agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Yeni başlayanlar için yardım
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-12-2008, 15:27   #1
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Sayın Ali H. ALI, açıklamalarınız için teşekkürler. Fotoğraf teknik sorun nedeniyle olmuyor.
Alıç çok yaşlı, kuru kabukları var gövde çapı 7-8 cm. civarında. Benim düşüncem bu durumda tutarsa bir iki yıl sonra yeniden kök düzenlemesi ile tam bonsai durumuna getirmek. Ancak şimdi gövde 20 cm. toprak içinde kaldı. Yeniden çıkarıp diksemmi acaba?

Bu gün bir tane daha diktim. Bunun üst dalları yüksek alt dallar da var ama üst dallar bir metre ye yaklaşır. Bu ikinciyi aslında bahçeye dikmek için getirdim. Fakat kazık kök kesildiği için belki yazın kuruyabilir diye öncelikle tenekeye diktim. Kazık kök 25 cm.'den kestim tabana değdiği için kök boğazına kadar toprak koydum, gövde dışarıda kaldı. Bu alıçlar 20-25 yıllık vardır görünüşlerine göre.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2008, 12:20   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Sayin narici, 20-25cm'lik kazik kok bonsaide sorun yaratabilir. Kzik kokun dogadaki gorevi bitkiyi saglam bir sekilde yere sabitlemektir. Bonsaide bu isi teller gordu icin kazik kok istenmiyor. 20-25cm'lik birk koku 5-10 cm derinligi olan bir saksiya dikmek hem imkansiz, hem de kokun inceden kalina dogru ters bir konik durum sergileyceginden agacinizin estetigini bozacaktir.

Yamoderi basliginda agac sokmeden once nelere dikkat edilmesi gerektigine dair bilgiler vardir.

Her yonu ile uygunsa ve yasli bir agaci sokup bonsai yapmak istiyorsaniz, agaci budayip istediginiz boya indirin(igne yapraklilarda bunu yapmayiniz, cunku igne yapraklilar yasli dal ve govdeden geri surgunler veremediginden yasamini bitirecektir.) ve onu 1-2 yil daha oldugu yerde tutup yeni cikacak surgunleri degerlendirip sekillendirmeye baslayiniz. 2 yil kadar sonra da kis sonu onu yerinden sokup kok budamasi yaptiktan sonra genisce bir saksiya alabilirsiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025