agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-01-2010, 22:24   #1
uur
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-01-2010
Wink Fukien Tea, Sorular ve Daldan Üretim

Arkadaşlar sizlere birkaç şey danışmak istediğim.Elimde sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir Fukien Tea'im var.Yakın zamanda 1-2 dalını budamayı düşünüyorum ama merak ettiğim bir şey var; kestiğim dalları köklendirme gibi bir şansım var mı acaba ? Varsa nasıl bir yol takip etmeliyim.Önce suda mı bekletmeyim ? Yoksa çimlendirme iştemi yapılan kaplardan birisine dikip sulamalı mıyım? Ekstra bir köklendirme hormonu mu kullanmalı mıyım ?

Diğer bir sorumda kökleri saksıdan baya bir taşmaya başlamış.Bende evin sıcaklığı iyi olduğundan 18 derecenin altına düşmüyor.Saksı değişikliğine gitmeyi düşüyorum.Budamamı bu değişim sırasında mı yapayım, yoksa değişimden daha sonra mı ?

Birde gelir gelemez saksına NPK'sı 10 6 8 olan bitki besini çubuklarından koydum...Hata mı ettim acaba ?

Son olarakta toprak değişikliğinde porselen bir kap kulalnıcağım, çapı 15 cm derinliği 7 cm civarı. Altına 4 adet delik açtığım. Toprak olarakta bu ürünü kullanıcağım uygun olduğunu düşünüyorum; http://urun.gittigidiyor.com/ITHAL-B...QQidZZ23660016 siz ne dersiniz ?

En başta söylemem gerekeni en sonda söyledim sanırım....Bonsai adayım bana ulaşını 2 hafta olacak. Yeni filizleri ve üzerinde 6-7 adet tomurcuğu var. 2. bonsai adayım oluyor kendisi...İlkinde yaptığım hataları yapmamaya çalışıyorum.

Keşke fotoğraf makinem yakınlarda olsada fotoğraflarını yükleyebilsem

Sabırla okuduğunuz için çok teşekkürler....

Düzenleyen uur : 26-01-2010 saat 22:27 Neden: Harf hatası
uur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025