![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kara Ağaç
KARA AĞAÇ Yar, gidiyormusun? Gitme, içimde bir korku var. Biliyormusun? Böyle başlar ayrılıklar. Gel biraz. Kokunu bırak. Baharımı al, soğuktur oralar. Ağlıyormusun? Ağlama, hayırlar uğurlar. Gurbete giden döner mi, dönmez mi belli değil bilirim. Ben bir Kara Ağaç gölgesi buldum.Cebimde ümitlerim. Gurbete giden döner mi, dönmez mi belli değil bilirim. Ben bir Kara Ağaç gölgesi buldum.Cebimde ümitlerim. Yar, gidiyormusun? Gitme, içimde bir korku var. Biliyormusun? Böyle başlar ayrılıklar. Gel biraz. Kokunu bırak. Baharımı al, soğuktur oralar. Ağlıyormusun? Ağlama, hayırlar uğurlar. Gurbete giden döner mi, dönmez mi belli değil bilirim. Ben bir Kara Ağaç gölgesi buldum.Cebimde ümitlerim. Gurbete giden döner mi, dönmez mi belli değil bilirim. Ben bir Kara Ağaç gölgesi buldum.Cebimde ümitlerim. Gurbete giden döner mi, dönmez mi belli değil bilirim. Ben bir Kara Ağaç gölgesi buldum.Cebimde ümitlerim. [Söz-Müzik : Levent Yüksel] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2006
|
Yine Yesillendi Niğde Bağları
Yine Yesillendi Niğde Bağları Yoresi: Niğde Derleyen: Nida Tüfekçi Kaynak:Nimet Balkan Cumhuriyetten önceki yıllarda kacak rakı imalatı üzümü bol olan Niğde'ye 5 km mesafedeki Fertek kasabasında yapılmakta idi. Fertek ile Niğde'nin Tepe Bağları iç içe bulunmakta ve eski oturak alemleri de bu civarda yapılmakta idi. Bu tarihlerde Niğde'de yetişen ve her birinin emrinde 8-10 kisi bulunan küçük beylikler bulunmaktadır. Gençlerden bir tanesi beylerden birinin kızına aşık olur ve bu olay da beyin kulağına gider. Bey, kızına aşık olan genci yakalattırıp hapishaneye attırır. Beyinden merhamet dileyen gençte bu türküyü yakar. Ak sineye vardım (annem annem) Koyun yaymaya (ey ey) Koyun değil merem (annem annem) Yari görmeye (aslanım) Bilmem hayal mıdır (annem annem) Bilmem düş müdür (ey ey) Mektubun gelmiyor (annem annem) Yollar kış mıdır (aslanım) Yine yeşillendi (annem annem) Niğde bağları (ey ey) Bize mesken oldu (annem annem) Gurbet elleri (aslanım) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Dere Boyu Kavaklar
DERE BOYU KAVAKLAR Dere boyu kavaklar Ah dere boyu kavaklar Açtı yeşil yapraklar Açtı yeşil yapraklar Ben sana doyamadım Doysun kara topraklar Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayız jandarmadan Dere boyunun düzü Mevlam ayırdı bizi Ah babanın aklı olsa Evlendirirdi bizi Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayız jandarmadan Gidiyom Giresun'a Kızlar meyhanesine Orda bir güzel ölmüş Varam cenazesine Hadi gülüm yandan yandan yandan Biz korkmayız jandarmadan Kaynak: Anonim Yöre: Giresun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Büyük Cevizin Dibi
BÜYÜK CEVİZİN DİBİ Büyük cevizin dibi (nanay gülüm nana yar) Ne gezersin el gibi (nanay kibarım nanay) Sallan da gel yanıma (nanay gülüm nana yar) Helalca malım gibi (nanay kibarım nanay) Büyük ceviz yarıldı(nanay gülüm nana yar) Ninem bana darıldı (nanay kibarım nanay) Darılırsa darılsın(nanay gülüm nana yar) El oğludur (kızıdır) sarıldı (nanay kibarım nanay) Ceviz meyvasın güzel(nanay gülüm nana yar) Güzel gelir döker (nanay kibarım nanay) Beni sevmez demişler(nanay gülüm nana yar) Seni severim ezel (nanay kibarım nanay) Yöre: Erzincan / Kuruçay Kaynak : Nazım Can Derleyen : Ahmet Yamacı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kavakta Turna Sesi Var
KAVAKTA TURNA SESİ VAR Kavakta turna sesi var O yarin billur sesi var Salınıp gezmeye çok hevesi var Sen salla çıtı pıtı kolların Meze vermiyor ellerin Kavak kavaktan uzundur Asmada biten üzümdür O yarim iki gözümdür Sen salla çıtı pıtı kolların Meze vermiyor ellerin Derleyen : Sadi Yaver Ataman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|