![]() |
Çok güzel bir gövdesi var. Direk gün ışığından koruyu ndiyor ingilizce metin ama iç mekanda tutun gibi bir ifade yok. En azından yaz boyunca yarı gölge bir ortamda tutabilirsiniz görünüşe göre.
|
Guzel gorunen bir agac, Bol isik alan bir yerde olursa belki ev icinde de yetistirilebilir. Isik almiyan bir yerde buyumesinin sagliksiz olacagini dusunuyorum. Disarida, hem gun boyu gunes goren hem de yari golge yerlerde saglikli yasamini surdurebilir. Surekli gunes goren yerlerde, yaprak renkleri yesilden hafif sariya donebilir ve yaprak boylari daha kucuk olurken yapraklar arasi mesafede daha kisa olur.
Benim yetistirdiklerim hep disarda oldugu icin, ev icerisinde uzun bir zaman nasil bir gelisme gosterecegini bilemiyorum. Icerde sagliginin bozuldugunu gorurseniz disari cikarmalisiniz. Yesiminizin ev icerisindeki gelismelerini burada paylasmayi da unutmayiniz. |
wikipedia'da iç mekan bonsai listesinde bitkinizin adı var.*
Indoor_bonsai *Forumdaki sayfaya da ekleyeyim. |
2 Eklenti(ler)
Çok teşekkür ederim.
Bu bitkimi örnek olarak aldığım aşagıdaki bitki gibi çalışmak istiyorum. Sizce de uygun mudur? Bir de tarzının adını öğrenebilir miyim? Eklenti 41562 Eklenti 41564 |
benimde var mutfak ta (bol camlı ve ferahtır ama hiç üzerine güneş direkt vurmuyor) gayet normal daha önce resmini yayınlamıştım burada
|
bende yeniden baktım resimdeki hali oldukça çıplakmış şimdi daha yeşil ve bol yapraklı
|
şu aralar bunların canlanma zamanı,çimdikleyebildiğiniz kadar çimdikleyin,,,koparılan yerlerden ikişer tane baş vereceklerdir...
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bazı resimler : Tam güneş altında yetişen bir P.afra. Eklenti 43583 Tam güneşte yetişmiş bir bitki Eklenti 43587 Az güneş alan bir bitki : Eklenti 43584 Öğlene kadar güneş alan sonra gölgede kalan yeni bitkiler . Eklenti 43585 yarım günden daha az güneş alan bitki (öncesinde tam güneş alan bitkinin dalı idi9 Eklenti 43586 |
yeşim
5 Eklenti(ler)
Bu da benim ağacım nasıl bir form verebilirim?
|
Berduray yesim agacini selale tarzi yapabilirsin. Kivrimli dik tarz yapabilirsin.
Dallari telleyip istedigin gibi bukebilirsiniz yalniz cok zorlamayiniz kirilip kopmalar olabilir, fazla olan gereksiz dalciklari da budayiniz ve agacinizi surekli budayip onu istediginiz foruma sokunuz. Budadiginiz surgun ve yapraklari atmayiniz cok kolay koklenen bir bitki. Onlardan ya baska bonsailer yaparsiniz **** tanidikleriniza verirsiniz. Kolay gelsin. |
bonsai için uygun form arayışları
5 Eklenti(ler)
Hocam çok teşekkür ederim, hemen işe koyulayım.
Yakın gövde fotoları; Şelale tarzı için hangi dalı feda edeceğime karar veremedim? Soldaki dalı kapadım böyle mi?(3. resim) Yoksa alttaki fotolar mı? |
49. mesajinizdaki 2. veya son fotograftaki sol tarafa uzanan govdeyi telleyip, once yukselip sonra yereparalel olarak egildigi yerden baslayip dali asagiya egip selale tarzi yapabilirsiniz, egilimin basladigi yerin uzerindeki surgunleri de agacin ust tarafindaki zirve olarak kullanabilirsin.
Selale tarzlarinda govde once yukari yukseliyor ve sonra keskin bir donusle asagiya sarkiyor. Kagitla ortmiye calistigin govde bu yapiya, senin selale tarzi yapmak istedigin govdeden daha uygun oldugunu dusunuyorum. Kolay gelsin. |
Ne kadar güzel bir uğraş olduğunu ancak bonsai ile uğraşanlar ve bunu hayatın bir parçası haline getirenler bilir...ellerinize sağlık...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025