agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Beğeni Düzeni101Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-02-2018, 08:19   #11
Ağaç Dostu

nicholai hel's Avatar

Giriş Tarihi: 27-09-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canusta Mesajı Göster
Benim sorum var fakat konu açamadığım için buraya yazmayı uygun gördüm.
Bonsai için tohumdan yetiştirmeye giriştim epey uzun yazılar okudum fakat kış mevsiminde çimlendirmenin zor olduğunu öğrendim.Tohumlar ekildikten sonra üzerine streç film çekilerek 1-2 gün süreyle havalandırarak çimlendirme yapılabileceğini okudum.
Tohumları ektim ortam sıcaklığı güzel ama şöyle bir fikir geldi aklıma fikrinizi almak istedim.
Otomatik olarak ayarlanabilir priz var gün içinde istediğiniz saate kurup o saatlerde çalışmasını sağlıyorsunuz bir de Full Spectrum Led'li lamba var bu lambayı tohumların üzerine gelicek şekilde sarkıtsam günde 8 saat veya 10 saat ışık versem diye düşündüm ? Sizce faydası olur mu zaman kaybı mı olur ? Çünkü çimlendirme sürecinde ışık değil sıcaklık istediğini sanıyorum.Isı veren lambalarda buldum fakat toprağı çok kurutur diye düşünüyorum. Bulunduğumuz şu ay için en uygun metot nedir söylermisiniz ? Bu arada ben çok sabırlıyım 1-2 sene vaktim bile var sadece böyle cam kenarında bekletmek doğru mu bilemedim gün içinde 1 saat güneş geliyor sonra gidiyor. Tavsiye verirseniz çok sevinirim.Saygılarımla

Tohumların çimlenmesi için ışık değil ısı gerektiği bilginiz doğru, bu nedenle o led aydınlatma çimlenme için fayda sağlamayacaktır. Bunun için ısıtıcı matlar ve yine alttan ısıtıcılı min sera tarzı ürünler mevcut. Bunlar başarı yüzdesini arttıracaktır.

Ama tabii tohum ekimi için en uygun ve zahmetsiz yöntem her tür için önerilen neyse o dönemde işlemi gerçekleştirmektir. Böylece doğa kendi kendine döngüsüne devam eder, siz de iç mekanda yapay ortamlarla hem emek vermek hem de masraf yapmak durumunda kalmazsınız.

Bir de dip not, sizin bilginiz belki vardır ama okuyacaklar için bir kez daha belirteyim, bonsai hobisine tohumla başlamayın. Piyasada bonsai tohumu diye satılan ürünler kandırmacadır! Bonsai tohumu diye bişey olmaz. Sıradan bitki tohumlarını "bonsai tohumu" adı altında değerinin defalarca üstündeki fiyatlarla satıp haksız ve kolay kazanç elde ediyorlar. Bu "sıradan" ağaç tohumlarını alıp büyütmeye başlasanız da üzerinde bonsai teknikleri uygulamaya başlamanız birkaç yıl, bonsai denecek kadar gelişmesi ise yaklaşık 20 yılınızı alacaktır. Bunu bilerek başlanması gerekir. Bonsai sanatına başlamanın en zor ve uygunsuz yolu tohumdan başlamaktır.

Sağlıklı ağaçlar dilerim.

nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025