![]() |
Hanımeli yamadori adayım
2 Eklenti(ler)
Bunu sizinle paylaşmadan edemeyeceğim. Yan bahçede yıllardır tamamen kendi haline bırakılmış üzerinde birkaç canlı dalı olmasa ölü zannedilecek bir hanımeli. Dikkatle bakınca toprağa yakın kısmından da taze sürgünler vermeye başladığını görüp çok sevindim. Şu an bekleyip, Ali Hocamızın önerisiyle kış sonu saksıya alacağım.
|
Yukarı uzanan dal, canlı sanırım. Kök kısmından çıkan yeni sürgünleri korumalı. Belki onları da gövdeye sarıp, farklı yerlerde, yeni dal olarak kullanma şansı olur.
|
Evet tarz olarak sizin çalışmanıza benziyor. Söylediğiniz yerde çatal yapan bir dal vardı. Onu kuru dal olarak bırakmayı düşündüm.
|
Koyuyesil, hanimeli guzel bir bonsai olacak.
|
Peki sayın uzmanlarım, bu hanımelini kestikten sonra üst kısmınıda yaşatmak mümkünmüdür.
Yoksa üst kısmı artık ölecek mi? Amma, muhteşem bir bonsai olacak o da ayrı konu tabii... :) |
Hanım eli ******* muhteşem bir bonsai olacak üst kısımına gelince 20 cm lik öelikler hakinde
çelikleyip çimlendirmek lazım bu vesileyle onlarca hanımelisi olacak umarım değerlendirirler çelikleme için zamanı sayılır. |
Hanım elinin gövdesiningerçekden hoş olduğunu söylemek gerek ama bu güzel gövdein üzerinde uygun bir dalı oluşması zaman alaçıkdır.
Özeliklede söküm işleminde sonra ağaçın yeni saksına ve toprağıana alışması bu gibi bir sürgün olayını yavaşlataçakdır. Eğer ağaç kşmsenin dokunmadığı korunaklı bir yerde ise yerinde mudehala ederekbu yıl yerinde uygun taç oluşumu için budanmalı daha sorra güçlü sürügn vereçeği için üzerinde uygun noktalardan oluşan sürügnler dışında tüm sürügnleri temizlemek ve görsel olrak uygun bir dala yapsı gelişimi sağlamak daha mantıklı olurdu bu sayede ağaç şu anda bulunduğu yerde kalmış ve orada ki toprak bütünlüü ve besinkontrolu sağlanmış olurdu. İstenilen dal yapsı bir yılık süreçde gelişim gösterdikden sonrauygun mevsim ve zamanda sökümü gerçekleşip gelişimine ve şeillendirilmesine yeni saksısındadevam edile bilir. Saygılar. |
Çok DOĞRU söylüyorsunuz Sayın bonsaisan kesinlikle katılıyorum lakin bonsai ye olan aşırı sevgi ve sempati bizi aciliyete itiyor malisef bir an önce kendimizin yapmış olduğu bonsai'lerimiz olsun istiyoruz buda bir zaaf ****** doğrusu sizin yazmış olduklarınız.
|
Sayın Bonsaisan, öneriniz için teşekkürler. Haklısınız. Bu ağaç tamamen unutulmuş ve terkedilmiş durumda. Onu sökmeden ve kontrollü olarak gerekli budamaları yapabilirim. Ben kalın gövdenin incelip dal olarak uzandığı noktadan ve Şubat sonuna doğru budama yapmayı düşündüm. Uygun mudur?
Not: Önce sabır ve bilgi konusunda kendimi, daha sonra seçtiğim ağaçları terbiye edeceğim :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025