![]() |
mahmut bey size özelden mesaj attım bende acemiyim umarım becerebilmişimdir.
|
burayı bir incelerseniz fotoğraf yükleme konusunda faydası olacaktır..
Merakla bekliyoruz fotoğraflarınızı.. |
konuyu yanıtla yı tıklayın, altında fotoğraf yükle seçeneği var.
|
Sevgili Memet ilgine teşekkür ederim. Taşkent Uzunşeyh Camisi malesef geçen yıl yandı.Sadece elde bu fotograflar kaldı. Erguvan Muhibbi nin de memleketidir Taşkent. Bu cami Yavuz Sultan Selim tarafından yaptırılmış. !400 lü yıllardan bu güne kadar gelebilmiş fakat enayice (elektrikli radyatör ) yanmıştır. İçideki çok değerli halılar,bütün ahşaplar.Çok yazık oldu.
|
Kastamonu kasaba köyü Candaroğlu Mahmut Bey Cami side 1360 lı yıllarda yapılmış muhteşem bir camidir. Ahşap işlemeciliğinin en güzel örneklerinden birisidir. www.lentomimarlık.com sitesindeki fotograflardan bilgi edinebilirsiniz.
|
mahmut bey eklediğiniz linkte bir sorun mu var, açılmıyor gibi..
|
Olabilir bendede açılmadı. Şöyle yapın Google dan Kastamonu Kasaba köyü diye arayın lento mimarlık ın linkine girin açılacaktır.
|
Evet bu yolla oldu.. görülmeye değer bir ahşap işçiliği yapılmış..
|
Bu tip tarihi eserlerin müze olarak korunması ve kullanılması gerekir bence.Nasıl Ayasofya Müze cami ise Anadoluda ki bu eşsiz güzelliklerde aynı uygulamaya tabi tutulmalıdır diye düşünüyorum.
|
Divriği şifahane ve camisi için de öyle..Ağaç değil ama taş işçiliği bakımından bir sanat şahaseri olduğunu düşünüyorum.
|
Haklısın fakat hükümetler neden se duyarsız davranıyorlar. Doğu Karadenizde yaylalarda yazlık camiler vardır ahşap hepsi muhteşemdir. Doğal taş ve ahşap dünyanın en güzel yapı malzemeleridir. Kaldıki el sanatlarında ahşap ürünler de harikalar yaratmış insanlarız. Mesela Toroslarda Çeyiz sandıkları Ardıç ağacından yapılırdı eskiden. Kokusu nedeni ile güve **** başka haşaratları barındırmadığı için.
|
bu durumda iş bize mi düşüyor ne?
|
Valla elimizi kolumuzu her yere uzatmalıyız. Adam sendecilik almış yürümüş ülkemizde. Hepimize düşen görevler var diye düşünüyorum.
|
5 Eklenti(ler)
mahmut beyin katkılarıyla Taşkent Uzunşeyh camii fotoğrafları
not: mahmut bey fotoğraflar bmp uzantılı olduğu için sorun yaşamış olabilirsiniz ben formatı değiştirdim. Eklenti 4685 Eklenti 4686 Eklenti 4687 Eklenti 4688 Eklenti 4689 |
1 Eklenti(ler)
afyon ulu camii sahipata fahrettin oğlu nusreddin hasan tarafından hicri 671 miladi 1273 yılında mimar emirhac beye inşa ettirilmiştir.
ahşap sutunlar ve minber işçilikleri hayranlık uyandırmaktadır. |
1 Eklenti(ler)
afyon ulucamii
|
1 Eklenti(ler)
afyon ulucamii minberden ayrıntı
|
1 Eklenti(ler)
afyon gedik ahmet pasa camii
sadrazam Gedik Ahmet Paşa'nın Anodolu beylerbeyi iken Karamanoğulları üzerine düzenlediği seferde 1472-1477 Afyon'da konakladığı sırada Mimar Ayas ağa'ya yaptırmıştır.1472'de başlanmış 1475'te tamamlanmıştır. |
1 Eklenti(ler)
afyon gedik ahmet paşa camii
|
Sevil çok kıymetli görüntüler eklemişsin..
54. mesaj daki görüntülerin boyutları daha büyük olabiliyor mu.. onlar da çok güzel, boyutları biraz küçük kalmış gibi.. |
tesekkurler arkadaslar bu el sanatların ama ılgı azaldı sanırım umarım ılgı artar.
|
Sevgili memet 54. mesaj hatası benim o fotografları yeniden taramaya başladım bitince sizlerle paylaşacağım.
|
1 Eklenti(ler)
yine mahmut beyin katkılarıyla
kastamonu candaroğlu mahmut bey camii fotoğrafları |
1 Eklenti(ler)
kastamonu candaroğlu mahmut bey camii fotoğrafları
|
1 Eklenti(ler)
kastamonu candaroğlu mahmut bey camii
|
1 Eklenti(ler)
candaroğlu mahmut bey camii
|
1 Eklenti(ler)
mahmut bey camii
|
1 Eklenti(ler)
candaroğlu mahmut bey camii fotoğrafları
|
1 Eklenti(ler)
kastamonu
candaroğlu mahmut bey camii fotoğrafları |
Sevgili Sevil teşekkür ederim. Şimdi yeni bir önerim daha var.Beyşehir Eşrefoğlu Camisi.700 yıllık bir cami. www.floor.com.tr/esrefoglucami.htm bu siteye gir ve caminin muhteşemliğini gör. Ben beceremiyorum hala o fotografları da buraya aktarabilirmiyiz? Teşekkür ederim.
|
benim için hiç sorun değil bu dediğinizi yaparım da
diğer sitelerden fotoğraf almamızın bir sakıncası var mıdır acaba malina hanım bizi bu konuda bilgilendirir sanırım cevabı alalım ondan sonra harekete geçelim derim |
Eşrefoğlu camisine bakabildinmi?
|
henüz bakamadım bakmayın siz benim kahvede olduğuma aynı zamanda çalışıyorum şimdi ona dalarsam bırakamam akşam inşallah hem cevapta gelmiş olur uygunsa akşam eklerim
|
sanırım siteye anlıntı yapmak istediğimizi bildirip izin almamız daha doğru olur..
Caminin ihtişamı için söylenecek söz yok..olağanüstü |
dayanamadım baktım gerçekten uygun kelime bulamıyorum
ben hep böyle şeyler gördüğümde bu ne sabır ya rabbim derim izin konusunu yöneticiler halledecektir sanırım sonucu bekleyelim |
Ödemiş Birgi Aydınoğlu Mehmet bey camisinin Minberini Muzafferittün usta tam 8 yılda tamamlamış.Kündekarinin üzerindeki altın varaklardan başka zümrütü toz haline getirip boya olarak kullanmış.Yakında onların fotograflarını yollayacağım taramaları bitince.Ben bir dönem Birgi belediyesi Kültür danışmanlığı yapmıştım.Onun için detaylıca anlatıyorum.
|
Birgi için ya google dan arayın **** wowturkey.com/forum/viewtopic.php sitesinden birz fikir edinmiş olursunuz.
|
|
kastamonu cavdaroğlu mahmut bey camiinden müthiş detaylar
http://www.wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=27499 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025