![]() |
Sayın moderatör ilk defa yazışmaya çalışıyorum cahilliğimi mazur görün lütfen...
|
Amatör bir ruhla dokunduğumuz her türlü malzeme bizi yönlendiriyor, ağaç ise kendi karakterinden pek ödün vermiyor suyuna gittiğimiz ölçüde bir şeyler çıkıyor...
|
Alıntı:
Sadece eli değmiş olmuyor insanın; o kurumuş, çürümüş ağaçda gizli duran heykeli görebildiği ölçüde gözü de o ağacın sanat eserine dönüşmesinde pay sahibi oluyor. |
|
5 Eklenti(ler)
merhabalar uzun süreden sonra girebildim siteye işlerim nedeniyle, yeni başladığım Grızzly Bear'ın bazı fotoğraflarını ekledim,30 x 50 büyüklüğünde .Çalışmaya devam... :))
|
Unuttum !! ,ayı figürünü çalıştığım ağaç Akaju...
|
1 Eklenti(ler)
% 40 ı bitti...
|
1 Eklenti(ler)
Papağanı yaptığım ağaç Tik...
|
1 Eklenti(ler)
bitmiş hali...
|
1 Eklenti(ler)
Yapımı devam ediyor.Ağaç , Gürgen ...
|
1 Eklenti(ler)
Biten kedi...Rengi biraz koyu çıkmış fotoğrafın ...
|
3 Eklenti(ler)
Montajından sonra son halini de göndereceğim...Elektrik kablosu ağacın içinden geçiyor...
|
3 Eklenti(ler)
1 adet ahşap yakma resim...
|
3 Eklenti(ler)
gitar oyma :))
|
Alıntı:
Bu çalışmanızdaki figuru ahşaba resmettikten sonra dış çizgi derinleştirmesini hangi aletle yaptıgınızı öğrenebilir miyim?Saygılar. |
Ahsapa dokunmak, onu sevmek, gizil damarlarini gormek bir tutkudur bende bu tutku hep vardi yaklasik 1yildir da rolyef ve heykel denemelerim var.Forumda kendini gelistirmis ustalarin yaninda haddimizi de bilerek kendi kisitli deneyimlerimizi ve denemelerimi paylasmak isterim.
|
Alıntı:
Şahsınızda tüm arkadaşlara teşekkürler. Devam ediniz lütfen çabalarınızın o güzel ürünlerini sunmaya. Sağlık dileklerim ve saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
sayın yontu , dış çizgi derinleştirmelerini ıskarpela veya freze ile yapıyorum . Mutlaka biliyorsunuzdur frezeyi ,ama yinede bir fotoğraf yükledim.Kolay gelsin...
|
sayın yontu yapıtlarınızı görmeyi isteriz.yayınlarsanız seviniriz.Çalışmalarınızı evde mi atölyede mi yapıyorsunuz.Freze biraz :)) ses yapar da...
|
1 Eklenti(ler)
umarım bugün biter...gitarı biraz daha yontup, sonra zımpara ,boya ve cilalanarak bitmiş hali olacak:))
|
Sn Tutkal, fotoğraf için teşekkür ederim, çalışmalarımı bahçeli evin dışında yapmaktaydım bugune kadar ,kendime bir atölye tasarlıyorum bu nedenle yardımlarınız gerekli.Eserlerim genelde küçük boyutlu 20x20 cm, 5x10 cm ebatlarında oluyor genelde, şimdilik ıhlamur çalışıyorum farklı ebatlar ve ağaçlar için küçük bir atölye gerekli.Başlangıçta ben de doğadaki kök kıvrımlarından esinlenerek denemeler yaptım daha sonra düz ıhlamur plakalar uzerinde başladım, önceleri derinleşmekten korktum, daha sonra bir cesaret geldi.Genelde sizin yapıtlarınız hep yapmayı arzuladığım temalar ve konular diyebilirim.Bu yüzden çalışmalarınızı takip etmek isterim.
|
Alıntı:
Vahşi doğa ve bu doğada yaşayan canlılar, çok güçlü yapıya sahip .Bu nedenle severim doğayı .Elbette sadece çalışmıyorum bu hayvanları, hepsinin yaşamlarını okumaya çalışıyorum, yaparken daha iyi anlıyorsunuz onları.Öldürmeden ,tahnit uygulamadan istediğiniz vahşi hayvanın evinizi süslemesine izin veriyorsunuz.Ahşap da onların yaşam alanının bir parçası,böylece bütünleştirmiş ve yaşatmış oluyorsunuz.Düşünsenize kimbilir hangi hayvanlar tırmandı,tırnaklarını batırdı bu çalıştığımız ağaçlara.Bu duyguları umarım hekes yaşar ve hissedebilir. Kolay gelsin. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Daha önce göndermemiştim yanılmıyorsam:))
|
Kartal Ceviz , insan figürü gürgen ağacından, Kartalın arka yuvarlağının üstü kağıt hamuru,altı çam ağacı...
|
insan figürünün çok az bir kısmı youtube'de ahşap oyma bölümünün 2.sayfasında videosu var.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
sn YONTU'nun bazı eserleri,( kendisinden izinli yayınlanmıştır).Bir eserini yükleyemedim ,tekrar denediğimde başarılı olursa göndereceğim.
|
2 Eklenti(ler)
Sn YONTU'nun başarılı kök çalışmaları...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025