agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni196Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2007, 14:56   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Omru_ye aramiza hos geldiniz, yasamini bitiren agaciniz, sizi mutlaka uzmustur. Bonsai yetistiren herkesin, basina gelebilecek bir olaydir bu.

Burada edineceginiz bilgilerle agacinizin neden oldugunu az cok anliyabilirsiniz, ve bundan ders cikarip uzerinde calisacaginiz yeni agaclarinizda da ayni hatalari(varsa) yapmamaya gayret edip uzun yillar sizlerle birlikte yasiyacak bir cok bonsainiz olabilir. Bonsainizin guzel bir fotografi olsun sizde kalmis saksisi da duruyordur ona benzer bir fidan alip(sanirim bonsainiz ardic'ti) aynisini yapmiya calisiniz takildiginiz yerler olursa burdaki bonsai sever arkadaslar seve, seve yardimci olacaklardir.

Kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2007, 01:00   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-10-2007
Galeri: 1
Ali H. ALI hosbuldum. Haklısınız, insan elindekini yitirdiginde çok üzülüyor. Dahası oğlum büyük bir hevesle almıştı. Kendi üzülmemin dışında, oğlumun üzülmesi de ayrıca üzdü beni. Ama Bu sitedeki bilgilerden yararlanarak bir bonsai yapıp, oğluma sürpriz yapabilirsem çok iyi olur. Öneri icin çok teşekkürler.

omru_ye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2007, 13:50   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-02-2007
merhaba
bende bonsaiye merek sardım
ama ne yapacağımı bilmiyorum
ilk başta ne ağacı alıcam ve nelere yapıcam budama işlemleri gübrelem falan bilgi verirsiniz sevinirim

emel256 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-10-2007, 15:24   #4
Ağaç Dostu

Meryemis ve Emel 256 aramiza hos geldiniz.
Meryemis, bonsaisanin dedigi gibi kendinize, "Uyelerin bonsai calismalari" bolumune bir sayfa acip agacinizin bir resmini eklerseniz sizlere daha saglikli bilgiler sunabiliriz.

Emel256 bonsaiye nerden basliyacaginizi bilmiyorsunuz ve yardim istiyorsunuz.
Once bu forumlarda yazilanlari icinize sindire, sindire okumakla basliyabilirsiniz. Budama, tel sarimi, saksi degisimi, agac secimi, tarz secimi, sulama kisaca bonsai icin gerekli her bilgiye burada ulasabilirsiniz.

Tamam, artik ben gerekli bilgileri ogrendim. simdi de, el becerilerimi gelistirecegim deyip, alacaginiz bir fidan uzerinde yapacaginiz calismalara, burdaki tum arkadaslar ilgi gosterip, gorus ve yorumlarini bildireceklerdir.

Trapzondan katilmaniz bir sans, Trapzonlu arkadaslar bir bonsai atolyesi duzenlemek icin ugrasiyorlar. Boyle bir calismaya katilmaniz, sizi bonsaide cok onlere tasiyaycaktir.
Kolay gelsin.

Eski 22-10-2007, 19:22   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-10-2007
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım .İki gündür deli gibi herşeyi okuyorum .İşallah bende bir bonsai yapabilirim .Bir şimşirle işe başlayacağım.yardımlarınızı bekliyorum.birde bonsaireef arapyasemininden bonsai olurmu olursa neler yapmam lazım

rojda74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2007, 20:07   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Şimşir başlamak için en uygun seçimlerden, forumu okurken, Türkçe kullanma konusundaki başlıkların da dikkatini çekmesini umuyorum.
Bonsaireef foruma girmiyor bu bakımdan cevap vermesini ummuyorum. Arap yasemininden kastın, ful ise, bonsai yapmak için çok nazlı bir çiçeği denemesi riskli, derim.
Şimşirini aldıysan, birlikte neler yapabiliriz, konuşur çalışmana katkıda bulunuruz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2007, 14:10   #7
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Forumda bonsai ustalarının kısaca tanıtıldığı, Yaşantımızda ve Sanatta Bitkiler olduğu gibi, bir bölüm açılması yararlı olmaz mı?

sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2007, 12:14   #8
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Forumda bonsai ustalarının kısaca tanıtıldığı, Yaşantımızda ve Sanatta Bitkiler bölümünde olduğu gibi, bir bölüm açılması yararlı olmaz mı?
Bu önerimle ilgili isim, kaynak tavsiyesi yapılırsa yardımcı olmaya çalışırım.

Eski 25-10-2007, 21:16   #9
Ağaç Dostu

msgurkan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-03-2007
Galeri: 1
Herkese merhaba. Ali bey, üzerinde çalıştığım bonsai adayı birkaç ağacım, ayrıca çeşitli köklendirme şekilleriyle ve tohumdan yetiştirdiğim fidanlarım var. Özellikle kazazede veya zorunlu olarak sökülecek ağaçlardan yamadori de topluyorum.

Çok çeşitli ağaçlarla çalışmak istiyorum. Bunlar içinde yerel türler de var. Zeytin, selvi, Kıbrıs ardıcı, cemile(Bougainvillea) salkım söğüt, acer palmatum, ılgın(tamarix), incir, fıstık çamı, vs.

Kıbrıs’ta henüz bonsai ile cidi olarak ilgilenen birini tanımıyorum. Ancak çevremde meraklı birkaç arkadaşım var. Umarım erken zamanda çoğalırız. Pratik ve teorik bilgilerim pek yeterli olmasa da, bir gurup oluşması halinde bonsai tanıtım kursu dahil her türlü yardımı yapmaya hazırım. Bu amaçla çeşitli resim, video, doküman ve iternet sayfalarından oluşan bir CD oluşturdum. Bakalım ilgilenen çıkacak mı?

msgurkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2007, 16:07   #10
Ağaç Dostu

Mehmet bey selamlar, cesitli turler uzerinde calismaniz ve o turler uzerindeki deneyim ve gozlemleriniz, etrafinizdda toplamaya calisacaginiz bonsai tutkunlari icin bulunmaz bir firsat olacaktir.

Yerli agaclar uzerinde calismalarinizi artirmalisiniz, Zeytin, Keciboynuzu(harnip) Alic gibi bitkilerle yapacaginiz bonsailer, oradaki iklimden pek etkilenmeden rahatca yasamlarini surdureceklerdir.

Kibrista bonsainin sevilip yayilmasi sizin sayenizde olabilir. Etrafinizda toplanacak bonsai sever arkadaslari Agaclar. net'e de yonlendirebilirsiniz. Burada yazilanlar soylenenler sizleri bonsaiye daha cabuk bir sekilde ulastiracaktir.

Uyelerin bonsai calismalari bolumune yeni bir sayfa acip agaclarinizin resimlerini ekleyebilirseniz, agaclariniz icin oneri ve goruslrini tum arkadaslar belirtecektir.
Bu dogrultuda siz de o gorusleri degerlendirip calismalar yapabilirsiniz.

Ayrica bonsai hakkinda sormak istediginiz her seyi cekinmeden sorabilirsiniz.
hosca kaliniz.

Eski 26-10-2007, 16:48   #11
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

Merhaba,

İç mekan bitkilerinden bonsai yapmak için takvim nasıldır?

Daha önce anlatılmışsa şimdiden özür diliyorum, bulamadım, hatırlamıyorum

Eski 27-10-2007, 15:23   #12
Ağaç Dostu

Sabah iyi gunler, ic mekan bonsai yapmak icin hangi bitki uzerinde calismayi dusundugunu belirtirsen, sana daha iyi bilgiler verebiliriz.

Eski 30-10-2007, 12:02   #13
Ağaç Dostu

sabah's Avatar

İç mekan bitkilerinden özellikle benjamin,schefflera için takvim öğrenmek istemiştim.

Eski 27-10-2007, 18:24   #14
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Ali abi ,zeytin ağacım hakkında yorum yapmadın.http://www.agaclar.net/forum/showthr...016#post164016

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2007, 13:45   #15
Ağaç Dostu

Kusura bakma gozumden kacmis. Simdi bakip yazdim.

Eski 30-10-2007, 11:02   #16
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2007
1053 nolu mesaj da geçen ağaç ismi galiba yanlış olmuş en azından bana öyle geldi galiba fukien tea daha doğru olacak nedersiniz?

gorefast Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2007, 13:08   #17
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gorefast Mesajı Göster
1053 nolu mesaj da geçen ağaç ismi galiba yanlış olmuş en azından bana öyle geldi galiba fukien tea daha doğru olacak nedersiniz?
Gorefast merhaba aramiza hos geldiniz.
1053 nolu mesajdaki Resim iyi secilmiyordu yanilmis olabilecegimi bastan belirtmistim. Dediginiz gibi fukien tea da olabilir daha net bir resim yuklenirse ne oldugunu daha iyi anliyabiliriz.

Eski 30-10-2007, 13:12   #18
Ağaç Dostu

Sayin Hakan Kinaci, keske o bonsailerden alsaydiniz o fiyat, saksi fiyati bile degildi. Her neyse bir dahaki sefere alirsiniz.
Atolye calismasinda uzerinde calisacaginiz fidanlari belirledinizmi?

Eski 30-10-2007, 15:56   #19
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Sayin Hakan Kinaci, keske o bonsailerden alsaydiniz o fiyat, saksi fiyati bile degildi. Her neyse bir dahaki sefere alirsiniz.
Atolye calismasinda uzerinde calisacaginiz fidanlari belirledinizmi?
Aslında bir cevap yazmıştım, ne oldu anlamadım?
Neyse bir daha yazayım sorun değil. Bonsaileri almak sorun değil yarın gider alırım hatta orada bir kaç tane de ayırtayım diyorum, değiştirme için bir de fotograflarını çekeyim ki bir bilene danışmış olurum.
Atölye çalışmaları başlığında, Çankaya Belediyesinden alınma fidanlar mevcut olarla çalışma yapılacak sanırım.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2007, 11:39   #20
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Dün Ankara Bahausta bonsai satışları acayip patlamıştı, çünki istediğinizi beğenip alıyorsunuz ve sadece 6 YTL ödüyorsunuz. 3~4 çeşit bonsai vardı ancak hangisini çiçek açtığını bilemediğim için ve o an fotograf makinam yanımda olmadığı için buradan da bir bilene danışmadan almak istemedim daha doğrusu.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2007, 15:40   #21
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-09-2007
aslında amacım kimsenin bilgisini yargılamak değil genelde hazır satılanlar hep aynı tip olduğu için benim hediye olarak aldığıma çok yakın ve ****** sizden bi bakım bilgisi almakta hoş olurdu

gorefast Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2007, 14:05   #22
Ağaç Dostu.

tourkana's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2006
Galeri: 21
Ali bey,
www.bonsaifarm.tv adlı bir sitede(bu site Avusturalya lı bonsai sevdalısı Lindsay Farr'ın ,bonsai ile ilgili çekilen videoları paylaştığı çok güzel bir kaynak sitedir) şöyle bir anket var:
In 2030 the Worlds most prolific bonsai community will be in Australia
North America
South America
Turkey
China
Japan
Europe

Bu sorunun cevap şıklarında Türkiye'ye yer verilmesi beni çok şaşırttı aslında.Demekki Lindsay Bey bizdeki ışığı farketti.

tourkana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2007, 11:45   #23
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-11-2006
ben de başlama kararı aldım bonsai ye...bu defa ciddi ciddi başlamak istiyorum.Ama nedendir bilmiyorum, ben yapamam edemem, çok zordur, çok uğraş ve masrafı vardır gibi düşüncelere kapılıyorum...

Bence bunlar bilgisizlikten gelen şeyler bana, iyice araştırıp her detayına kadar okuyacağım, inceleyeceğim..Belki o zaman bu defa başlamak daha kolay olur...

Elimde bir Anadolu Sığla Ağacı ( Liquidamber Orientalis ) var. Ve asıl korkum Sığla Ağacından bunu denemeye başlayarak Sığla'nın canını yakmak...

Yeni başlayanlar için , bonsaisi daha kolay yapılabilecek bir ağaç türü var mı?

renovatio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2007, 13:05   #24
Ağaç Dostu

Tourkana, verdigin linke baktim. Yer benim kaldigim yerden 30km kadar uzakta ilk firsatta gidip orasini gorecegim.

Sizlerdeki bonsi sevdasi cevherini, bonsai ile ilgilenen herkes gorebilir. Zaten o yuzden ben sizlerle birlikteyim

Eski 01-11-2007, 13:14   #25
Ağaç Dostu

Renovatio selamlar, bu sefer kararli gorunuyorsunuz. Zaten inanmak basarinin yarisi demisler. Basarmamaniz icin bir sebeb yok. Cekince ve korkulariniz normaldir bonsaiye her basliyan ayni duygularla kendini geriye ceker ama ogreneceginiz bilgilere dayanip, yapacaginiz dogru calismalar ile, korkularinizin kendiliginden sizi terk edecegini goreceksiniz.

Yerli agaclar ile calismaya baslamak size bircok konuda avantaj sagliyacaktir.
Sigla agaci ile baslamak istemiyorsaniz. Fidancilara ugrayip uygun cok dalli bir alic fidani secip onunla basliyabilirsiniz.
Bircok bonsainizin olmasi dilegi ile hosca kaliniz.

Eski 01-11-2007, 15:39   #26
Ağaç Dostu

Aytaç Eroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-09-2007
ali bey bu ayki son salı toplantınızdan bahsetmediniz.
yoksa yapmadınızmı.

Aytaç Eroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2007, 21:32   #27
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Picea pungens Mesajı Göster
ali bey bu ayki son salı toplantınızdan bahsetmediniz.
yoksa yapmadınızmı.
Cectigimiz ayin sali toplantisina, katilamadim. O yuzden birsey yazamadim. Bu ayin 3. sali toplantisina katilip, sizlerle paylasacagimi umuyorum.

Eski 02-11-2007, 10:28   #28
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Merhabalar,

Kendimi tutmayı denedim ama sanırım başaramayacağım ve ben de bonsai yetiştirmeyi denemek istiyorum. Bilgisizlik göz korkutuyor! Bir de sanki (affınıza sığınarak) o fideciklere kötü birşey yapacakmışım hissinden kurtulamıyorum. Çekincemin en büyük sebebi de bu.
Elimde kurursa çok üzülürüm. Okuyup öğrenip yol göstermelerinizle başarırım umarım. Toplantı ve atölye çalışmaları sıklıkla tekrarlanıyor mu?

Sevgiler, selamlar

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2007, 14:00   #29
Ağaç Dostu

Sayin Esen Atesler, bonsai yapmak icin, karar vermissiniz yine de icinizdeki kuskular sizi korkutuyor. Bu dogaldir bonsaiye basliyan herkes ayni duygu ve korkulari yasar.

Bu forumdan ogreneceginiz bilgilerle, icinizdeki korkuyu atip bonsai yapacaginiza inaniyorum. Bilincli bir sekilde yapacaginiz bonsai calismalari, bir gun sizi bir bonsai ustasi yapabilir.

Daha onceleri bitki yetistirmisseniz, zorlanmadan bonsailer uzeride calisacaginizi dusunuyorum. Bitkilere yabanci olsaniz bile bu sitede bitkiler hakkinda her cesit bilgi vardir. Bir fidancidan sececeginiz cok dalli bonsaiye uygun bir fidani bonsai yaparken, burdaki arkadaslarin tumu yorum ve dusuncelerini sizinle paylasacaktir siz de o dogrultuda agaciniz uzerinde calisirsiniz.

Basarilar dilerim.

Eski 05-11-2007, 11:50   #30
Ağaç Dostu

Koyu yeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 24-10-2007
Galeri: 35
Yüreklendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bitkilerle dostluğum iyidir, birbirimizin dilinden anlarız. Forumları inceleyip haftasonu havayi köklendirme (umarım doğru yazdım) uygulamanızı, ben de bahçemdeki leylak ağacı ve mazıda denedim haftasonu. Umarım netice alırım. Gelişmeleri ileteceğim. Bu arada 3 yaş civar bir de fidan almayı planlıyorum.

İyi dilekleriniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Koyu yeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026