agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni89Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2020, 09:16   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2018
Bugün buradan bir bonsai satın aldım. https://www.kalitecicek.com/urunler/bonsai nedense uzun yıllar sürecek bir bitki dostluğu olacak gibi geliyor içime.
Heycanlıyım, Enson 8 yıllık ev arkadaşımız şimşek için böyle bir heycan olmuştu. Bakalım bonsai yetiştirme konusunda başarılı olacakmıyım.

Yanlız tohumdan yetiştirmek istemedim, o kadar sabırlı olduğumu sanmyorum. umarım istediğim gibi gelir.

cleiner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2020, 10:49   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-10-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cleiner Mesajı Göster
Bugün buradan bir bonsai satın aldım. https://www.kalitecicek.com/urunler/bonsai nedense uzun yıllar sürecek bir bitki dostluğu olacak gibi geliyor içime.
Heycanlıyım, Enson 8 yıllık ev arkadaşımız şimşek için böyle bir heycan olmuştu. Bakalım bonsai yetiştirme konusunda başarılı olacakmıyım.

Yanlız tohumdan yetiştirmek istemedim, o kadar sabırlı olduğumu sanmyorum. umarım istediğim gibi gelir.
evet bende benzer ürün almayı düşünüyorum.

cicek007 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2005, 22:30   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-04-2005
Galeri: 66
Geçen cumartesi kurbanlık seçtiğim bir çam fidanı aldım sence yola gelirmi?Boyu 74 cm,gövde çapı 3.7cm

Eklenen Resimler
Dosya Türü: jpg 16.07.2005 74cm ilk çam.jpg (60.6 KB, 4871 views)
oktars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2005, 16:09   #4
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-06-2005
Galeri: 1
Dediğim gibi aşılama konusunda çok bilgim yok ama çeşit çeşit aşı var onu biliyorum. Zaman olayı aşı çeşitlerine göre değişebilir belki. Yalnız bu sıralar aşı için geç oldu bildiğim kadarıyla. Tahminim bahar öncesi veya başında yapılıyordur. Yani ağaçların en kanlı canlı oldukları dönem öncesi.

@oktars elindeki dokümanları eaktasgul@yahoo.com a gönderir misin? En azından internetten aranıp durmak zorunda kalmam. Biraz da ben hazıra konayım

Ynsnm beğendi.

Düzenleyen Erkan Aktaşgül : 20-07-2005 saat 14:50
Erkan Aktaşgül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2005, 16:16   #5
Ağaç Dostu

Tamam olur bu gece gönderirim.
Yalnız aşı macunu ile ilgili soruma cevap vermediniz.Bununla ilgili bende bilgi yok
yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleyen oktars : 19-07-2005 saat 16:20
Eski 19-07-2005, 17:19   #6
Ağaç Dostu

Gerek kalmadı buldum...

Aşı Macunları:
• Aşı bölgesini kapatarak su kaybını önler
• Aşı bölgesinin dış etkenlerden zarar görmesini engeller.
Sıcak macunlar:
Kullanılan materyal:
• Zift 500 gr
• Balmumu 500 gr
• İçyağı (eritilip süzülmüş) 300 gr
• Elenmiş ince odun külü 125 gr
• Balık tutkalı 42 gr
Hazırlanışı: Zift ile balmumu ufak parçalara ayrılıp bir kap içersinde ve alevsiz ateş üzerinde ısıtılarak eritilir. Diğer bir kapta içyağı yine ateş üzerinde eritilir ve sonra zift ile balmumu eriğine katılır. Bunların üzerine ince elenmiş odun külü dökülüp iyice karıştırılarak ısıtılmaya devam edilir. Kaplara dökülür. Macun soğuyunca katılaşır. Kullanılacağı zaman yumuşaması için ısıtılması gerekir. Ancak, macunu çok sıcak olarak kullanılmamasına dikkat edilmelidir.
Soğuk macunlar: Soğuk macunlar, hazırlandıktan sonra ısıtılmaya gerek kalmadan yumuşaklığının koruyan macun çeşididir.
Kullanılan materyal:
• Ham reçine (çam sakızı) 2 kg
• Bezir yağı 20 gr
• Balmumu 100 gr
• Mavi ispirto 300 gr
Hazırlanışı: Çam sakızı ateşte eritilir, buna bezir yağı ve balmumu katılır. İyice karıştırılıp eritildikten sonra ateşten indirilerek soğuması beklenir. Sonra yavaş yavaş karıştırılarak ispirto ilave edilir.
http://www.tarimkredi.org.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=80

Eski 19-07-2005, 18:16   #7
Gökhan Elmacıoğlu

Giriş Tarihi: 08-07-2005
Macun icin bu kadar ugrasa gerek yok

Hazır olarak satılıyor

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oktars
Gerek kalmadı buldum...
Aşı Macunları:
• Aşı bölgesini kapatarak su kaybını önler
• Aşı bölgesinin dış etkenlerden zarar görmesini engeller.
Sıcak macunlar:
Kullanılan materyal:
• Zift 500 gr
• Balmumu 500 gr
• İçyağı (eritilip süzülmüş) 300 gr
• Elenmiş ince odun külü 125 gr
• Balık tutkalı 42 gr
Hazırlanışı: Zift ile balmumu ufak parçalara ayrılıp bir kap içersinde ve alevsiz ateş üzerinde ısıtılarak eritilir. Diğer bir kapta içyağı yine ateş üzerinde eritilir ve sonra zift ile balmumu eriğine katılır. Bunların üzerine ince elenmiş odun külü dökülüp iyice karıştırılarak ısıtılmaya devam edilir. Kaplara dökülür. Macun soğuyunca katılaşır. Kullanılacağı zaman yumuşaması için ısıtılması gerekir. Ancak, macunu çok sıcak olarak kullanılmamasına dikkat edilmelidir.
Soğuk macunlar: Soğuk macunlar, hazırlandıktan sonra ısıtılmaya gerek kalmadan yumuşaklığının koruyan macun çeşididir.
Kullanılan materyal:
• Ham reçine (çam sakızı) 2 kg
• Bezir yağı 20 gr
• Balmumu 100 gr
• Mavi ispirto 300 gr
Hazırlanışı: Çam sakızı ateşte eritilir, buna bezir yağı ve balmumu katılır. İyice karıştırılıp eritildikten sonra ateşten indirilerek soğuması beklenir. Sonra yavaş yavaş karıştırılarak ispirto ilave edilir.
http://www.tarimkredi.org.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=80

Gokhan Elmacıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2005, 19:00   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gokhan Elmacıoğlu
Hazır olarak satılıyor
Nerelerde satılıyor?Adres verebilirmisin ...

Eski 14-09-2006, 12:27   #9
Ağaç Dostu

cello's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2006
Galeri: 1
...
Alıntı:
Score 40-45 (of 51 in total)

The maximum score is 51, you scored 40-45.

You know quite a lot about Bonsai, but you still made a few mistakes. Keep practicing and learning, this site might be of great **** to you!
Take a look at the right answers.

cello Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2006, 14:21   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-08-2006
Neptünüs Yardımı Lütfen

S.a herkeze ofiste bir neptünüs agacı var galiba türü bonzai ayda bir kere limon kolanyası ile suyu karısıtırıp sıkıyorsunuz 2 aydan beri soldu yardım ederseniz sevinirim.

zeybatsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-08-2006, 14:50   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-08-2006
Galeri: 33
Sanırım acele işiniz vardı yazıp geçtiniz burdan.Çok açıklayıcı bir yazı olmamış.Limon kolonyası sıkmanız neden.

some_at Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2006, 19:46   #12
Yeni Üye

Hazır bir agacmiş astim hastalarına falan iyi geliyormus nemli havada yaşiyormus bizimkiler kolonya ve suyu karistirip sıkıp güneşe koymuslar 4 senelik agaci yani limon kolonyası ve su karıstirip ayda bir defa sıkıyorsunuz agac boyle yaşiyor acaba gene yaşarmı 2 aydan beri kuru bir görünümü var ama yapraklar yeşil gene

Eski 13-08-2006, 17:44   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-08-2006
Wink Tohumdan mı, yoksa fidandan mı?

Bonsaiye yeni ilgi duymaya başladım. Biryerlerden başlamalıyım biliyorum. Zaten yaz mevsimi herhalde bu işe başlamak için de uygun değil o yüzden şimdilik bilgi birikimi yapıyorum, öğreniyorum.
İnternette dolaşırken

http://www.gittigidiyor.com/main/sea...makategori=cbc

sayfasında

tdonmez@DÜNYANIN EN KÜÇÜK AĞACI BONSAİ!!!!!!!!!! diye

6 adet satış ilanı gördüm. Henüz ağaçları da pek tanımıyorum. Burada 6 ağaç türünün tohumları satılıyor.

Ne dersiniz tohumdan başlasam nasıl olur?
Bu fiyatlar sizce nasıl daha ucuz bir yer bulabilir miyim? Ben Bursa'da oturuyorum.

sakincan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2006, 18:13   #14
Yeni Üye

Arkadaşim bende başlarken orda gordum ama daha almadim arkadaşlarımızın hepsi tohum olmasın diyo fidan al daha iyi diyor cunku bende yeniyim ben bu forumdaki cogu yaziyi okudum ve anladıgımı yeni gelen arkadaşlara bu sekilde biraz bildigim şeyleri anlatabilirim ben cok biliyiorum demiyorum fidandan basla diyor arkadaşlar bence forumu güzel ce bir oku sakincan bu arada aramıza hoş geldin arkadaşim

Eski 14-08-2006, 10:08   #15
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakincan
http://www.gittigidiyor.com/main/sea...makategori=cbc

sayfasında

tdonmez@DÜNYANIN EN KÜÇÜK AĞACI BONSAİ!!!!!!!!!! diye

6 adet satış ilanı gördüm. Henüz ağaçları da pek tanımıyorum. Burada 6 ağaç türünün tohumları satılıyor.
''Dükkanımda 6 farklı bonsai ağacı tohumu vardır''
Bu düzenbazlık değilde nedir.Bonsai ağacı tohumu diye birşey var mı?Bonsai bir ağaç türü değildir.İnsanların kandırmaya utanmıyorlar mı?Bir sürü de bonsai fotoğrafı eklemiş.Sanki o tohumları ekince o bonsailer kendiliğinden oluşacak.Ekip ellemezsen onlarda koca ağaç olur.
5 tane tohumada 14.90 ytl istemiş.Çok kızdım.

bonsaireef Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-08-2006, 18:59   #16
Yeni Üye

Wink Okaliptüs Fidanı Aliyorum Biraz Yardim Edin Lütfen

Yarin Allah'in izini ile avcılarda bi bitkici var forumda buldum nosunu son okaliptüsünü alacam ve yarin bir fidan olarak bonzişko yetiştirmeye başlayacam sizden isteidigim biraz yardim
1.Fidanı alirken neye bakmamlazım
2.Hangi Marka Toprak ve nasil bişey
3.Saksı Kac Cm boyutlarında olmalı
4.Yosunlama yapmak istiyorum ideal kac gün sonra yapmaliyim
5.İlaç falan lazımmı
6.Bunlari Lütfen bana yazin bende bonsai severler arasına girmeyi sabır ile istiyorum
7. Simdiden bilgilerinize ve beni aydınlatacaginiz için sizlere büyük teşekkür borcluyum 8 yasından beri yetiştirecektim ama nasip olmadi ve suan 16 yasındayim Türkiyede boyle bişey olacagini zannetmiyordum ama varmiş

Düzenleyen zeybatsu : 13-08-2006 saat 20:09 Neden: Başlık cekici deil
Eski 14-08-2006, 11:52   #17
Yeni Üye

bana dediki aradıgımda son okaliptüs fidanı dedi bende istanbul fatihde oturuyorum burda bonsainin "b" si yok. acele etmiyorum sabır gerekiyor biliyorum ilk deneyimim oldugu için böyle heycanlanıyorum. Daha Yasım 16 gencligin verdigi ateş ilk araba kullanışımdada boyle oluyordu. malina *** ederim ben okuyorum not aliyorum bide not aldıgım için daha rahat oluyor.

Eski 30-09-2006, 20:02   #18
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-09-2006
merhaba
benim fıcus um var yenı aldım acaba bu mevsımde topragıyla bırlıkte fidanımı baska bir saksıya alsam bir problem olur mu birde nasıl bir toprak secımı yapmalıyım.Sımdıden tesekkurler...

nutech Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-10-2006, 04:56   #19
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2006
merhaba nutech
ficusun saksısını değiştirebilirsin. köklerine dokunmadan kalıp olarak çıkartıp bir boy büyük saksıya yerleştirirsen sorun olmaz.toprak olarak yarıyarıya torf ve dere kumu karısımı kullanabilirsin. toprak seçimi konusundaki makaleleri okumanı tavsiye ederim. eğer kök budaması yapmak isitiyorsan kış sonun beklemen daha sağlıklı olacak. yanlız ficus sürekli evde bakılamsı gereken bir bitki olduğu için mevsim faktörü çok önemlimidir onu bilmiyorum. bu konuda uzmanları dinlemek daha iyi olur.

gallus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2007, 20:28   #20
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Ebonsa bonsaisini soğuktan korumaya çalışıyor...

Eğer ışık alıyorsa balkonda çok fazla rahatsız olamayacağını düşünüyorum..
şiddetli soğuklar, eksi dereclerin altında çok uzun süre kalmadıkça.

İki üç gecedir burda gece -2 derce soğuk oluyor çiçeklerimde büyük bir
olumsuzluk yok şimdilik..
Balkonun bir kenarına çıtalar ve biraz sera naylonuyla şiddetli soğuklar olursa saksılarını koyabileceğin bir iki metre karelik bir küçük sera düşünebilirsin.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2007, 20:49   #21
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-02-2007
selam arkadaşlar ben meyve bonzaileri yetiştirmek istiyorum yanlız fidanlıktan alcağim fidanların köklerinin bonzai saksılarında sorun cıkaracaklarını yani büyük olacaklarını söylüyolar acaba kökleri budama işlemiyle bunları düzeltip uydurabilirmiyim ben yeni başlayacağım bana iy bir şekilde bilgi verecek bir arkadaş varmı aranızda gerçi olduğundan eminim

vatan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2007, 20:56   #22

memet's Avatar

Vatan, bundan önceki başlıkta yazmışsın benzer soruyu. seni ilk önce yeni gelen arkadaşların başlığında tanımayı isteriz..
Bonsai forumlarını okumaya başlayınca, kök budaması ile ilgili bolca bilgin olacak..Bir sorun çıkmadan hallolacağını göreceksin..
Sen fidanlarını al, sonra birlikte şekillendirmeye başlarız.

Eski 14-02-2007, 21:05   #23

memet's Avatar

Vatan önce beğendiğin fidanları al, birden fazla fidanla başlamanın faydası çok..
Bir yandan forumdaki bilgileri okurken fidanlarının fotoğraflarını da koyarsan üstünde birlikte fikir üretiriz..
İlk yapacağın fidanları yaşatmak, sulamayı öğrenmek..bir süre fidanın gelişmesini sağlayacağız birlikte. Bu arada nasıl bir tarz uygun olur diye düşüneceğiz. kök budaması aşamasına geldiğimizde küçük saksıya aktarmak sorun olmayacak.
Güzel bonsailerin alımlı çiçeklerini de açtığında artık keyfini birlikte yaşarız.

Eski 29-10-2006, 10:53   #24
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Merhabalar tazcanky, hoşgeldiniz.
Yalnız şunu baştan söyleyeyim; bizim sitemiz alevlenen bonsai aşkını söndürmez, hatta altına odun atıp bir de körükler, haberiniz olsun!

Verdiğiniz linklere bakınca çok sinirleniyorum. Size değil ****** reklamı verenlere
Sanki o tohumları ekince bonsai çıkacak. Birde utanmadan bonsai resmi koyuyorlar. Acer palmatumun çimlenmesi zaten sorunlu. Ne diyeyim. Yeni başlayacaklar umarım bu tür şarlatanlara kanmazlar.

En doğru kararı vermişsiniz. Bonsaiye başlamak, bonsai yapmak için en uygun yol fidan almaktır. Yazılanları okuyormuşsunuz, hepsini dikkatlice okuduktan sonra kafanıza takılan yerleri sorar ve uygulama yaparsanız kısa zamanda çok yol katedersiniz. Çalışmalarınızı burada görmeyi çok isteriz.

Ortanca siz de hoşgeldiniz. Bonsainizin resimlerini bekliyoruz.

Eski 31-10-2006, 20:08   #25
Ağaçsever

ortanca's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2006
Galeri: 6
pazar günügemlikte bir fidanlığa gittim.fidanlıkyta fidanlık yani büyük bir yer ..2 tane bayan vardı herneyse uzatmayayım bonsai için fidan alıcam ya işte o hevesle gittim.
burdaki bonsai hakkında yazılan çizilen leri biliyorum ya sanki dışardakilerde yani en azında fidanlıktaki o iki fidan boylu bayan!!larda bilirlerdi ve yardımcı olurlardı en azından neyse sadede geleyim hevesle bonsai yapımına başlayacağımı v.s söyledim hangi fidanı tavsiye edersiniz dedim biri yüzüme boş boş baktı öbürüde bayaği bir düşündüüü dediki yaaa o bonsailer hazır satılır buralarda olmaz dedi..bende 2 ttane bayan görünümünde nöbetçi ağaçla konuşmanın verdiği huzurla eve döndüm ) işe bakın .

TCM beğendi.
ortanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2006, 20:13   #26

memet's Avatar

Bence yapman gereken şey gözüne kestirdiğin fidanları alıp okuduklarını uygulamaya başlaman.
Fidancı ya da seracıların bu konuda bilgili olacaklarını düşünme..
deneye deneye sana en uygun ağacı kendin bulacaksın.

Eski 31-10-2006, 20:17   #27
Ağaçsever

ortanca's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2006
Galeri: 6
haklısınız bu işi başaracağıma inanıyorum yukardaki konuyu anlatma sebebim bonsai nin yurdumuzda çok yeni olduğunu vurgulamak istememdendi ..çalışmalarım devam edecek tşekkürler..

ortanca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2006, 20:29   #28
Ağaç Dostu

bonsaireef's Avatar

Bonsai dünyasına hoşgeldiniz. İşte bonsai böyle bir şey. Biz bunları çok yaşadık.

Fidancıya gidiyorum ve dakikalarca ağaç seçiyorum. Adam artık yüzüme alacaksan al ne karıştırıp duruyorsun gibilerinden bakınca ben de bonsai yapacam o nedenle bakıyorum diyorum. Adam yüzüme daha da anlamsız bakıyor. Ama en azından bonsai ne olaki anlamadım deyip başımdan uzaklaşıyor. O nedenle hiç fidancılara sormayın. Fidancıya sorarsanız size kendince güzel ağaçları, iyi görünen satmaya kalkar. İyi niyetli ve yardımcı olmaya çalışıyor ya. Sizse adamın veya kimsenin beğenmediği, satamayacağı ağaçları alacaksınız.

Eski 07-02-2007, 12:29   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi gunler, bonsai saksilari guzel fiyatlar da uygun, bence kacirmayin. Kucuk olduklarini dusunuyorsaniz icerisine kucuk agaclar dikersiniz bu renkli saksilara yapragini doken agaclar guzel yakisir.

Sgorunus bakmani istedigim bir sey var saksilarin altinda delik varmidir? genelde boyle yapma cicekleri, altinda delik olmiyan saksilara dikiyorlar.
eger saksilarda suyun cikmasi icin delik yoksa siz agacinizi saksiya almadan once mutlaka delik acmalisiniz.

Bonsaili gunleriniz bol olsun.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2007, 18:28   #30
Ağaç Dostu

bonsade's Avatar

Giriş Tarihi: 31-10-2006
Galeri: 16
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Iyi gunler, bonsai saksilari guzel fiyatlar da uygun, bence kacirmayin. Kucuk olduklarini dusunuyorsaniz icerisine kucuk agaclar dikersiniz bu renkli saksilara yapragini doken agaclar guzel yakisir.

Sgorunus bakmani istedigim bir sey var saksilarin altinda delik varmidir? genelde boyle yapma cicekleri, altinda delik olmiyan saksilara dikiyorlar.
eger saksilarda suyun cikmasi icin delik yoksa siz agacinizi saksiya almadan once mutlaka delik acmalisiniz.

Bonsaili gunleriniz bol olsun.
Bu görünen saksıların altları delik fakat bir de büyük olanları var onların altı delik değil. İlginize teşekkür ederim...

Sayın tourkana , evet bunlar antalyada satılıyor sadece..

bonsade Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025