![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-08-2013
|
Hangisi ile başlamalıyım?
Merhaba yeniden, tavsiyeleriniz üzerine fidanlığa gidip tek tek fidanları inceledim. kalın gövde yapısında bonsai için uygun olabilecek fidanları sordum. fidanlıktaki ağaçların nerdeyse çoğu budanmış halde idi. tek tek fotoğraflarını almaya çalıştım. ordaki eleman ilk 2 resimdeki ağacın huş ağacı olduğunu bunun uygun olduğunu söyledi. ağacın boyu 1 m civarında ve kökü 4-5 cm kalınlığında. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
bunun dışında bişey sediri dedi ama tam hatırlamıyorum kök yapısı daha uygun olan burdaki ilk 2 resimdeki fidanları ve 3-4 resimdeki akçaağaç türünü gösterdi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
mor çiçek açan kendilerinde bonsai yapılmış olan bi fidan gösterdi ve şiddetle tavsiye etti. ağaç hoşuma gitti açıkçası ama başlangıçta kolay mı olur zor mu bilemedim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
bunların dışında bizim site içerisinde rastladığım ağaç türü var bunlarda aklıma takıldı. bunların türü nedir? bonsai için uygun mudur? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
her mesaja 5 adet fotoğraf eklenebildiği için ayrı ayrı atabildim resimleri. öğrenmek istediğim bu fidanlar ile başlangıç yapılabilir mi? hangisi daha kolay ve uygundur? öte yandan bunların çoğunun boyu fotoğrafta belli olmayabilir ama 1 m den büyük. alt taraftaki dallar tamamen budanmış. oradaki eleman tepeden 30-40 cm kısmı kesip dikersen büyür dedi ama aklıma yatmadı açıkçası. bu mümkün müdür? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bazı ağaçlar budanarak kısaltılabilir. Budamadan sonra kalan kısım tekrar dallanır. Bu kural değildir. Çam ağacında bu türden dallanma olmaz. Fotoğrafladığınız çamlarla ilgilenmeyin. Bu fidanlıktan almanız gerekmiyorsa, ben başka ağaçlara bakmak isterdim. Gösterdiğiniz fidanlar yeni başlıyorken sizi yorabilir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.ookano. Size bir kaç madde altında kendi şahsi düşünvelerimi. anlatmak isterim. -Öncelikle ağaçlarn toprağa yakın (2-3cm) bir yerinden bir mesuroyla çaplarını yahut çevrelerini ölçün. Bu size ağaçların ne kalınlıkta olduğun hakkında net bilgi verir. -Ben çam ağacı çalışmıyorum. Çünki ZOR. Gerçektende çok zor. SnMemet beyin dediği gibi geriden sürgün vermediğinden ağacın boyunu pat diye kesip kısaltamazsınız. Ancak her yıl çıkan yeni mumların alınmasıyla, enerji dengelemesi sayesinde yıllar içerisinde boyunu kısa tutabilirsiniz ancak. Boyu uzamış olan bir ağacı ancak başka bir yöntemde aşı yöntemiyle kısaltabilirsiniz. Kalın bedenli bir çam ağacına (mesela boyu 3-4m olan) ilk 40-50cmlik kısımlarından yapılan aşılarla bonsai formuna ulşatırabilirsiniz. -Çınar,ligüstürm,dut,erik,ficus,begonvil,akçaağaç,k araağaç,defne,zeytin vb. bir çok türde 5 metrelik bir ağacı toprak seviyesinden 30-40cm kalacak şekilde kestiğinizde ağaç büyük olasılıkla yaşar ve yeni sürgünlerini bir dahaki bahara verir. Bu ağaçlar arasından dayanıklığı ve hızlı gelişmesi nedeniyle dutla başlamanızı tavsiye ederim. İyi çalışmalar dilerim. Düzenleyen badrobot : 27-08-2013 saat 08:36 |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bonsai, bonsai eğitimi, bonsai fidan seçimi, bonsai köklendirme, bonsaiye adım atanlar, havai köklendirme, limon ağacı |
|
|