi buyuklugu. Bonsaiyi tamamlayan unsurlardir.

Bonsai saksilari
Ali Bey saksı rengi bonsai ile uyumlu olmalı derken biraz daha açıklama yaparsanız sevinirim. Genelde yeşil ve kahverenginin hakim olduğu bonsaileri daha iyi göstermek için hangi renkler daha iyidir sizce?

Bu konuda bir şey bilmiyorum ama benim düşünceme göre çok renkli bir saksı, bonsaiden daha ön plana çıkabileceği için tercih nedeni olmamalıdır. Çünkü gösterilmek istenen asıl şey bonsainin kendisidir. Bu yüzden de daha pastel veya kapalı renkler mi kullanılmalı? Ne diyorsunuz? Sizin örneklediğiniz saksılarda genellikle kapalı tonlar ve beyaz var.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026