![]() |
|
![]() |
#151 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-08-2007
|
Agac heykelciligi ile ciddi sekilde ugrasan arkadaslara bir link veriyorum umarim oradaki alet ve malzemeler kendileri icin bir fikir verir,bilhassa Japonlarin yapmis oldugu skarpelalarin sekillerini incelemenizi tavsiye ederim .Site malesef Almanca ve Ingilizce . Bu arada söylemeden edemeyecegim bu kadar emek verip cok güzel heykeller yapan arkadaslar agacin üst yüzeyini pek ciddiye almamislar bu sitede agacin boya parafin veya vernik gibi malzemelerle kaplanmayacaginida oraya koymus oldugu yag (sivi)cesitleriyle cok güzel bir sekilde izah etmis.Site genelde gercek profesyonellere malzeme ve alet satiyor ,asagida resmi görülen bicaklari satin almaniz icin degil fikir edinmeniz icin koydum(815 euro) http://www.dick.biz/cgi-bin/dick.sto...33609067f/Home Selamlar/Stuttgart |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2007
|
*** .şanslıyım.çok meraklıyım ama hep satın alıyordum.dün karar verdim kendim de yapabilirim ,araştırayım diye düşündüm .nete girdim gezinirken size rastladım.şanlıyım .bıçaklar ve diğer teknik malzemeler için adres verebilirmisiniz **** tel numarası.maraştaki satıcının telefonunu verirseniz çok sevinirim.her yere gönderiyo demiştiniz.çok mutlu oldum sizinle karşılaştığıma çok tşklr.mutlu kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
"Kurtuluş mahallesi belediye çarşısı sakarya sk.3/a Kahramanmaraş 0 344 2210091-2214932 Alaiddin kopar ve oğulları burada Osmanlı çarıkçısı olması sizi şaşırtmasın ıskarpelaları yapan kişi akrabaları" bu bıçakçıya ulaşabileceğiniz adres, aslında Türkiyenin hemen her yerinde bıçakları satılıyor. İlk başlayanların, ellerini kesmemesi için oldukça dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatayım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2008
|
Metin Bey ; Bu tarz bıçaklar için Bursada YEŞİLYAYLABIÇAK diye bir firma var orda birebir aynısını daha kaliteli dövme çelikten tam boy olarak yaptırtabilirsiniz ellerinde örnekler var ben daha önce yaptırdığım için ellerinde numune var hem çok kaliteli hemde fiyatlar çok uygun 8-10 YTL ye yapıyorlar 1-2 gün içindede kargo yapıyorlar Yeşilyayla Kesici Aletler ve Madeni Eşya - Merkez Küçükbalıklı Mah. Eski Gemlik Yolu Yıldız Sok. No:50 Osman Gazi Merkez, Osman Gazi, Bursa Tel : 224 2160102 - 224 2161617 - 532 2858585 Faks : 224-2152800 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2009
|
merhabalar aranıza yeni katıldım ve ustalarıma bir kaç sorum olacaktı. daha önceden kaba ağaç işlerinde çalıştığımdan ağaçlar konusunda biraz bilgi sahibiyim. babam ayrıca mobilyacı. sizden öğrenmek istediğim. ben ağacı törpülemek için malzeme arıyorum fakat bulduklarımın hepsi çok büyük. yani ufak törpüler bulmam mümkün mü? veya ağacı testere testere eğesi, mil eğesi ile yontmak istesem olur mu çünkü aldım ama işime yarayıp yaramıyacağını merak ediyorum. ne dersiniz yardımınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Raspalar var ama sanırım siz daha ince bir şeyler yapmayı planlıyorsunuz. Bir freze işinizi görür sanıyorum. Spiral frezeler. onlara takacağınız değişik uçlarla törpüleme işini yaparsınız. Ne yapcağınızı daha ayrıntılı anlatırsanız fikir yürütmesi de kolaylaşır. Freze almadan önce, ince demir ağesi gibi malzemelerin üstüne zımpara sararak yapıyordum yüzeyi düzeltme işini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2010
|
merhabalar cumleten sıtenıze daha bugun uye oldum ben ahsap asıgı bı ınsanım agac maket ahsap ısleme olsun hayranım ahsapa 100 150 ytl aldıgım malzemelerın var maket yapmak ıcın ben kastamonuluyum ıstanbulda ıkamet edıyorum cocuklugumuz hemen hemen her turlu agacın yetıstıgı bır agacın yetıstıgıgı yerlerde gectı ozellıkle ıhlamur ve cevız bol ham madde sıkıntısı cekenlere yardımcı olabılırım (fotograftakı keskı takımı kozyatagı BAUHAUS da var ılgılenenlere) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-01-2011
|
Selam Bu siteye yeni üye oldum.Aağç oyma ile ilgili yazıları okudum,ortak bir problem sanırım çakılar ve ağaç cinsi.Ben amatör olarak uğraşıyorum.Çakılar ve ağaçlar hakkında bayağı araçtırma yaptım.Ağaçlarda çam,ıhlamur,akça ağaç ve ceviz gibi ağaçları kolayca oyma yapabilirsiniz.****** mesele çakılarda,piyasada bulabileceğiniz çakılar pek işe yaramıyor,yarayan ise çok pahalı aletler.Kısacası ben işi şöyle çözdüm.Keski kateri denilen en ve boyda çeşitli ebatları olan (yani kalınlık 2,3,4,5,6mm,en 6,10,12,16,20,25mm ve boy 10 ila 20cm arasında değişen) lamalardan aldım ve kendi çakılarımı bileyerek kendim yaptım.Fiyatları ise 5 ile 10TL arasında.Bu malzemeleri Torna kesicileri satan dükkanlarda bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2011
|
ben yazdıklarınızı büyük bir ilği ile okudum.Bilğiler için çok teşekkürler.Ben de Ankara dayım.Yakında teknik okullarda bir ağaç heykel kursu varmış ve sabırsızlıkla bekliyorum.Ayrıca sizle telefonda konuşabilirsek bazı sorularım olacak.Her şey için çok teşekkür.0532 478 30 77.Sağlıkla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|