![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
DİLLALA Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Kırda erik ağacı Etrafında alıcı Oğluna gönül verdim Darılma hanım bacı Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Kırda şeker kamışı Elvan olmuş güneşi Öyle sevdim o yari Dünyada yoktur eşi Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Elma dalda biter mi Gökte yıldız yiter mi Bana yardan geç derler Seven yardan geçer mi Dillala dillala Paraları verdim tellala Tellal gözün kör olsun Beni verdin ellere Sinop yöresi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Todor un eski türkülerini okuyunca ; benim de aklıma , yakın çevremin bana çocukken sık sık söylettirip güldüğü bir türkü geldi. 70 li yıllarda , rahmetli Özay Gönlüm ün Denizli yöresinden derleyip , kendine has şivesiyle okuduğu bir türkü bu. TEPSİ DE TEPSİ FINDIKLAR Tepsi de tepsi fındıklar Ayşe de Veli Aga yı gıdıklar. Aman aman Ayşe m şanına Nasıl çıkcen Veli Aga mın yanına Aman aman Ayşe m nar diye Nasıl varcen Veli Aga ma yar diye Denizli Acıpayam arası Veli Agam nerden bulcek başlık parası Aman aman Ayşe m şanına Nasıl çıkcen Veli Aga mın yanına Aman aman Ayşe m nar diye Nasıl varcen Veli Aga ma yar diye Bahçelerde pırasa Ufecicik yaprağına gar yağsa Ayşe gız da gocasız galsa Gece gündüz Veli Aga ma yalvarsa Aman aman Ayşe m şanına Nasıl çıkcen Veli Aga mın yanına Aman aman Ayşe m nar diye Nasıl varcen Veli Aga ma yar diye Türkünün bazı formlarında ; "Ayşe de Veli Aga yı gıdıklar " satırı , " Ayşe de Veli Aga yı sayıklar " olarak geçiyor. " Bahçelerde pırasa " satırı da , " Tepsi de tepsi pırasa " olarak geçiyor... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Karlı Kayın Ormanı
Karlı kayın ormanında Yürüyorum geceleyin Efkarlıyım, efkarlıyım Elini ver nerde elin Memleket mi yıldızlar mı Gençliğim mi daha uzak Kayınların arasında Bir pencere sarı sıcak Ben ordan geçerken biri Amca dese gir içeri Girip yerden selamlasa Hane içindekileri Yedi tepeli şehrimde Bıraktım gonca gülümü Ne ölümden korkmak ayıp Ne de düşünmek ölümü Söz: Nazım Hikmet Müzik: Zülfü Livaneli |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Trakya Türküsü
A Bre Sülüman Aga Kırklareli-Faruk Yılmaz-TRT İstanbul A Bre Sülüman Aga Tut Çakal Beygiri Uralım Yuları Sıkalım Kolanı A Bre Sülüman Aga Boydalar Oldu Mi Beni Evereyler Haberin Oldu Mi Sülüman Aganın Karısı Sundurmadan Bakıyor Sülüman Aga Ona Altı Patlar Atıyor |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Ah Kavaklar
KAVAKLAR Ah kavaklar ah kavaklar Bedenim usur yuregim sIzlar Beni hoyrat bir makasla Ah eski bir fotoğraftan oydular Orda kaldı yanağımın yarısı Kendini boşlukla tamamlar Ah omuzumda bir kesik el ki hala Hala durmadan kanar Ah kavaklar ah kavaklar Acı düştü peşime Ah kavaklar ah kavaklar Ardımdan ıslık çalar Söz: Metin Altıok Müzik: Onno Tunç Solist : Sezen Aksu |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|