![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2016
|
Acil Yardım
Merhaba arkadaşlar, henüz birkaç gün önce bu ağacı edindim , biraz okudum forumu lakin acil müdahale gerektiğini farkedince direk soru sormam gerekti, çünkü yaprakları dökülmeye başladı ve ne yapacağım hakkında hiç bir fikrim yok ![]() O yüzden ilk müdahaleyi yapabilmem için şu soruları sorayım sizlere; 1-Ağacımın türü nedir? 2-Açık havada mı durmalı, evin içinde mi, yoksa balkonun bi köşesi gibi bir yere mi koymalıyım ( Ankara'da yaşıyorum) ? 3-Direk güneş görmemeli diye bir sonuç çıkardım şimdiye kadar okuduklarımdan doğru mudur? 4-Bonsai sulama ile ilgili yazılan bilgilendirme yazılarını okudum , yapraklarını düzenli fısfıslayıp bir kaç günde bir su vermem gerekiyor sanırım , doğru mudur? 5-Yaprak dökülmesi ağacın kuruyacağı ve öleceği anlamına mı geliyor ? Geri dönüş için ne yapmam lazım ![]() 6-Ağacı burada yerel bir çiçekçiye getirttik , resimlerde göreceğiniz üzere tellemesi yapılmış lakin , anlayamadım ne yapmaya çalıştıklarını , forumdaki modellere hiç benzemiyor ![]() 7-Saksının altında bir ufak delik var yeterli midir? Toprağının doğru toprak olup olmadığını nasıl anlayabilirim? Teşekkür ederim şimdiden. Umarım cevap bulurum. 9.jpg 10.jpg 11.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
|
|