![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2018
|
İyi günler, Fukien tea cinsi bonsaimi daha 2 hafta oldu alalı, fakat toprağı çok zor su geçiriyor ve yavaş yavaş yaprak dökmeye başladı. Durduğu yer gün ışığı alıyor, rüzgar almıyor toprağı kurukça su verıyorum. Fakat elimi sürdüğüm an bir iki tane yaprağı döklüyor. Saksısını bu dönemde değiştirsem çiçeğim sıkıntıya girer mi? ne yapmalıyım? Çiçeğimin resmî bu konu başlığındadır. http://www.agaclar.net/forum/bakim-v...tm#post1554866 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
|
Akçaağaç
Resimdeki akça ağacı aldım geçen hafta. Yaprakları yazın yeşil, sonbaharda kırmızıya dönen türden. Bonsai için aday olabilir mi? Ne tavsiye edersiniz? Tecrübeli arkadaşlar yönlendirirse çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2018
|
selamlar
çok deneyimli olduğum söylenemez ama ben de kendi çapımda bonsai ile uğraşıyorum. akçaağaç zaten bonsai için biçilmiş kaftan. ben de akçaağaç arıyorum 2 aydır falan inşallah nazarım deymez ağacınız için önerim şu ilk fotoğraftaki 3 daldan en üstteki dalın ordan ana gövdeyi budardım. 1 sene ellemezdim iyice dallanması için. bu işlemi nisanda yapardım biraz daha büyük bi saksıya alırdım. ama üstadlar daha iyi bilirler bir yanlışım varsa lütfen düzeltsinler..iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-09-2010
|
Alıntı:
Budanan ağacın gövde kalınlaştırması yavaşlar, ağaç ne kadar serbest büyürse o kadar hızlı kalınlaşır. Yapacağınız bir sert budamayla bu gövdenin kalınlaşma hızına ciddi bir darbe vurmuş olacaksınız. Sonrasında yıllar içinde çok yavaş bir hızda kalınlaşacak. Eğer yine de kesmek isterseniz alttaki üç dalın hemen üzerinden kesilebilir. |
|
|
|
|
![]() |
|
|