![]() |
Tijen hanim, simsirinizin sorununun ne oldugunu ogrenmeden ona gubre veya besin vermeyiniz. Ornegin cok sulamadan kaynaklanan ve ya topragin suyu suzmemesinden kaynaklanan bir sorun varsa vereceginiz besin sadece onun yasamini bitirmesini hizlandiracaktir.
Yesim uzerindeki sararmis yapraklari bir kucuk makasla temizleyiniz(o yapraklarin tekrar saglikli yaprak olasi mumkun degildir) Simsirinizi mumkunse disariya aliniz sulamasina dikkat ediniz. Yapraklari budadiginiz yerlerden yeni surgunler cikmaya basladi zaman gubre ,besin paketi uzerinde onerilen miktarin yarisi kadar bir gubreyi agaciniza vermiye basliyabilirsiniz(unutmayiniz az gubre vermek agaci oldurmez ama asiri gubre vermek agaci oldurebilir.) Size ve simsirinize bol sanslar dilerim. |
Sayın Ali bey;
şimşirimi fidanlıkdan aldığım günden beri balkonda.2-3 gündür sulama yapmıyorum,toprağı hala nemli(hava yağışlı bunun etkisi olabilir).Dediğiniz gibi sararmış olan yaprakları aldım. umarım düzelir, gözüm sürekli üzerinde :) |
Sayın Eaglion ardıçımın üzerinde tomurcuklar var,bu iyiye mi işaret? şelale tarzı banada uygun gibi görünüyor :)
|
şimşirdeki tüm yapraklarım sarardı soldu.Küçücük filizler görüyorum üzerinde ,sanırım bir kıpırdanma var.umarım kendini toparlar,yoksa katil olacağımm :(
|
ve istemeden de olsa ben bir katilim :( Rahatsızlığım nedeni ile uzun bir süre çiçeklerimle ilgilenemedim,bonsai adaylarım(ardıç ve şimşir) öldü.evet katil oldumm.Ardıcımı hala atamadım belkim yeşerir diye son bir ümit bekliyorum: (((
|
Merhaba Tijen hanım, demek ben seri katilim o zaman. Geçmiş olsun. Böyle şeyler istemesek de oluyor maalesef.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025