![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel görünüyor Penelophe,tebrikler. Rengi kötü değil bence de,üzerine çiçek resmi yapabilirsiniz ya da minik boncuklar yapıştırabilirsiniz isterseniz. Ve en önemlisi uygulamayı başarmış olmanızdır ![]() Not:Bazı mesajları görmemişim. Aynı fikirler yazılmış. Aklın yolu birdir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gazete Kağıdından Dekoratif Saksı 2
Daha önceden bahsettiğim evde kullanmadığımız plastik ambalaj kutularından cam kavanozlara uygulayabileceğiniz bir tekniği sizinle paylaşmak istiyorum... Ya da bahçede beğenmediğiniz saksılara da bunu uygulayabilirsiniz..Sadece saksının tutkal kullanabileceğiniz bir maddeden yapılması yeterli. gazete kağıdı beyaz ahşap tutkalı plastik kap makas fırça ahşap boyası fırçayı içinde bekletebileceğimiz su kabı ve su Malzemelerimizi hazırladıktan sonra bir gazete sayfasını boydan olmak üzere 4 parçaya ayırırız. Elimizle bükebiliriz ya da tutkalla yapıştırırken bükerek yapıştırırız. Yapıştıracağımız alana önce tutkalı sürüp sonra kağıdı yapıştırıp tekrar üstüne tutkal süreriz. Ben hamburger köftesi kutusunu kullandım ve tutkalladıktan sonra kuruması için bekledim.İyice kurumadan kullanmadım. Bir tane de teneke konserve mısır kutusunu daha önceden tutkallayıp hazırlamıştım. Her ikisi de kuruyunca boyama işlemine başladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Dekoratif Saksı 2 (2.bölüm )
Ahşap boyasını kuruyan gazete kağıtlarının üstüne iyice yedirerek sürdüm. Boyaların kuruduğuna emin olduktan sonra bakır yaldızlı tutkal ile kabarık yerlerinin kenarlarına gelecek şekilde elimle her yerine yaydım. Kuruduğunda tutkal kuruyup sadece bakır yerleri parlayacağından değişik bir görüntüsü olacak. Tamamen kuruduğunda ise sudan etkilenmesini önlemek için vernik sürmenizi tavsiye ediyorum. Birde boyama ve yapıştırma yapmadan altını delmenizin gerekli olduğunu hatırlatmak isterim. Ben kuruduğu gibi yeni aldığım kaktüslerimi yeni saksılarına koyacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|