agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni196Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-10-2006, 16:36   #11
Ağaç Dostu

olmez's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2006
Bonsai müptelası olduğunuzu nasıl anlarsınız? (Bu işte benim gibi henüz acemi olan birine göre oldukça iddalı bir başlık ve iddialı bir soru oldu ya . Neyse ben başlatayım devamında çok güzel noktalara dikkat çekilecektir.)
  • Her gördüğünüz bitkiye bonsai gözüyle bakıp bu bitkinin nasıl bonsai haline getirilebileceğini kafanızda planlıyorsanız, (İleri aşamalarda hastalığa dönüşüp maydanoz üzerinde bile planlar yapabilirsiniz )
  • Her gördüğünüz sığ kabın bonsai saksısı olarak değerlendirilip değerlendirilemeyeceğini düşünüyorsanız, (Hanımın kek kalıpları da bu kaplara dahil olup evde savaş çıkmasına neden olabilir )
  • Saksı satan yerlerde gözünüz devamlı sığ kaplarda ve saksı altlıklarında oluyorsa,
  • Arabanızda artık küçük bir çapa ve kürek takımı ile bitki taşıyabilecek malzemeler bulunduruyorsanız,
  • Sağda solda gördüğünüz telleri bile toplamaya başlıyorsanız,
  • Gözünüz her yerde garip şekilde büyümüş ağaçlara takılıp onlara dalıp gidiyorsanız,
  • Yaşlı ağaçları gördüğünüz zaman sevip okşayasınız geliyorsa,
  • Evdeki bütün dergileri özellikle doğa ile ilgili olanları tekrar çıkartıp içinde yaşlı ağaç resimleri arıyorsanız,
  • Bulduğunuz her fidanı ve dal, kök gibi materyalleri eve getirmekten kendinizi alamıyorsanız,

Bonsai müptelası olmuşsunuz demektir...

ekrembaysu beğendi.
olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025