![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu başlığı yeni gördüm. Bir kaç parça da ben ekleyeyim. Hiç birinde el emeğim ya da göznurum yoktur. Emanetçiyim ben ![]() Bu annemin anneannesinden kalma, elde işlenmiş kese. Kaç yıllıktır tam bilemiyorum ama benim anneannem 1917 doğumluymuş, varın siz düşünün Aşağıdaki rahmetlik anneannemden kalma divan örtüsü. ![]() Bunlarda gene anneannemden kalma tülbent ve yazmaların bir kısmı ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Cok güzeller sevgili defne amaörnek alınacak şekilde topdeyilde bir parçasını uzun biraz daha yakın çekim koysan .. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kılıç, Model çıkartmak isteyen olabileceği hiç aklıma gelmemişti. Kendiniz yapıyorsunuz demek, ne kadar güzel. Yakından çekmeye çalıştım, umarım işinize yarar ![]() Biber ![]() Menekşe ![]() Mavi boncuklu ![]() Karışık renkli ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Teşekkür ederim sağolun sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2009
|
Bu sitenin en sevdiğim yanı üyeleri (özellikle kadın üyeler)...Sen evde oya işle, peynir yap, çiçek yetiştir sonra kalk forum aç, sanal aleme aktar sergile...Evhanımlığının tam hakkını ver, bir o kadar da teknolojiye vakıf ol.Forumdan oya modeli almak! Pes doğrusu... Gıpta ediyorum Hatta kıskanıyorum![]() Sevgiler hepinize... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Sizlerle annemin elleri ile yaptığı kurdale nakışından örnekler vermek istıyorum. Telefon ile çektim kaliteleri biraz düşük olabilir ama inanın çok hoşlar. Daha büyükleri de var eğer beğenilirse onlarıda çekip ekleyebilirim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
agaclar.net
|
Yapımı ile ilgili yazışmalar, bu başlığın konusu değil. Sosyal Gruplar Burada her teknik için ayrı grup kurabilir, ya da bir arada konuşabileceğiniz bir tane grup oluşturabilirsiniz... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizlerini yeni takip etmeye başladım yaptıklarınız bir harika ellerinize sağlık.Bende elişlerini ,özelliklede dantel örmeyi çok severim.Çiçek desenli dantel modellerine bayılırım. Bendende sizlere bir dantel modeli.... |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ellerinizle işlediğiniz için daha da değerlenmiş. Hem sabır hem yetenek. Paylaştığınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
İğne oyalı yazmalar.
Düşündüm ki; bu siteden hemen hemen her konuda bilgi ediniyoruz. Bunların dışında insanların yaptıklarından esinlenerek bir takım eşyalar dahi üretiyoruz. Yani doğanın her türlü rengini kullandığımız eşyalara yansıtıyoruz.. Kiminin mutfağında bir kaşık oluyor, kiminin panosunda bir desen, kimi saksısında can veriyor doğaya, kimi katmerli gülü işliyor ahşap üzerüne, kimisi renk renk boyuyor tablolarını... O kadar çok ki örnek, hangi birini sayayım say say bitmez. Ben de annelerimizin yazmalarını konu etmek istedim. Her birinde ayrı bir çiçek... Kendi yaptığım yazmaları göstermek istiyorum. Daha iki senedir yapıyorum. Bir hırs uğruna öğrendim. Yaparken zorlanıyorum ama sonuçları hoşuma gidiyor. Resimlerini çektikçe buraya yükemek istiyorum ellerinde ola arkadaşlarım da resimlerse çok memnun olurum. Belki bilen bayanlara resimler örnek olur. Bir yanık türkünün gam nağmesinde Ağıt ağıt andım kanlı Yemeni Kara kaş üstüne düşen fesinde Türkmen kızı sarmış allı yemeni 'Allı yemeni pullu yemeni' Yavukluna doğru salla yemeni 'Ümran Tomak' |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok fazla abartılı olmasalar da ben yapabildiğim için güzel gelen oyalarım. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bakalım daha ne marifetler var sizde. Bunları yapıyor olmak çok güzel aslında. Bazen burada kadınlar yapıp pazara getiriyorlar, görüyorum. Hepsini alasım geliyor... ![]() Sabır ve göz nuru bunlar. Elinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdinin seri imalatında, bir kişi tasarlar, program ayarlanır, malzeme temin edilir, sonra düğmeye basılır. Bir dakikada al sana 10-20 m işleme. Sonuçta, çok sayıda hepsi de birbiri ile tamamen aynı, insan eli az değen bir sürü ürün ama ruhu yok. Genç kızken el işlerini hiç sevmezdim, annemin bana sakladığı ki bir kısmı kendi çeyizinden kalma şeylere ne gerek var ki derdim. Oysa ne kadar yanılmışım, onlarda annemin, anneannemin, kim bilir kaç kadının el emeği, uykusuz geceleri, hayalleri var. Hele bazıları gaz lambasının ışığında yapılmış. Malzemesi bile o gün için çok değerli, Eminönü'nden gönlündeki renkleri seçtiği solmaz iplikler, kendi kaleminden çıkan desenlerde canlanmış. Aslında çok değerliler, şimdi ise kullanmaya kıyamıyorum, torunumun torununa kalsın istiyorum. Sevgili Ayşe Yıldız, emeğiniz çok değerli ve çok da güzel yapmışsınız. Makineler dakikada metrelerce işlerken siz dakikada hiç kaç cm yapabileceğinizi ölçtünüz mü? Sadece bu emek bile değerini az da olsa gösterir. Umarım bu sayfa bol bol renklenir. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2008
|
Sevgili ayşe, yaptıklarınız çok özel şeyler üretmenin insana ne denli keyif verdiğini çok iyi bilirim..Bende özellikle kışın mutlaka evde örgü , işleme yaparak hem kendimi hemde sevdiklerimi mutlu etmeyi sevenlerdenim. Ellerinize sağlık hepsi çok güzeller. Bunlar bizim geçmişimiz geleneklerimiz yaşatabildiğimiz kadar yaşatmalıyız Bende bunu yaşatmak adına eski oya ve işlemeleri toplayıp değerlendiriyorum...İnanın çok güzel şeyler çıkıyor ortaya |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Çok güzel sayfa açmışsınız elinize emeğinize sağlık dediğiniz gibi elsanatlarımızıda doğadan örnek alarak yapıyoruz birebir aynı olmalırı için uğraşıyoruz bu tür sayfalarımızda çoğasa ne güzel olur. |
|
|
|
![]() |
|
|