![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
|
Tin Tin Tini Mini Hanım (Şeftali Ağaçları)
Şeftali ağaçları Türlü çiçek başları Yaktı yandırdı beni Yarin hilal kaşları Tin tin tini mini hanım Seni seviyor canım Bahçelerde kereviz Biz kereviz yemeyiz Bize Sinoplu derler Biz güzeli severiz Tin tin tini mini hanım Seni seviyor canım Bahçelerde idrişah Boyu uzun kendi şah İki gönül bir olsa Ayıramaz padişah Tin tin tini mini hanım Seni seviyor canım Tinimini Hanım. Muzaffer Sarısözen tarafından derlenmiştir. Bu türküyü aşağıdaki linkten mp3 formatında, ücretsiz olarak indirilebilirsiniz. Buradan: Düzenleyen Sebahattin : 03-04-2007 saat 17:51 Neden: Metin düzenlemesi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Ahlatın Başındayım
AHLATIN BAŞINDAYIM Ahlatın başındayım Onaltı yaşındayım Onaltı yaştan beri Gül kızın peşindeyim Ahlatın kara taşı Yandı bağrımın başı O yar burdan gideli Dinmez gözümün yaşı Öksüzüm yüzüm gülmez Garibim kimse bilmez Doldur doldur içelim Halimden kimse bilmez Nakarat [Bitlis Yöresi , Kaynak: Zeki Ergezen] |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kiraz Aldım Dikmeden
KİRAZ ALDIM DİKMEDEN Kiraz aldım dikmeden Halimem dallarını bükmeden Bir armağan ver bana, Halimem ben gurbete gitmeden. Tombalacık Halimem Yarbaşına gel, Ben gidiyorum Bolu’ya Düş peşime gel. Tütün aldım Hendek'ten Halimem hekim gelsin Devrek’ten, Hekim buna neylesin Halimem yanıyorum yürekten. Alçaklara kar yağdı Üşümedin mi? Sen bu işin sonun Düşünmedin mi ? Ocak başında kaldım Halimem ince fikire daldım Kapılar açılırken Halimem seni geliyor sandım… Aygın mısın halimem Baygın mısın gel. Hiç haberin gelmiyor Dargınmısın gel. [Mengen Yöresi- Emin Baran] |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bağa Gel Bostana Gel
BAĞA GEL BOSTANA GEL Bağa gel bostana gel vay vay Gülleri destele gel leylim leylim Eğer baban salmazsa Yalandan hastalan gel Bağ ayrı bostan ayrı Olamam dosttan ayrı İnsanoğlu nasıl yaşar vay vay Kalsa nefesten ayrı leylim leylim Bağlar narsız olur mu vay vay Gönül yarsız olur mu Ben eyledim sen etme vay vay Kul kusursuz olur mu? [Orta Anadolu Yöresi , Derleyen : Ali Çöke] |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kırda Erik Ağacı
Kırda Erik Ağacı [Dillala] Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Kırda erik ağacı Etrafında alıcı Oğluna gönül verdim Darılma hanım bacı Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Kırda şeker kamışı Elvan olmuş güneşi Öyle sevdim o yari Dünyada yoktur eşi Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Elma dalda biter mi Gökte yıldız yiter mi Bana yardan geç derler Seven yardan geçer mi Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Kaynak: Münire Tarabus Yöre: Sinop |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bastım da Kırıldı İğdenin dalı
Bastımda kırıldı iğdenin dalı vay dalı Kötüye düşenin böyle olur hali diller diller Güzelsin diller diller Kaymaksın diller diller Oynaksın diller diller Narinay ninay nom, Narinay ninay nom. Arabacı arabanı koş getir, koş getir Ben ölüyom, mezarıma taş getir diller diller Güzelsin diller diller Kaymaksın diller diller Oynaksın diller diller Narinay ninay nom, Narinay ninay nom. Arabacı arabanı yellendir yellendir Şeker al da şu çocuğu dillendir diller diller Güzelsin diller diller Kaymaksın diller diller Oynaksın diller diller Narinay ninay nom, Narinay ninay nom. Sabahınan esen seher yelini yelini Benim gönlüm divane mi deli mi diller diller Güzelsin diller diller Kaymaksın diller diller Oynaksın diller diller Narinay ninay nom, Narinay ninay nom. Köşelerden melil mahsun bakarsın bakarsın Yoksa bu gün ayrılığın günü mü diller diller Güzelsin diller diller Kaymaksın diller diller Oynaksın diller diller Narinay ninay nom, Narinay ninay nom. Yozgat Yöresi, Sabiha Kubilay |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|